Vina sa Fruške gore stižu u Kinu

Vina sa Fruške gore stižu u Kinu

Prekookeanskim brodom od Banoštora ka dalekoj Kini krenuo je prvi od šesnaest kontejnera sa vinima Frušgorskih vinograda – Fruškaćem belim, roze i crvenim u osvajanje tržišta druge najveće svetske privrede.

Kako navode iz Fruškogorskih vinograda, ovom važnom izvoznom poslu doprinela je činjenica da je predsednik NR Kine, Xi Jinping, prilikom nedavne posete Srbiji bio oduševljen Fruškaćem, što je pokrenulo pregovore i ugovaranje izvoza vina u Kinu.

Fruškać je za veoma kratko vreme stekao popularnost u severoistočnom delu Kine, pre svega u Šangaju, regiji koja ima vrlo zahtevnu vinsku klijentelu.

Deklaracija vina je prilagođena kineskom tržištu i, osim originalnog naziva ćiriličnog ispisa Fruškać, vina su brendirana novim nazivom – Duša Balkana, ispisanim na kineskom pismu.

Ovim je kompanija Fruškogorski vinogradi želela da iskoristi prostor za promociju naše zemlje, ali i celog regiona.

Fruškać se u Fruškogorskim vinogradima proizvodi od 2016. godine i to beli, crveni i roze. Vinogradi Fruškogorskih vinograda prostiru se na preko 80 hektara i nalaze se u blizini sela Banoštor na obroncima Nacionalnog parka “Fruška gora”, uz samu obalu Dunava. Godišnji obim proizvodnje je oko 300.000 litara, a trenutna proizvodnja zasniva se na dva posebna brenda Quet i Fruškać, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srpski proizvođač hrane za kućne ljubimce dobija kredit EBRD-a
Next Forbes proglasio Michaela Jordana najplaćenijim sportistom svih vremena

You might also like

Kompanije 0 Comments

Propala prodaja Jugoremedije

Kako niko nije otkupio dokumentaciju, izostalo je najavljeno otvaranja ponuda, pa je tako propala prodaja zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija, pišu Novosti, podsećajući da je kao pravno lice, bila ponuđena po

Transport 0 Comments

Aerodrom završio isplatu dividendi iz prošlogodišnje dobiti

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je juče izvršio isplatu dividende iz prošlogodišnje dobiti koju je u junu odobrila skupština akcionara.

Kompanije 0 Comments

Turci sve češće otvaraju firme i kupuju nekretnine u Crnoj Gori

Sve više turskih državljana dolazi u Crnu Goru gde otvaraju firme, kupuju nekretnine i nostrifikuju diplome. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply