Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika

Kompanija Huawei napravila uspeh zahvaljujući posvećenosti radnika

Prema najnovijem objavljenom tekstu Wall Street Journala, uspeh koji je kompanija Huawei postigla ima mnogo veze sa time što su njeni radnici spremni da stave kompaniju u prvi plan, neretko ispred sebe.

Sa 60 milijardi prihoda (što je udvostručeno tokom proteklih pet godina), kompanija je postala treći najveći proizvođač smartfona na svetu. Huawei se ne zaustavlja tu, već je kompanijin direktor odeljenja potrošačkih servisa rekao da Huawei želi da nadmaši Apple i Samsung i bude broj jedan.

Godinu dana nakon njihovog zaposlenja u Huawei-u, pojedini radnici su potpisali sporazum koji im daje ekstra platu za prekovremeni rad kao i za žrtvovanje godišnjeg odmora. Ovakvim sporazumom radnici su počeli da dobijaju akcije kompanije kako bi bili u liniji sa njenim uspehom, a kompanija nije javno trgovala akcijama i Huawei je sada u vlasništvu rukovodilaca i zaposlenih.

Iako se Huawei nada da će biti prvi u roku od pet godina, sadašnji direktor Ren Zhengfei možda neće biti rukovodilac tada jer želi da se povuče u bliskoj budućnosti. Huawei trenutno ima 170.000 zaposlenih.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Nemačka kompanija gradi fabriku u Jagodini, investicija vredna 20 miliona evra
Next Prodaja ploča prvi put u modernoj istoriji nadmašila digitalna izdanja

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Tajne uspeha brenda Calvin Klein

Dobar posao uvek ima kulturološki odjek, on treba da prevazilazi naše pokušaje da ciljamo grupe korisnika i njihovu personalizaciju, čini brend poznatim, a delovanje i izvršenje je sve.

Western Digital kupuje SanDisk

Western Digital je u toku oktobra prošle godine najavio kupovinu kompanije SanDisk po ceni od 19 milijardi dolara.

Turizam 0 Comments

Mona gradi hotel u Beogradu

Kompanija Mona počela je izgradnju hotela u Beogradu, na Dorćolu, u koji će iz svojih sredstava i kredita investirati 30 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply