Novi Sad: Izbeglicama za kupovinu seoskih kuća do 9.500 evra

Novi Sad: Izbeglicama za kupovinu seoskih kuća do 9.500 evra

Grad Novi Sad će za kupovinu 30 seoskih kuća sa okućnicama odobriti izbeglicama finansijsku pomoć od po 9.500 evra, odnosno po 1.500 evra za nabavku građevinskog materijala i opreme, kako bi mogli da rešavaju svoje stambene potrebe.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, ova bespovratna pomoć biće odobrena izbeglicama koje imaju prijavljeno boravište ili prebivalište na teritoriji grada. Javni poziv za dodelu pomoći, koja se ostvaruje u okviru Regionalnog stambenog programa, biće objavljen 19. decembra na oglasnim tablama Grada Novog Sada i mesnih zajednica, kao i na zvaničnim prezentacijama Grada i Komesarijata za izbeglice i migracije.

Za pomoć mogu da konkurišu izbeglice i bivše izbeglice koje su usled ratnih dešavanja od 1991. do 1995. godine stekle status izbeglice u Srbiji, bez obzira na njihov položaj u vreme rešavanja stambene potrebe. Kako je precizirano, reč je o izbeglicama koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, ugroženim izbeglicama u privatnom smeštaju i bivšim nosiocima stanarskog prava, a koji su bez trajnog stambenog rešenja u zemlji porekla ili pak u Srbiji.

Pomoć Grada dodeljuje se za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja se nalazi na teritoriji Srbije i koja mora biti upisana u katastar nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu. Takođe, kuća mora da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Da li će ECB u četvrtak razočarati finansijska tržišta?
Next Ikea postigla rekordan godišnji neto profit

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Prodaja nekretnina u SAD porasla najbržim tempom u 10 godina

Prodaja izgrađenih stambenih nekrenina u SAD porasla je u oktobru po najvišoj godišnjoj stopi u gotovo deset godina, ukazujući na jesenje oživljavanje stambenog tržišta, pokazali su danas objavljeni podaci ove

Najvažnije vesti 0 Comments

Udruženje stanodavaca: Prestaćemo da izdajemo stanove

Iz Udruženja podstanara poručuju da samo mali procenat stanodavaca plaća porez na izdavanje, a iz Udruženja stanodavaca kažu da će stanodavci prestati da izdaju stanove u slučaju da taj teret ne

Nekretnine 0 Comments

Izdaje se u zakup poslovni prostor na SPENS-u

Objavljen je poziv za dostavljanje zatvorenih pismenih ponuda za davanje u zakup na određeno vreme poslovnog prostora u okviru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina u Novom Sadu.

1 Comment

  1. Slavko Rodic
    December 30, 03:16 Reply
    Zasto kuce. Sada. Pa izbeglice iz 1995. 1995. ne postoje. Deca otisla u svet a stari cekaju da umru.Treba im bolnicki smestaj, jos malo pa izbeglicki problem resen. Pomozite SPC da sahrani ono sto je ostalo u Hrvatskoj i Federaciji pa se okrenite azilantima. Makar ih naucite Srpski jezik, pre nego se usele na salase i u opujtjelu Srbiju. Malo folklorai, obicaja,poneku psovku, da peru rakiju, a ostalo znaju i sami. Jedni odlaze, drugi dolaze. Istorija se desava pred nasim ocima. S postovanjem

Leave a Reply