Funkcioneri neće moći da otkupe državni stan

Funkcioneri neće moći da otkupe državni stan

Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu saopštilo je danas da novim zakonom o stanovanju i održavanju zgrada nijednom državnom funkcioneru neće biti data mogućnost, niti pravo, da pod bilo kojim uslovima otkupi stan u državnoj svojini koji je dobio u zakup.

Po nalogu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, iz Predloga zakona o stanovanju i održavanju zgrada biće uklonjeni članovi 153, 154 i deo člana 152. koji se odnose na pitanje prava otkupa stanova u javnoj svojini.

Namera je bila da se ovim članovima zakona ispravi nepravda koja je Uredbom o rešavanju stambenih potreba izabranih, postavljenih i zaposlenih lica kod korisnika državne svojine iz 2009. naneta porodicama čiji su članovi, kao pripadnici državnih organa, a pre svega MUP-a, poginuli ili su povređeni prilikom vršenja službene dužnosti kojom se osigurava bezbednost države i njenih građana.

U narednom periodu tražiće se način kako da se ovo pitanje reši posebnim propisom.

Izvor: Tanjug
Previous Mediji: Predsednički izbori u Srbiji početkom aprila, Dačić zajednički kandidat naprednjaka i socijalista?
Next U Srbiji se prosečno obavlja 13 online transakcija godišnje

You might also like

Komercijalne nekretnine 0 Comments

ABlok ulazi u treću fazu

Realizacija stambenog naselja ABlok na Novom Beogradu nastavlja u impresivnom tempu. Nakon uspešne realizacije prve dve faze, ovih dana krenuće izgradnja dodatnih 273 stambenih jedinica u okviru treće faze.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Svako ko se doseli u ovo selo dobija 2.000 evra, iznajmljivanje nekretnine 50 evra mesečno

Predsednik mesne zajednice u selu Bormida u Italiji nudi da plati 2.000 evra svakome ko se tamo doseli, kao pokušaj da sačuva selo od nestajanja.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Nikad jeftiniji stambeni krediti u Srbiji

U želji da privuku što više klijenata, banke su počele da odobravaju stambene kredite i bez učešća i bez osiguranja kod Nacionalne korporacije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply