Dinar u ponedeljak bez promene prema evru

Dinar u ponedeljak bez promene prema evru

Zvanični srednji kurs u ponedeljak će biti 123,1718, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na petak, saopštila je Narodna banka Srbije.

Na mesečnom nivou dinar je prema evru slabiji za 0,1 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 1,5 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 1,3 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio 0,4 odsto i iznosi 115,6434 dinara za dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 4,1 odsto, a u poređenju sa istim danom prošle godine za 4,0 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru oslabio 3,8 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara a najniža 27.juna, kada je jedan evro koštao 123,9531 dinara .

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 880 miliona evra i kupila 730 miliona evra.

Gdeinvestirati.com
Previous Brazil: Usporio rast cena poljoprivrednog zemljišta
Next Evro blago ojačao, dolar ipak i dalje blizu rekordnih nivoa

You might also like

Berza

Beogradska berza: Akcije Halkbank ponovo na 9.000 RSD, oštar pad Tehnogasa

Ukupna realizacija u trgovanju na Beogradskoj berzi u utorak je iznosila 188,9 miliona RSD (1,5 miliona EUR) a gro prometa su zauzele državne hartije od vrednosti, dok je indeks Belex15

Svetske berze

Azijske berze pale, pad kineske valute zabrinjava ulagače

Na azijskim berzama u petak su cene akcija pale, kao i na Wall Streetu dan pre, a ulagači pažljivo prate pad kursa kineskog juana prema dolaru na najniži nivo u godinu dana

Berza

Dinar oslabio 0,1 odsto prema evru, NBS intervenisala prodajom 15 miliona evra

Dinar je oslabio 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za utorak iznosi 123,5210 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.