Prodaju logo dužnika da naplate svoj dug

Prodaju logo dužnika da naplate svoj dug

Da bi realizovali potraživanje, preduzeće “Kelekom” iz Zrenjanina, do svog novca pokušava da dođe prodajom reklamnog logotipa dužnika, brodogradilišta u Perlezu, pišu Večernje novosti.

Privredni sud iz Zrenjanina, u izvršnom predmetu poverioca “Kelekom” protiv dužnika “Šipjard Bomkes 4M” iz Perleza, za 21. decembar zakazao je drugu prodaju popisanih stvari. Pored nekoliko metalnih kontejnera, stepenica sa platformom i metalnim razvodom za vazduh, na javnom nadmetanju kupcima će biti ponuđen i reklamni natpis ovog brodogradilišta.

Reklama je dužine dva metra, od prohrom mermera, procenjene vrednosti 120.000 dinara. Pošto je reč o drugoj licitaciji, početna cena ne može biti niža od 30 odsto procenjene vrednosti.

Punomoćnik poverioca, advokat Milutin Milaković, objašnjava da je “Kelekom” samo jedna od mnogobrojnih firmi koja prodajom imovine posrnulog brodogradilišta pokušava da naplati svoje potraživanje.

“Ne znamo šta im je ostalo od imovine, šta sud i privatni izvršitelji nisu popisali! Svakako je neobično, ali prvi smo se setili da posegnemo za reklamnim panoom”, kaže Milaković, uveren da će se naći kupac, mada mu nije jasno za šta će moći da se iskoristi.

“Šipjard Bomkes 4M” je u stečaju od 2013. godine, a sprovođenjem plana reorganizacije pokušava da se izvuče iz dubioze i oslobodi dugova koji se mere stotinama miliona.

Izvor: Agencije
Previous Wall Street: Dow Jonesa na rekordnom nivou, S&P indeks pao
Next Kompanija GoPro otpušta 15 odsto radnika

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Evropska komisija dobila je dokaz da državna pomoć Železari Smederevo ne prelazi 50 odsto investicije kineske kompanije He Steel. U ponedeljak će biti potpisan ugovor o privatizaciji.

Kompanije 0 Comments

Toshiba preduzima mere protiv bankrotstva

Kompanija Toshiba ubrzano propada i moraju se preduzeti drastične mere kako bi se spasila.

Transport 0 Comments

Izgradnja naplatne stanice ‘Vrčin’ kod prve robne kuće Ikea

Austrijska firma Strabag sa kooperantima izvodi gradnju naplatne stanice “Vrčin” na mestu gde će se nalaziti prva robna kuća švedske kompanije Ikea.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply