Nemačka kompanija gradi fabriku u Jagodini, investicija vredna 20 miliona evra

Nemačka kompanija gradi fabriku u Jagodini, investicija vredna 20 miliona evra

Kompanija ” Hydroweb” iz nemačkog grada Halberštadt, izgradiće u Jagodini fabriku površine 4. 000 kvadratnih metara, a vrednost investicije je 20 miliona evra.

Ugovor o izgradnji potpisali su danas u zgradi Skupštine grada gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i vlasnik kompanije Andreas Kirsch.

Svečanom potpisivanju ugovora, prisustovao je predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković – Palma.

Marković je, na konferenciji za medije, posle potpisivanja ugovora, izjavio da je početak izgradnje fabrike planiran u februaru ili martu, zavisno kakvo će vreme biti, a fabrika će u prvoj fazi zaposliti 50 radnika a kasnije još toliko.

Kompanija se bavi proizvodnjom materijala “koji se koriste u medicini, građevini i auto industriji. Deo proizvodnje je namenjen italijanskoj Fabrici “Confezioni Serbia” u Jagodini a ostalo izvozu u Kinu i Rusku Federaciju”, objasnio je Marković.

Marković je istakao da investiotor iz Nemačke nije tražio i neće koristiti nikakve subvencije, ni jedan evro od države Srbije, a grad Jagodina je dao besplatno zemljište sa svom potrebnom infrastrukturom.

Fabrika će se graditi u Industrijskoj zoni kod “Koridora 10”.

jagodina

Marković je istakao da je “ovo dvanaesta fabrika stranih investotora koja će biti sagrađena u Jagodini.

Dolazak ove nemačke kompanije u Jagodinu pokazuje da je Srbija jedna od najstabilnijih država na Balkanu, da postoji sigurnost za investitore, istakao je Marković.

Kirsch je istako da će u novu fabriku biti instalirana najmodernija tehnologija.

“Odlučili smo se za Jagodinu iz više razloga, jedan je naša odlična saradnja sa “Confezioni Serbia” poslednjih godina, drugi što država Srbija i Jagodina daju infrastrukturu a zatim i direktni izlazak na mediteranske zemlje. Bescarinski ugovori Srbije sa Rusijom a i vaši odnosi sa Kinom su takođe zanimljivi za našu budućnost”, rekao je Kirsch.

Naša je namera da 50 odsto proizvodnje ostane u Srbiji a ostalo da ide u izvoz, zaključio je Kirsch.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: NIS dominirao po prometu i po rastu vrednosti
Next Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika

You might also like

Oracle: Hakovani Microsovi čitači kreditnih kartica

Hakeri su virusom zarazili program Microsovih čitača kreditnih kartica koji se širom sveta koriste u ugostiteljskim objektima, saopštila je američka kompanija Oracle.

Kompanije 0 Comments

Za direktore 19 javnih preduzeća javilo se 177 kandidata

Na 19 okončanih javnih poziva za izbor direktora javnih preduzeća javilo se ukupno 177 kandidata, pišu “Novosti”, navodeći da je najviše zainteresovanih za Pošte Srbije.

Društvo 0 Comments

Odšteta za oštećeni prtljag najviše 250 evra

U slučaju gubitka ili oštećenja prtljaga u autobusu odšteta koju putnik može da očekuje je 200 do 250 evra, pa je najpametnije vrednije stvari čuvati pored sebe.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply