Evropska komisija kaznila HSBC, JP Morgan i Crédit Agricole zbog nameštanja Euribora

Evropska komisija kaznila HSBC, JP Morgan i Crédit Agricole zbog nameštanja Euribora

Regulatorna tela Evropske komisije kaznila su danas banke JPMorgan, HSBC i Credit Agricole ukupnom kaznom od 485 miliona evra zbog dogovaranja da manipulišu visinom kamatnih stopa.

Komesarka EU za zaštitu konkurencije Margarete Vestager rekla je da su banke ilegalno razmenjivale osetljive informacije i dogovarale se da bi ostvarile profit na tržištu sa specijalizovanim finansijskim proizvodima.

EU je kaznila banku JP Morgan Chase sa oko 337 miliona evra, francuska Credit Agricole sa 114 miliona evra, i HSBC s sedištem u Londonu, sa 33 miliona evra.

Pre tri godine evropska regulatorna tela za zaštitu konkurencije odredila su kazne od ukupno 1,04 milijardi evra bankama Barkley’s, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland i Societe Generale u okviru istog tog slučaja.

Slučaj je vezan za manipulaciju finansijskim ugovorima vezanim za referentnu evropsku međubankarsku kamatnu stopu Euribor, u periodu od 2005. do 2008. godine.

Izvor:Beta
Previous Ikea postigla rekordan godišnji neto profit
Next Zastava oružje beleži sve bolje poslovne rezultate

You might also like

Produktna berza: Osetan pad cene kukuruza, oporavak cene pšenice

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje trgovano 450 tona robe, što je 10,0 odsto količinski manji promet nego prethodne nedelje. Finansijska vrednost trgovane robe iznosila 9.754.250,00 dinara, ili

Banke i finansije 0 Comments

Prošle godine u Srbiji otkriveno 6.171 falsifikovanih novčanica u dinarima

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas podatak u kome stoji da je u 2016. godini u Srbiji otkriveno 6.171 falsifikovanih novčanica u dinarima, što je 8,9 odsto više nego u

Kompanije 0 Comments

Potpisan sporazum o izgradji fabrike guma u Zrenjaninu

Sporazum o izgradnji fabrike guma kineske kompanije “Shandong Linglong” u Zrenjaninu potpisan je danas u tom gradu, a ceremoniji je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply