Nestle: Manje šećera u čokoladama, isti ukus

Nestle: Manje šećera u čokoladama, isti ukus

Švajcarska prehrambena kompanija Nestle saopštila je da je otkrila način kako da smanji količinu šećera u čokoladicama, a da to ne naškodi ukusu.

Prema rečima naučnika iz ove kompanije, ovakvo otkriće omogućiće smanjenje šećera za 40 odsto, a slatkoća čokoladica kao što su Kit-Kat i Aero, i drugih proizvoda neće biti promenjena.

“Naši naučnici su otkrili potpuno nov način upotrebe tradicionalnog prirodnog sastojka”, rekao je šef tehnologije u kompaniji Stefan Catsicas, prenosi AFP.

Nestle navodi da radi na patentiranju ovog otkrića i da će u nekim svojim konditorskim proizvodima od 1018. godine početi da koristi šećer koji se brže razgrađuje.

Izvor: Tanjug
Previous Štednja građana Srbije u oktobru porasla na 8,99 milijardi evra
Next Wall Street: Dow Jonesa na rekordnom nivou, S&P indeks pao

You might also like

Nepoznata firma kupila domen za 135 miliona dolara

ICANN, regulatorno telo koje je nadležno za dodelu top level domena, sprovelo je aukciju za prodaju top level domena .web.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Država prodaje Hidrotehniku

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za učešće u postupku prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Hidrotehnika-hidroenergetika.

Trgovina 0 Comments

Predlog za otvaranje stečajnog postupka nad Konzumom

Trgovački sud u Zagrebu primio je predlog za otvaranje stečajnog postupka nad Konzumom, glavnom kompanijom u Agrokorovoj maloprodaji, objavili su hrvatski mediji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply