Demokratska Republika Kongo zainteresovana za Jumko i Simpo

Demokratska Republika Kongo zainteresovana za Jumko i Simpo

Ambasador Demokratske Republike Kongo u Srbiji Pol Emil Šinga Ahuka razgovarao je s rukovodstvom grada Vranja o ekonomskim potencijalima tog grada i o mogućnostima za ulaganje, i posetio kompanije Jumko i Simpo.

Ambasador je na konferenciji za novinare rekao da je u Vranje došao na poziv kompanije Jumko koju očekuje proces privatizacije, i s kojom se nada da će biti uspostavljena ekonomska saradnja.

“Sa Srbijom sarađujemo i imamo izvanredne političke odnose, a sarađujemo i na nivou međunarodnih organizacija i uvek se međusobno podržavamo kada su u pitanju međunarodni problemi. Sada želimo da unapredimo i naš ekonomski odnos, a to je i razlog što sam došao u Vranje – da se upoznam sa svim mogućnostima koje Vranje pruža”, kazao je Ahuka.

Ambasador je rekao da će o poseti uputiti izveštaj Vladi Demokratske Republike Konga, i da će se založiti za približavanje privrednih subjekata dveju zemalja.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao da je dragocen svaki vid podrške poboljšanju kvaliteta života i standarda građana.

Ahuka je podsetio da je u okviru programa Vlade Srbije “Srbija u svetu” mnogo studenata iz Konga dobilo stipendije iz Srbije i studira u Beogradu.

“Kongo je uspostavio diplomatske veze s bivšom Jugoslavijom još 1960. kada smo stekli nezavisnost, kada je otvorena i Ambasada u Beogradu koju nismo napuštali ni u najtežim vremenima”, kazao je on.

Izvor:Beta
Previous U naredne tri godine Srbija ulaže 200 milijardi dinara u infrastukturu, vozni park...
Next EU istražuje Zaru zbog utaje poreza

You might also like

Kompanije 0 Comments

I u 2016. godini svetska IT potrošnja ostala ista

Prema istraživanju kompanije Gartner, svetska potrošnja na IT tržištu u 2016. godini biće identična onoj koja je zabeležena prošle godine.

Kompanije 0 Comments

Kineska firma zamenila zaposlene robotima

Kritika automatizacije je teško održiva kada statistički podaci jasno ilustruju njene potencijale. Najnoviji dokazi stižu iz kineske fabrike u Dongguan cityju.

Industrija 0 Comments

Metalac zaradio 100 miliona evra u 2016. godini

Veoma uspešna godina je iza kompanije “Metalac grupa” u kojoj je ostvarila rast od čak 20 odsto, te zadržala stara i osvojila nova tržišta, dok su plate zaposlenima povećane za 12

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply