EU pokrenula istragu protiv sedam država zbog Dieselgate skandala

EU pokrenula istragu protiv sedam država zbog Dieselgate skandala

Evropska komisija pokrenula je danas sudski postupak protiv Nemačke, Britanije i još pet država, zbog neuspešnog rešavanja problema varanja na testovima emisije štetnih gasova iz automobila, poznatog pod nazivom Dieselgate, posle skandala u Volkswagenu.

Evopska komisija danas preduzima pravne akcije “protiv sedam zemalja članica zbog toga što nisu uspele da ispune svoje obaveze predviđene zakonom Evropske unije”, navodi se u saopštenju Komisije.

Nemačka, Britanija, Španija, Luksemburg su optuženi zbog toga što nemačkom Volkswagenu (VW) nisu odredili istu vrstu kazne kao onu sa kojom se ta kompanija suočila u SAD zbog korišćenja nezakonitog softvera za maskiranje emisije štetnog azotnog oksida na laboratorijskim testovima, prenosi agencija Reuters.

Protiv Češke, Litvanije i Grčke je, takođe, otvorena istraga, jer njihovo nacionalno zakonodavstvo čak i ne predviđa mogućnost kažnjavanja evropske automobilske industrije u slučaju potencijalnih prekršaja.

“Dieselgate” skandal je izbio u septembru 2015. godine kada je VW priznao da je u 11 miliona automobila instalirao softver koji smanjuje emisiju štetnog azotnog oksida tokom laboratorijskih testova.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija postala obećana zemlja za “outsourcing” kompanije
Next Nova nacionalna Carinska tarifa kreće od 1. januara 2017. godine

You might also like

Kompanije 1Comments

Rekordna dobit Pošte Srbije u 2016. godini

Pošta Srbije je u 2016. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 26,63 milijarde dinara, dok su ukupni rashodi bili 22,75 milijardi, čime je, nakon odbijanja poreza, obezbeđen neto dobitak

Transport 0 Comments

Letonski airBaltic razmatra obnavljanje letova za Beograd

Letonski nacionalni prevoznik airBaltic potvrdio je da razmišlja o obnavljanju letova za Beograd, kao i o nastavku širenja na hrvatsku obalu, prenosi ExYu Aviation News.

Transport 2 Comments

Avio-karte iz Niša skoro duplo jeftinije od beogradskih

Na niškom aerdoromu je samo tokom januara zbog niskih cena karata bilo više od 20.000 putnika, čime ova vazdušna luka privlači sve više poslovnih ljudi, ali i turista.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply