Samsung ne mora da plati Apple-u 399 miliona dolara

Samsung ne mora da plati Apple-u 399 miliona dolara

Vrhovni sud SAD presudio je u korist južnokorejskog Samsunga, odbacivši odluku apelacionog suda po kojoj je ta kompanija dužna da isplati odštetu od gotovo 400 miliona dolara američkom Apple-u zbog kopiranja dizajna “iPhone-a”.

U presudi Vrhovnog suda se navodi da je kazna od 399 miliona dolara neodgovarajuća, jer predstavlja celokupan profit Samsunga od prodaje njegovih smartfona, kao i da prekršilac ne bi trebalo da preda celokupnu zaradu od proizvoda koji koristi ukradeni dizajn, ukoliko je reč o ukradenom dizajnu za samo jednu komponentu, a ne za celokupan proizvod.

Time je odluka u ovom slučaju vraćena na niži sud na dalji postupak.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Cena nafte pala skoro 2 odsto, proizvodnja na novim rekordnim visinama
Next Švedskoj godišnje treba 64.000 stranih radnika

You might also like

Kompanije 0 Comments

Krediti za mala i srednja preduzeća

Kompanija Intesa leasing i Razvojna banka Nemačke potpisale su ugovor o kreditnoj liniji u ukupnoj vrednosti od 15 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Austrijska “Agrana” zainteresovana da investira oko 60 miliona evra u Srbiji

Austrijska kompanija “Agrana”, jedna od najvećih prerađivačkih kompanija voća, žitarica i krompira u EU, veoma je zainteresovana da investira oko 60 miliona evra u Srbiji u prehrambenu industriju, saopštilo je

Kompanije 0 Comments

Aktivnost u kineskom uslužnom sektoru najslabija od decembra 2015.

Poslovna aktivnost u kineskom uslužnom sektoru porasla je najslabijom stopom tokom septembra u poslednjih 21 mesec, pokazuje Caixin/Markit-ov pregled.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply