Aerodrom u novembru uslužio 11 odsto više putnika

Aerodrom u novembru uslužio 11 odsto više putnika

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, izjavio je Tanjugu v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević dodajući da će Aerodrom krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika.

U novembru su zabeležena za ovaj mesec rekordna 331.242 putnika, čak 11 odsto više u odnosu na isti mesec prethodne godine, što je najveće procentualno mesečno povećanje u ovoj godini, naglasio je Vlaisavljević. Kako kaže, u novembru je zabeleženo i uvećanje poletanja i sletanja od četiri odsto u odnosu na isti mesec lani. Od početka godine uslužili smo oko 4,6 miliona putnika, što nam daje realna očekivanja da ćemo krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika, ističe Vlaisavljević.

Rekordi u obimu aviosaobraćaja održavaju se i na finansijske rezultate. Ukupni prihodi ostvareni u prvih deset meseci 2016. godine iznose 60,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 58,9 miliona evra i veći su za pet odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Neto dobit u ovom periodu iznosi 21,6 miliona  evra i veća je za 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, naveo je čelnik Aerodroma.

Po profitnoj stopi od 40 odsto u ovoj godini, Aerodrom “Nikola Tesla” ubedljivo je najbolji među preduzećima u većinskom državnom vlasništvu. Prema trenutnim parametrima, očekuje nas najbolja godina u poslovanju kompanije, rekao je Vlaisavljević.

Izvor: Tanjug
Previous Planinka kupuje sopstvene akcije na 30.000 dinara
Next Mediji: Predsednički izbori u Srbiji početkom aprila, Dačić zajednički kandidat naprednjaka i socijalista?

You might also like

Domaći sajt AskGamblers prodat za 15 miliona evra

Verovatno najveća akvizicija jedne domaće tehnološke kompanije, sajt AskGamblers prodat je za 15 miliona evra malteškoj kompaniji Catena Media.

Kompanije 0 Comments

IKEA: U poslovnoj 2017. ostvaren promet od 34,1 mlrd EUR

IKEA Grupa ostvarila je tokom poslovne 2017. godine ukupni prihod u vrednosti od 34,1 mlrd EUR, saopštila je ta kompanija i navela da je ostvarena prodaja veća od prošlogodišnje za

Kompanije 0 Comments

Ohrid: Otvoren pogon za uzgajanje kanabisa i proizvodnju ulja

Američka kompanija NYSK holding otvorila je u Ohridu pogon za uzgajanje konoplje i proizvodnju ulja od kanabisa za medicinske potrebe, prenose lokalni mediji. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply