Aerodrom u novembru uslužio 11 odsto više putnika

Aerodrom u novembru uslužio 11 odsto više putnika

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, izjavio je Tanjugu v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević dodajući da će Aerodrom krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika.

U novembru su zabeležena za ovaj mesec rekordna 331.242 putnika, čak 11 odsto više u odnosu na isti mesec prethodne godine, što je najveće procentualno mesečno povećanje u ovoj godini, naglasio je Vlaisavljević. Kako kaže, u novembru je zabeleženo i uvećanje poletanja i sletanja od četiri odsto u odnosu na isti mesec lani. Od početka godine uslužili smo oko 4,6 miliona putnika, što nam daje realna očekivanja da ćemo krajem godine dočekati više od 4,9 miliona putnika, ističe Vlaisavljević.

Rekordi u obimu aviosaobraćaja održavaju se i na finansijske rezultate. Ukupni prihodi ostvareni u prvih deset meseci 2016. godine iznose 60,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 58,9 miliona evra i veći su za pet odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Neto dobit u ovom periodu iznosi 21,6 miliona  evra i veća je za 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, naveo je čelnik Aerodroma.

Po profitnoj stopi od 40 odsto u ovoj godini, Aerodrom “Nikola Tesla” ubedljivo je najbolji među preduzećima u većinskom državnom vlasništvu. Prema trenutnim parametrima, očekuje nas najbolja godina u poslovanju kompanije, rekao je Vlaisavljević.

Izvor: Tanjug
Previous Planinka kupuje sopstvene akcije na 30.000 dinara
Next Mediji: Predsednički izbori u Srbiji početkom aprila, Dačić zajednički kandidat naprednjaka i socijalista?

You might also like

Facebook, YouTube, Twitter zajedno se udružili protiv govora mržnje

Neke od najvećih američkih tehnoloških kompanija potpisale su kodeks ponašanja koji je formirala Evropska komisija u kojem pristaju da pomognu jedna drugoj u suzbijanju govora mržnje na Starom kontinentu.

Kompanije 0 Comments

NLB: Cena akcija u postupku preuzimanja previsoka

Odbor direktora NLB banke smatra da je cena u postupku preuzimanja akcija od preostalih dioničara banke, shodno rešenju KHOV, visoko određena posebno imajući u vidu trenutnu nominalnu vrednost akcija na

Kompanije 0 Comments

Toyota: Skok prodaje, pad dobiti zbog jakog jena

Najveći svetski proizvođač automobila Toyota Motors u proteklom tromesečju je ostvario novi oštar pad čiste dobiti, što je posledica jakog jena i slabije prodaje u SAD-u.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply