Srpski proizvođač hrane za kućne ljubimce dobija kredit EBRD-a

Srpski proizvođač hrane za kućne ljubimce dobija kredit EBRD-a

Farmina pet foods, kompaniju u Srbiji koja proizvodi hranu za kućne ljubimce će u cilju proširenja proizvodnje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kreditirati sa 7,25 miliona evra.

Farmina pet foods će ukupno investirati 14,5 miliona evra u povećanje proizvodnje suve hrane za kućne ljubimce i izgradju pogona za proizvodnju vlažne hrane za životinje.

Za tu investiciju Femina će uzeti i kredit od Societe generale banke od 7,25 miliona evra.

Farmina pet foods je deo Farmina grupe koja je prisutna u više od 50 zemalja, a osnovana je 2006. godine.

„Podrškom ove investicije EBRD podržava strane direktne investicije u srpski sektor agribiznisa, lokalne proizvodjače, kao i jačanje konkurentnosti privatnog sektoram, jer će Farmina nabavljati sirovine za svoju prvu fabriku vlažne hrane za kućne ljubimce od srpskih farmera. Ulaganje u agribiznis je jedan od glavnih elemenata strategije EBRD za Srbiju“, rekao je regionalni direktor EBRD za sektor agribiznisa za centralnu i jugoistočnu Evropu Miljan Ždrale.

Finansijski direktor grupe Gabrile Veki je kazao da će saradnju sa EBRD biti okosnicu daljeg rasta te grupacije.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da mu je kao predsedniku opštine veliko zadovoljstvo da vidi da se proizvodni kapaciteti ivestitora proširuju.

„To je dokaz da je opština Inđija bila pravi izbor kada su se odlučili da baš u našu opštinu investiraju svoj kapital. Fabrika Farmina pet foods je svakako jedna od najznačajnijih stranih investicija u našoj opštini , tako da proširenje fabričkih kapaciteta i mogućnost novih zaposlenja naših sugrađana za nas predstavlja veliki podsticaj , kao i ujedno dokaz da smo kao opštinsko rukovodstvo na pravom putu kada je reč o privlačenju investicija i stvaranju povoljne poslovne klime“, kaže Gak.

EBRD je u Srbiji investirala oko 4,4 milijardi evra u više od 200 projekata.

Izvor: Agencije
Previous Evropske berze u zaletu četvrti dan zaredom
Next Vina sa Fruške gore stižu u Kinu

You might also like

Facebook: Messenger koristi više od milijardu korisnika

Američka društvena mreža Facebook je saopštila danas da je broj korisnika njene aplikacije za dopisivanje Messenger premašio milijardu.

Kompanije 0 Comments

Raste tržišni udeo Androida

Android platforma kompanije Google je nastavila da širi svoju dominaciju i u prethodnom tromesečju, zaključno sa aprilom, rezultati su najnovijih podataka istraživačke kompanije Kantar Worldpanel.

Preduzetništvo 0 Comments

Objavljen konkurs za dodelu subvencija za razvoj tradicionalnih zanata

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije je objavilo konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply