Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

U Velikoj Britaniji su u jednoj nedelji po prvi put prihodi od prodaje ploča premašili prihode od prodaje digitalne muzike, piše New Musical Express – NME.

Udruženje maloprodajnih trgovaca u zabavnoj industriji (ERA) objavila je podatke o prodaji ploča i digitalne muzike koji pokazuju da su ljubitelji muzike prošle nedelje prvi put ikada potrošili više novca na ploče od digitalnih izdanja.

ERA tako u izveštaju piše da je u 48. nedelji 2016. godine 2,4 miliona funti potrošeno na ploče, dok je 2,1 milion funti potrošen na preuzimanje digitalnih albuma.

Zanimljivo je napomenuti da je iste nedelje prošle godine na ploče potrošeno samo 1,2 miliona funti, dok je na digitalne albume potrošeno 4,4 miliona funti.

ERA sugeriše da razlog za ovaj skok u potrošnji treba tražiti u prigodnim popustima i popularizaciji ploča kao božićnih darova.

Izvor: Agencije
Previous Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika
Next EBRD emituje obveznice denominovane u dinarima

You might also like

Društvo 1Comments

Kosovska policija uhapsila generala Milovana Bojovića, bivšeg komandanta garnizona u Prištini

Kosovska policija potvrdila je da je juče na prelazu Merdare uhapšen bivši srpski general Milovan Bojović, prenosi AP i dodaje da se Bojović sumnjiči za ratne zločine protiv albanskih civila.

Društvo 0 Comments

Novi zakon o zaštiti konkurencije u pripremi

Miloje Obradović, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije, najavio je danas da će biti donet novi zakon o zaštiti konkurencije, koji bi omogućio efikasniji rad komisije.

Društvo 0 Comments

Amerikanac na lutriji osvojio 400 miliona dolara

Džekpot američke lutrije “Powerball” u iznosu od Preko 400 miliona dolara izvučen je u Nju Džerziju, saopšteno je iz lutrije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply