Nestle: Manje šećera u čokoladama, isti ukus

Nestle: Manje šećera u čokoladama, isti ukus

Švajcarska prehrambena kompanija Nestle saopštila je da je otkrila način kako da smanji količinu šećera u čokoladicama, a da to ne naškodi ukusu.

Prema rečima naučnika iz ove kompanije, ovakvo otkriće omogućiće smanjenje šećera za 40 odsto, a slatkoća čokoladica kao što su Kit-Kat i Aero, i drugih proizvoda neće biti promenjena.

“Naši naučnici su otkrili potpuno nov način upotrebe tradicionalnog prirodnog sastojka”, rekao je šef tehnologije u kompaniji Stefan Catsicas, prenosi AFP.

Nestle navodi da radi na patentiranju ovog otkrića i da će u nekim svojim konditorskim proizvodima od 1018. godine početi da koristi šećer koji se brže razgrađuje.

Izvor: Tanjug
Previous Štednja građana Srbije u oktobru porasla na 8,99 milijardi evra
Next Wall Street: Dow Jonesa na rekordnom nivou, S&P indeks pao

You might also like

Kompanije 1Comments

Ekonomisti: Aerodromi su sada najtraženija roba

Veliko interesovanje investitora za uzimanje u koncesiju beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” je očekivano jer su sada aerodromi najtraženija roba, rekao je agenciji Beta ekonomista Ivan Nikolić.

Kompanije 0 Comments

Od 1. jula veće akcize na duvan

Akcize na duvan od 1. jula porašće za još 1,5 dinar po pakli, što je drugo povećanje u ovoj godini prema akciznom kalendaru Ministarstva finansija.

Kompanije 0 Comments

Neiskorišćeni krediti koštali BiH 3,4 miliona KM

Na kraju 2015. godine Bosna i Hercegovina je imala 2,1 milijardu maraka odobrenih kredita koje nije povukla i za koje je samo u prošloj godini platila penale u iznosu od 3,4 miliona KM.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply