Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

U Velikoj Britaniji su u jednoj nedelji po prvi put prihodi od prodaje ploča premašili prihode od prodaje digitalne muzike, piše New Musical Express – NME.

Udruženje maloprodajnih trgovaca u zabavnoj industriji (ERA) objavila je podatke o prodaji ploča i digitalne muzike koji pokazuju da su ljubitelji muzike prošle nedelje prvi put ikada potrošili više novca na ploče od digitalnih izdanja.

ERA tako u izveštaju piše da je u 48. nedelji 2016. godine 2,4 miliona funti potrošeno na ploče, dok je 2,1 milion funti potrošen na preuzimanje digitalnih albuma.

Zanimljivo je napomenuti da je iste nedelje prošle godine na ploče potrošeno samo 1,2 miliona funti, dok je na digitalne albume potrošeno 4,4 miliona funti.

ERA sugeriše da razlog za ovaj skok u potrošnji treba tražiti u prigodnim popustima i popularizaciji ploča kao božićnih darova.

Izvor: Agencije
Previous Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika
Next EBRD emituje obveznice denominovane u dinarima

You might also like

Društvo 0 Comments

Britanske kompanije: Nema radnika ni za stalni posao

Britanske kompanije sve teže i teže nalaze odgovarajuće kadrove, budući da je broj raspoloživih radnika u aprilu pao najbržim tempom u 16 meseci.

Društvo 0 Comments

Prosečna plata u Crnoj gori u junu 510 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u junu iznosila je 510 evra i bila je za 0,2 odsto manja nego u maju, podaci su Zavoda za statistiku

Društvo 0 Comments

Bugarska: Stopa nezaposlenosti 5,9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Bugarskoj u junu je smanjena na 5,9 odsto, dok je u istom mesecu prošle godine iznosila 7,8 odsto, podaci su evropske statističke službe Evrostat.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply