Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

U Velikoj Britaniji su u jednoj nedelji po prvi put prihodi od prodaje ploča premašili prihode od prodaje digitalne muzike, piše New Musical Express – NME.

Udruženje maloprodajnih trgovaca u zabavnoj industriji (ERA) objavila je podatke o prodaji ploča i digitalne muzike koji pokazuju da su ljubitelji muzike prošle nedelje prvi put ikada potrošili više novca na ploče od digitalnih izdanja.

ERA tako u izveštaju piše da je u 48. nedelji 2016. godine 2,4 miliona funti potrošeno na ploče, dok je 2,1 milion funti potrošen na preuzimanje digitalnih albuma.

Zanimljivo je napomenuti da je iste nedelje prošle godine na ploče potrošeno samo 1,2 miliona funti, dok je na digitalne albume potrošeno 4,4 miliona funti.

ERA sugeriše da razlog za ovaj skok u potrošnji treba tražiti u prigodnim popustima i popularizaciji ploča kao božićnih darova.

Izvor: Agencije
Previous Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika
Next EBRD emituje obveznice denominovane u dinarima

You might also like

Društvo 0 Comments

Tony Blair: Brexit bi mogao biti obustavljen

Izlazak Velike Britanije iz EU može biti obustavljen ukoliko zvaničnici evropskog bloka izraze spremnost da “izađu u susret” Londonu po pitanju zabrane slobodnog kretanja ljudi, ocenjuje bivši britanski premijer Tony

Lifestyle 0 Comments

Nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” kreće sledeće nedelje: Evo šta treba da znate

Svako ko sakupi najmanje deset fiskalnih računa može da učestvuje u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”. Prema najavama ministarke Ana Brnabić, nagradna igra sakupljanja fiskalnih računa biće samo jedna

Društvo 0 Comments

SAD: Usvojen vojni budžet od 611 milijardi dolara

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je vojni budžet “težak” 611 milijardi dolara kojim se odbacuje niz predloga odlazećeg predsednika Baraka Obame vezano za vojnu potrošnju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply