Beograd: Kazna za neplaćanje parkinga 180 evra

Beograd: Kazna za neplaćanje parkinga 180 evra

Stranim državljanima koji ne plate nalog za dnevnu parking kartu u Beogradu, biće naplaćeno gde god da se nalaze u inostranstvu, što će ih koštati mnogo više nego da su platili u Beogradu, pišu Večernje novosti.

Kako bi namirili svoja potraživanja od stranih državljana, “Parking servis” sarađuje sa tri firme iz Velike Britanije, Austrije i Švajcarske.

Međutim, da li će ove kompanije “uterati” dug same ili će za to angažovati “podizvođača”, pa će nesavesnog vozača visina konačnog računa iznenaditi, “Parking servis” ne zanima. Ipak, vozačima se savetuje da izmire obaveze, jer im se može dogoditi da jednu dnevnu kartu moraju da plate 179 evra.

Cena dnevne parking karte, inače, iznosi 1.870 dinara za crvenu, žutu i zelenu zonu, a 720 dinara za opšta parkirališta izvan zoniranog područja.

U JKP “Parking servis” kažu da je cena ista za vlasnike vozila i sa stranim i sa domaćim registarskim tablicama. Objašnjavaju da su u postupku naplate potraživanja od dužnika sa stranim tablicama, firme iz inostranstva u obavezi da u ime i za račun JKP “Parking servis” naplate iznos dnevne karte sa pripadajućom kamatom i troškovima.

“Smatram da je normalno da vozači sa stranim tablicama, kada parkiraju u Beogradu, plate parking na isti način kako to čine i u svojim zemljama u inostranstvu. Ukoliko obaveze izmire u Srbiji, niko im neće naplaćivati dnevne karte u inostranstvu”, ističe direktor “Parking servisa” Andrija Čupković.

“Iznosi koje plaćaju u inostranstvu su u skladu sa zakonima zemalja iz kojih vozači dolaze, i mi ne možemo da utičemo na to”, dodaje on.

Izvor: GdeInvestirati/VečernjeNovosti
Previous Cena paladijuma u ovoj godini porasla više od 50 odsto
Next Savet Evrope odobrio Srbiji grant za stanogradnju

You might also like

Kompanije 0 Comments

Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

V.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić očekuje da neto dobit tog javnog preduzeća u 2015. bude 54 miliona dinara, što je devet puta više od plana.

Najvažnije vesti 0 Comments

AIK banka preuzima Alpha banku u Srbiji

Beogradska AIK banka sazvala je redovnu skupštinu akcionara za 2. septembar, a glavna tačka dnevnog reda biće donošenje odluke o sticanju podređenog društva – beogradske podružnice grčke Alpha banke.

Trgovina 0 Comments

Na Veletržnici ostvaren promet od 1.930 t robe

Na Veletržnici Beograd ostvaren je promet od 1.930 tona robe u protekloj nedelji, a najviše se trgovalo paradajzom, krastavcem i šargarepom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply