Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika

Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika

Prema najnovijem objavljenom tekstu Wall Street Journala, uspeh koji je kompanija Huawei postigla ima mnogo veze sa time što su njeni radnici spremni da stave kompaniju u prvi plan, neretko ispred sebe.

Sa 60 milijardi prihoda (što je udvostručeno tokom proteklih pet godina), kompanija je postala treći najveći proizvođač smartfona na svetu. Huawei se ne zaustavlja tu, već je kompanijin direktor odeljenja potrošačkih servisa rekao da Huawei želi da nadmaši Apple i Samsung i bude broj jedan.

Godinu dana nakon njihovog zaposlenja u Huawei-u, pojedini radnici su potpisali sporazum koji im daje ekstra platu za prekovremeni rad kao i za žrtvovanje godišnjeg odmora. Ovakvim sporazumom radnici su počeli da dobijaju akcije kompanije kako bi bili u liniji sa njenim uspehom, a kompanija nije javno trgovala akcijama i Huawei je sada u vlasništvu rukovodilaca i zaposlenih.

Iako se Huawei nada da će biti prvi u roku od pet godina, sadašnji direktor Ren Zhengfei možda neće biti rukovodilac tada jer želi da se povuče u bliskoj budućnosti. Huawei trenutno ima 170.000 zaposlenih.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Nemačka kompanija gradi fabriku u Jagodini, investicija vredna 20 miliona evra
Next Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

NBS: Bankama dozvoljeno da finansiraju 90 % iznosa stambenih kredita

Narodna banka Srbije donela je odluku kojom se omogućava da zaposleni u sektoru bezbednosti, koji se odluče da kupe stan kreditom, banke u Srbiji mogu da finansiraju uzeti kredit do

Najvažnije vesti 0 Comments

Lidl kupio depo-garažu u Beogradu za 3,65 miliona evra

Depo-garaža na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve prodata je nemačkom trgovinskom lancu Lidlu za 3,65 miliona evra, piše današnji Blic.

Telekomunikacije 0 Comments

Pad prihoda i dobiti Telekoma Srpske u prvih šest meseci

Banjalučka Grupa Mtel u prvih šest meseci tekuće godine ostvarila je neto dobit od 21,79 miliona KM (11,2 miliona EUR) u odnosu na isti period prethodne godine kada je dobit

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply