Srbija dobila od EU 80 miliona evra za podršku javne uprave

Srbija dobila od EU 80 miliona evra za podršku javne uprave

Ministarka zadužena za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Genoveva Ruiz Calavera potpisale su Finansijski ugovor za podršku temeljnoj transformaciji srpske javne uprave.

Vučić kaže da će novac koji je Srbija dobila na poklon iskoristiti na najbolji mogući način.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je Johannesu Hahnu na posetu Srbiji i potpisivanju ovog ugovora koji je veoma značajan za Srbiju.

“Mi smo potpisali ugovor kojim dobijamo 80 miliona evra na poklon od EU za podršku reformi javne uprave. Tih 80 miliona ćete direktno da vidite u bolnicama, putevima. Imamo dobre rezultate ali oni moraju da budu održivi, a da bi bili održivi, moramo sebe da menjamo i za to su potrebna finansijska sredstva”, kaže premijer.

Dodaje da je to ogroman novac, 9,5 do 10 milijardi dinara i da ćemo ga iskoristiti na najbolji način.

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Hahn prisustvovao je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ceremoniji potpisivanja Finansijskog ugovora.

Ugovor je vredan 80 miliona evra, saopštila je ranije Delegacija EU u Srbiji.

To je prvi Ugovor o sektorskoj reformi za Srbiju, a finansira se iz fondova Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) 2015 Evropske unije.

Izvor: GdeInvestirati/RTS
Previous Srpska naučnica dobila 1,4 miliona evra za istraživanje kvarkova
Next Petnaest kompanija iz Srbije u trci za prestižne nagrade European Business Awards

You might also like

Tema dana 0 Comments

Italijanski izvoz u Srbiju povećan 7,1 odsto

Italija je zabeležila rast izvoza u Srbiju u prvih pet meseci 2018. za 7,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Ambasada Italije u Beogradu.

Međunarodna tržišta: Američki dolar ojačao, australijska valuta dobitnik nedelje

Zahvaljujući obećanju američkog predsednika da će njegova administracija u “naredne dve do tri nedelje predstaviti fenomenalan poreski plan”, dolar je u prošloj sedmici zabeležio dobitke, prve u šest nedelja.

Najvažnije vesti 1Comments

Srbija druga po proizvodnji nafte na Zapadnom Balkanu

Albanija je najveći proizvođač sirove nafte na Zapadnom Balkanu sa 21.100 barela dnevno, dok je Srbija na drugom mestu sa 20.560 barela proizvedene na dnevnom nivou, navodi se u izveštaju

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply