Evropska komisija kaznila HSBC, JP Morgan i Crédit Agricole zbog nameštanja Euribora

Evropska komisija kaznila HSBC, JP Morgan i Crédit Agricole zbog nameštanja Euribora

Regulatorna tela Evropske komisije kaznila su danas banke JPMorgan, HSBC i Credit Agricole ukupnom kaznom od 485 miliona evra zbog dogovaranja da manipulišu visinom kamatnih stopa.

Komesarka EU za zaštitu konkurencije Margarete Vestager rekla je da su banke ilegalno razmenjivale osetljive informacije i dogovarale se da bi ostvarile profit na tržištu sa specijalizovanim finansijskim proizvodima.

EU je kaznila banku JP Morgan Chase sa oko 337 miliona evra, francuska Credit Agricole sa 114 miliona evra, i HSBC s sedištem u Londonu, sa 33 miliona evra.

Pre tri godine evropska regulatorna tela za zaštitu konkurencije odredila su kazne od ukupno 1,04 milijardi evra bankama Barkley’s, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland i Societe Generale u okviru istog tog slučaja.

Slučaj je vezan za manipulaciju finansijskim ugovorima vezanim za referentnu evropsku međubankarsku kamatnu stopu Euribor, u periodu od 2005. do 2008. godine.

Izvor:Beta
Previous Ikea postigla rekordan godišnji neto profit
Next Zastava oružje beleži sve bolje poslovne rezultate

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Od danas svi građani imaju pravo na besplatnu Dina karticu

Svi građani koji imaju tekući račun u nekoj od banaka od danas će imati pravo na besplatnu Dina karticu.

Kompanije 0 Comments

Apelacioni sud poništio stečaj Goše

Privredni apelacioni sud ukinuo je rešenje Privrednog suda u Požarevcu o otvaranju stečaja u fabrici šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke, piše Politika.

Najvažnije vesti 0 Comments

Nedimović: Država će povećati subvencije sa 40 na 70 odsto

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da će država povećati subvencije za osiguranje proizvodnje sa sadašnjih 40 na 70 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply