Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

U Velikoj Britaniji su u jednoj nedelji po prvi put prihodi od prodaje ploča premašili prihode od prodaje digitalne muzike, piše New Musical Express – NME.

Udruženje maloprodajnih trgovaca u zabavnoj industriji (ERA) objavila je podatke o prodaji ploča i digitalne muzike koji pokazuju da su ljubitelji muzike prošle nedelje prvi put ikada potrošili više novca na ploče od digitalnih izdanja.

ERA tako u izveštaju piše da je u 48. nedelji 2016. godine 2,4 miliona funti potrošeno na ploče, dok je 2,1 milion funti potrošen na preuzimanje digitalnih albuma.

Zanimljivo je napomenuti da je iste nedelje prošle godine na ploče potrošeno samo 1,2 miliona funti, dok je na digitalne albume potrošeno 4,4 miliona funti.

ERA sugeriše da razlog za ovaj skok u potrošnji treba tražiti u prigodnim popustima i popularizaciji ploča kao božićnih darova.

Izvor: Agencije
Previous Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika
Next EBRD emituje obveznice denominovane u dinarima

You might also like

Banke i finansije 1Comments

Kako zameniti pocepane evre?

Dužnost banaka je da vam zamene oštećene i pohabane dinarske novčanice.

Društvo 0 Comments

Nezaposlenost, loš životni standard i korupcija najveći problemi građana Srbije

Najveći problemi građana Srbije su nezaposlenost, loš životni standard, ali i korupcija pokazalo je poslednje istraživanje koje, u saradnji sa Centrom za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), sprovodi B92.

Društvo 0 Comments

Slovaci masovno potpisuju peticije protiv dolaska radnika iz Srbije

Opština Voderadi na zapadu Slovačke, u strahu da će se doseliti preko 400 radnika iz Srbije neophodnih okolnim velikim fabrikama, predala je Trnavskom regionu peticiju sa 1.062 potpisa, od ukupno

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply