Beogradska berza: Nastavljen pozitivni trend, NIS i Impol Seval najprometniji

Beogradska berza: Nastavljen pozitivni trend, NIS i Impol Seval najprometniji

Pozitivni trend na Beogradskoj berzi nastavljen je i u petak, treći dan uzastopno.

Indeks Belex15 porastao je dodatnih 0,7% na 706,4 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 20,5 miliona RSD (0,17 miliona EUR).

Naftna industrija Srbije (NIIS) je i danas nastavila trend rasta, okončavši trgovanje na 711 RSD uz promet od 6,5 miliona RSD. NIS je danas porastao 0,6%, dok je na nedeljnom nivou dobio na vrednosti 4,9 odsto.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je porastao 1,1% na 1.107 RSD uz realizaciju od nepunih 1 milion RSD, dok je dnevni maksimum dostizao na nivou od 1.119 RSD. Ova kompanija je saopštila da je tokom novembra uslužila skoro 11% više putnika, dok se na nivou cele godine očekuje promet veći od 4,9 miliona.

Energoprojekt holding (ENHL) je blago porastao na 1.420 RSD uz trgovanje od 0,7 miliona RSD, dok se Jedinstvo iz Sevojna (JESV) zadržalo na 4.400 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD.

Veliki skok od 4,3% na 1.600 RSD registrovao je Metalac (MTLC), ali uz minoran promet.

Foto: seval.rs

Foto: seval.rs

Najprometnija akcija na tržištu bio je Impol Seval (IMPL) koji je skočio 4% na 2.600 RSD uz realizaciju od 6,5 miliona RSD, mahom ostvaren u samo jednoj transakciji na spomenutoj ceni. Impol predstavlja najvećeg dobitnika na Belexu ove godine sa rastom vrednosti od 138 procenata.

Među prometnijim papirima bila je i Galenika Fitofarmacija (FITO) koja je ostvarila promet od 1,7 miliona RSD po prosečnoj ceni od 2.799 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: Wisebroker
Previous Nemačka subvencioniše kupovinu stana
Next Christopher Dembik: Bez obzira na sve populizam je uzdrmao ekonomiju u trendu

You might also like

Beogradska berza: Blagi pad indeksa drugi dan zaredom

Beogradsko tržište akcija i danas je zabeležilo blagi pad vrednosti. Zahvaljujući državnim obveznicama promet je, za razliku od juče, bio solidan.

Dinar bez promene u odnosu na dolar i evro, NBS danas prodala 15 miliona evra

Vrednost dinara je skoro nepromenjena u odnosu na dve vodeće svetske valute. U odnosu na evro dinar je ojačao 1 paru i zvanični srednji kurs za petak iznosi 122,8621 dinara

Wall Street: Indeksi dostigli nove rekorde

Na Wall Streetu su i u utorak, drugi dan zaredom, svi najvažniji indeksi dostili nove najviše nivoe u istoriji, a najviše su porasle cene akcija automobilskih proizvođača nakon podataka o rastu prodaje vozila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply