Novi Sad: Izbeglicama za kupovinu seoskih kuća do 9.500 evra

Novi Sad: Izbeglicama za kupovinu seoskih kuća do 9.500 evra

Grad Novi Sad će za kupovinu 30 seoskih kuća sa okućnicama odobriti izbeglicama finansijsku pomoć od po 9.500 evra, odnosno po 1.500 evra za nabavku građevinskog materijala i opreme, kako bi mogli da rešavaju svoje stambene potrebe.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, ova bespovratna pomoć biće odobrena izbeglicama koje imaju prijavljeno boravište ili prebivalište na teritoriji grada. Javni poziv za dodelu pomoći, koja se ostvaruje u okviru Regionalnog stambenog programa, biće objavljen 19. decembra na oglasnim tablama Grada Novog Sada i mesnih zajednica, kao i na zvaničnim prezentacijama Grada i Komesarijata za izbeglice i migracije.

Za pomoć mogu da konkurišu izbeglice i bivše izbeglice koje su usled ratnih dešavanja od 1991. do 1995. godine stekle status izbeglice u Srbiji, bez obzira na njihov položaj u vreme rešavanja stambene potrebe. Kako je precizirano, reč je o izbeglicama koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, ugroženim izbeglicama u privatnom smeštaju i bivšim nosiocima stanarskog prava, a koji su bez trajnog stambenog rešenja u zemlji porekla ili pak u Srbiji.

Pomoć Grada dodeljuje se za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja se nalazi na teritoriji Srbije i koja mora biti upisana u katastar nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu. Takođe, kuća mora da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Da li će ECB u četvrtak razočarati finansijska tržišta?
Next Ikea postigla rekordan godišnji neto profit

You might also like

Kompanije 0 Comments

Prodata zgrada Baninija upola cene

Nekadašnja zgrada Banata u centru Kikinde, deo imovine firme Banini Trade u stečaju, prodata je na licitaciji u petak za 16,7 miliona dinara.

Nekretnine 1Comments

Srbija će do kraja godine vratiti pravoslavnoj crkvi više od 90 odsto oduzete imovine

Do sad je rešeno više od 70 odsto zahteva za vraćanje imovine koje je podnela Srpska pravoslavna crkva i realno je da do kraja godine SPC bude vraćeno više od

Nekretnine 1Comments

MK grupa preuzela istarski hotelski kompleks Skiper resort

Kompanija Istrian hotels, članica MK grupe iz Srbije, potpisala je juče ugovor sa austrijskom kompanijom HETA o kupovini 100% vlasništva u svim kompanijama Skiper grupe, čime je preuzela luksuzni hotelski

1 Comment

  1. Slavko Rodic
    December 30, 03:16 Reply
    Zasto kuce. Sada. Pa izbeglice iz 1995. 1995. ne postoje. Deca otisla u svet a stari cekaju da umru.Treba im bolnicki smestaj, jos malo pa izbeglicki problem resen. Pomozite SPC da sahrani ono sto je ostalo u Hrvatskoj i Federaciji pa se okrenite azilantima. Makar ih naucite Srpski jezik, pre nego se usele na salase i u opujtjelu Srbiju. Malo folklorai, obicaja,poneku psovku, da peru rakiju, a ostalo znaju i sami. Jedni odlaze, drugi dolaze. Istorija se desava pred nasim ocima. S postovanjem

Leave a Reply