Nemačka kompanija gradi fabriku u Jagodini, investicija vredna 20 miliona evra

Nemačka kompanija gradi fabriku u Jagodini, investicija vredna 20 miliona evra

Kompanija ” Hydroweb” iz nemačkog grada Halberštadt, izgradiće u Jagodini fabriku površine 4. 000 kvadratnih metara, a vrednost investicije je 20 miliona evra.

Ugovor o izgradnji potpisali su danas u zgradi Skupštine grada gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i vlasnik kompanije Andreas Kirsch.

Svečanom potpisivanju ugovora, prisustovao je predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković – Palma.

Marković je, na konferenciji za medije, posle potpisivanja ugovora, izjavio da je početak izgradnje fabrike planiran u februaru ili martu, zavisno kakvo će vreme biti, a fabrika će u prvoj fazi zaposliti 50 radnika a kasnije još toliko.

Kompanija se bavi proizvodnjom materijala “koji se koriste u medicini, građevini i auto industriji. Deo proizvodnje je namenjen italijanskoj Fabrici “Confezioni Serbia” u Jagodini a ostalo izvozu u Kinu i Rusku Federaciju”, objasnio je Marković.

Marković je istakao da investiotor iz Nemačke nije tražio i neće koristiti nikakve subvencije, ni jedan evro od države Srbije, a grad Jagodina je dao besplatno zemljište sa svom potrebnom infrastrukturom.

Fabrika će se graditi u Industrijskoj zoni kod “Koridora 10”.

jagodina

Marković je istakao da je “ovo dvanaesta fabrika stranih investotora koja će biti sagrađena u Jagodini.

Dolazak ove nemačke kompanije u Jagodinu pokazuje da je Srbija jedna od najstabilnijih država na Balkanu, da postoji sigurnost za investitore, istakao je Marković.

Kirsch je istako da će u novu fabriku biti instalirana najmodernija tehnologija.

“Odlučili smo se za Jagodinu iz više razloga, jedan je naša odlična saradnja sa “Confezioni Serbia” poslednjih godina, drugi što država Srbija i Jagodina daju infrastrukturu a zatim i direktni izlazak na mediteranske zemlje. Bescarinski ugovori Srbije sa Rusijom a i vaši odnosi sa Kinom su takođe zanimljivi za našu budućnost”, rekao je Kirsch.

Naša je namera da 50 odsto proizvodnje ostane u Srbiji a ostalo da ide u izvoz, zaključio je Kirsch.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: NIS dominirao po prometu i po rastu vrednosti
Next Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika

You might also like

Apple prodao više telefona od svog najvećeg konkurenta Samsunga

Kompanija Apple je u poslednjem lanjskom tromesečju prvi put nakon pet godina prodala više pametnih telefona nego Samsung, pa su prihodi tog tehnološkog diva porasli više nego što se očekivalo.

Kompanije 0 Comments

Vlada Srbije utvrdila nove akcize na gorivo, alkohol i kafu

Vlada Srbije, u skladu sa Zakonom o akcizama, izvršila je krajem januara, redovno godišnje usklađivanje akciza sa indeksom potrošačkih cena za 2016. godinu, u rasponu od 0,5 do dva dinara.

Kompanije 0 Comments

Ljajić danas sa rukovodstvom “Agrokorovih firmi” u Srbiji, sudbina 10.000 radnika glavna tema

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastaće se danas sa rukovodstvom “Agrokorovih” firmi u Srbiji, a jedna od tema razgovora biće sudbina 10.000 radnika, koliko taj koncern zapošljava u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply