Izvoz Philip Morris-a veći 50 odsto, ino prodaja NIS-a manja za petinu

Izvoz Philip Morris-a veći 50 odsto, ino prodaja NIS-a manja za petinu

Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih domaćih izvoznika iznosila je u periodu od januara do oktobra ove godine 3,2 milijarde evra, a kompanija Fiat Crysler automobili Srbija (FCA) i dalje drži prvo mesto na listi najvećih izvoznika, objavilo je Ministarstvo finansija.

FCA je ostvario izvoz u vrednosti od 929,8 miliona evra, što je pad od 9,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Na drugom mestu je kompanija Hestil sa izvozom “teškim” 280,2 miliona evra, koja je u trećem kvartalu povećala izvoz za 50 odsto u odnosu isti period prošle godine.

Solidnu treću poziciju na listi najvećih izvoznika, kao i do sada, drži kompanija Tigar Tyres čiji je izvoz dostigao 267,5 miliona evra. Na četvrtom mestu je duvanska industrija Philip Morris sa vrednošću izvoza od 188,5 miliona (rast od 49,6 odsto), a peta je Naftna industrija Srbije (NIS), koja je na stranim tržištima plasirala proizvode u vrednosti 187,7 miliona evra (pad od 20,2 odsto). Sledi HIP Petrohemija (163 miliona evra), ispred MK Grupe sa izvozom od 158 miliona evra.

Osmu poziciju drži kompanija Gorenje sa ostvarenim izvozom od 155,1 milion evra, deveta je Viktoria grupa (141,5 miliona evra), ispred desetoplasiranog najvećeg izvoznika, kompanije Tetra Pak Production, sa izvozom vrednim 139,2 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Evropske berze pod pritiskom na kraju nedelje
Next Planinka kupuje sopstvene akcije na 30.000 dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Jack Ma: Bolje su kineske kopije od originala

Mnoga falsifikovana roba je boljeg kvaliteta od originala, izjavio je Jack Ma vlasnik kompanije Alibaba.

Kompanije 0 Comments

Većinski vlasnik sprovodi prinudan otkup akcija u Halkbanku

Beogradski Halkbank zakazao je vanrednu skupštinu akcionara za 7. novembar na kojoj će glavna tačka dnevnog reda biti donošenje odluke o prinudnom otkupu akcija.

Tema dana 0 Comments

PKB prelazi u državno vlasništvo

Akcije Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) koje su u vlasništvu Grada Beograda biće prenete na državu, odlučeno je na sednici tog preduzeća, a prenosi Blic.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply