Beogradska berza: Bankarski sektor dobitnik dana

Beogradska berza: Bankarski sektor dobitnik dana

Početak trgovačke nedelje na beogradskom tržištu kapitala obeležilo je skromno trgovanje uz blagi rast berzanskih indeksa.

Ukupan promet iznosio je 18,7 miliona RSD (0,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 zabeležio rast od 0,4% na 722,4 poena.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) bio je najprometniji sa realizacijom od 6 miliona RSD uz pad cene od 2,6% na 1.373 RSD.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) ojačale su 2,1% na 745 RSD uz trgovanje vredno 4,4 miliona RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) beleži rast već peti uzastopni dan, okončavši danas trgovanje u plusu 1% na 1.210 RSD uz ukupan promet od 3,1 milion RSD. Prema navodima iz medija, Vlada Srbije razmišlja o davanju beogradskog aerodroma u koncesiju na 25 godina, što bi donelo oko 350-400 miliona EUR odjednom i godišnje po 10-11 miliona EUR.

Alfa plam iz Vranja (ALFA) zadržao se na nivou od 34.000 RSD uz registrovani promet od 1,4 miliona RSD dok je bečejski Sojaprotein (SJPT) oslabio skoro 1% na 630 RSD uz trgovanje od nepunih 1 milion RSD.

komercijalna-banka3

Banke su danas zabeležile dobitke – Halkbank (CCNB) je skočila 9% na 7.630 RSD uz skromnu realizaciju od 0,1 milion RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) ojačala 2,3% na 1.750 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

 Izvor: Wisebroker
Previous Niš: Američki investitori donose posao za 3.000 ljudi
Next Srpski i austrijski policajci zajedno na granici prema Bugarskoj

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Dinar u četvrtak bez promene prema evru

Vrednost dinara je neznatno promenjena prema evru i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,8714, saopštila je Narodna banka Srbije.

Svetske berze: Neizvesnosti oko nove američke administracije oslabile indekse

Cene akcija na svetskim berzama u petak su blago, ali ipak porasle, što je prvi put u više od 50 godina da su tržišta kapitala beležila pozitivna kretanja na dan inauguracije

Azijske berze porasle, dolar slab prema korpi valuta

Na azijskim berzama u utorak su cene akcije snažno porasle jer su izveštaji o razgovorima iza scene između SAD-a i Kine podstaknula nadu da bi razorni trgovinski rat između dve najveće svetske

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply