Vina sa Fruške gore stižu u Kinu

Vina sa Fruške gore stižu u Kinu

Prekookeanskim brodom od Banoštora ka dalekoj Kini krenuo je prvi od šesnaest kontejnera sa vinima Frušgorskih vinograda – Fruškaćem belim, roze i crvenim u osvajanje tržišta druge najveće svetske privrede.

Kako navode iz Fruškogorskih vinograda, ovom važnom izvoznom poslu doprinela je činjenica da je predsednik NR Kine, Xi Jinping, prilikom nedavne posete Srbiji bio oduševljen Fruškaćem, što je pokrenulo pregovore i ugovaranje izvoza vina u Kinu.

Fruškać je za veoma kratko vreme stekao popularnost u severoistočnom delu Kine, pre svega u Šangaju, regiji koja ima vrlo zahtevnu vinsku klijentelu.

Deklaracija vina je prilagođena kineskom tržištu i, osim originalnog naziva ćiriličnog ispisa Fruškać, vina su brendirana novim nazivom – Duša Balkana, ispisanim na kineskom pismu.

Ovim je kompanija Fruškogorski vinogradi želela da iskoristi prostor za promociju naše zemlje, ali i celog regiona.

Fruškać se u Fruškogorskim vinogradima proizvodi od 2016. godine i to beli, crveni i roze. Vinogradi Fruškogorskih vinograda prostiru se na preko 80 hektara i nalaze se u blizini sela Banoštor na obroncima Nacionalnog parka “Fruška gora”, uz samu obalu Dunava. Godišnji obim proizvodnje je oko 300.000 litara, a trenutna proizvodnja zasniva se na dva posebna brenda Quet i Fruškać, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srpski proizvođač hrane za kućne ljubimce dobija kredit EBRD-a
Next Forbes proglasio Michaela Jordana najplaćenijim sportistom svih vremena

You might also like

Kompanije 0 Comments

Alphabet Inc uskoro pokreće YouTube TV

Kompanija Alphabet Inc. tokom narednih nekoliko meseci će na svojoj platformi YouTube pokrenuti novu uslugu koja će nuditi prenos sadržaja četiri vodeće američke televizijske mreže kao i kablovskih programa, najavila je u utorak

Agrobiznis 0 Comments

Veliko interesovanje za zakup državnog zemljišta u Srbiji

Na javni poziv za zakup državnog zemljišta na period od 30 godina stiglo više od 150 aplikacija, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Jack Ma: Harvard me odbio 10 puta

Osnivač i vlasnik kompanije Alibaba Jack Ma je na prošlogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu govorio je o tome kako je uspeo, prenosi Business insider.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply