Demokratska Republika Kongo zainteresovana za Jumko i Simpo

Demokratska Republika Kongo zainteresovana za Jumko i Simpo

Ambasador Demokratske Republike Kongo u Srbiji Pol Emil Šinga Ahuka razgovarao je s rukovodstvom grada Vranja o ekonomskim potencijalima tog grada i o mogućnostima za ulaganje, i posetio kompanije Jumko i Simpo.

Ambasador je na konferenciji za novinare rekao da je u Vranje došao na poziv kompanije Jumko koju očekuje proces privatizacije, i s kojom se nada da će biti uspostavljena ekonomska saradnja.

“Sa Srbijom sarađujemo i imamo izvanredne političke odnose, a sarađujemo i na nivou međunarodnih organizacija i uvek se međusobno podržavamo kada su u pitanju međunarodni problemi. Sada želimo da unapredimo i naš ekonomski odnos, a to je i razlog što sam došao u Vranje – da se upoznam sa svim mogućnostima koje Vranje pruža”, kazao je Ahuka.

Ambasador je rekao da će o poseti uputiti izveštaj Vladi Demokratske Republike Konga, i da će se založiti za približavanje privrednih subjekata dveju zemalja.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao da je dragocen svaki vid podrške poboljšanju kvaliteta života i standarda građana.

Ahuka je podsetio da je u okviru programa Vlade Srbije “Srbija u svetu” mnogo studenata iz Konga dobilo stipendije iz Srbije i studira u Beogradu.

“Kongo je uspostavio diplomatske veze s bivšom Jugoslavijom još 1960. kada smo stekli nezavisnost, kada je otvorena i Ambasada u Beogradu koju nismo napuštali ni u najtežim vremenima”, kazao je on.

Izvor:Beta
Previous U naredne tri godine Srbija ulaže 200 milijardi dinara u infrastukturu, vozni park...
Next EU istražuje Zaru zbog utaje poreza

You might also like

Kompanije 0 Comments

Slovenci dobili fontanu koja izbacuje pivo

U slovenačkom mestu Zalec okupilo se više stotina ljubitelja piva i radoznalih posmatrača na otvaranju prve “fontane piva” u Evropi, javljaju slovenački mediji.

Saobraćaj 0 Comments

Železnice Srbije od januara otpuštaju 3.000 radnika

Od prvog januara, Železnice Srbije, koje čine tri zavisna preduzeća Infrastruktura, Kargo i Srbija voz, ući će u novu fazu restrukturiranja koja podrazumeva otpuštanje oko 3.000 radnika, ali i novi

Saobraćaj 0 Comments

Dobit Aerodroma u prvih šest meseci 1,38 mlrd RSD

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih šest meseci 2017. godine ostvario bruto dobit u iznosu od 1,64 milijarde RSD (13,7 miliona EUR), dok je neto dobit

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply