Srbija dobila od EU 80 miliona evra za podršku javne uprave

Srbija dobila od EU 80 miliona evra za podršku javne uprave

Ministarka zadužena za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Genoveva Ruiz Calavera potpisale su Finansijski ugovor za podršku temeljnoj transformaciji srpske javne uprave.

Vučić kaže da će novac koji je Srbija dobila na poklon iskoristiti na najbolji mogući način.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je Johannesu Hahnu na posetu Srbiji i potpisivanju ovog ugovora koji je veoma značajan za Srbiju.

“Mi smo potpisali ugovor kojim dobijamo 80 miliona evra na poklon od EU za podršku reformi javne uprave. Tih 80 miliona ćete direktno da vidite u bolnicama, putevima. Imamo dobre rezultate ali oni moraju da budu održivi, a da bi bili održivi, moramo sebe da menjamo i za to su potrebna finansijska sredstva”, kaže premijer.

Dodaje da je to ogroman novac, 9,5 do 10 milijardi dinara i da ćemo ga iskoristiti na najbolji način.

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Hahn prisustvovao je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ceremoniji potpisivanja Finansijskog ugovora.

Ugovor je vredan 80 miliona evra, saopštila je ranije Delegacija EU u Srbiji.

To je prvi Ugovor o sektorskoj reformi za Srbiju, a finansira se iz fondova Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) 2015 Evropske unije.

Izvor: GdeInvestirati/RTS
Previous Srpska naučnica dobila 1,4 miliona evra za istraživanje kvarkova
Next Petnaest kompanija iz Srbije u trci za prestižne nagrade European Business Awards

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Devizne rezerve Srbije smanjene u februaru na 9,76 milijardi evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju februara bile manje za 94,9 miliona evra u odnosu na prethodni mesec, uglavnom zbog razduženja – većih otplata od korišćenja kredita, saopštila je

Najvažnije vesti 0 Comments

Francuska: Napadač iz Nice od ranije poznat policiji, nije povezivan s terorizmom

Napadač iz Nice, koji je usmrtio više od 80 ljudi uletevši kamionom u masu tokom proslave Dana Bastilje, poznat je od ranije policiji, ali se nije povezivao sa terorizmom.

Najvažnije vesti 0 Comments

Srbija: Skok industrijske proizvodnje 6,1 odsto

Republički zavod za statistiku saopštio je da industrijska proizvodnja u Srbiji beleži rast za 6,1 odsto u prvom polugodištu ove godine u odnosu na isti period 2015, dok je u junu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply