Ministarstvo energetike Srbije nema informacija o šteti u trgovanju strujom

Ministarstvo energetike Srbije nema informacija o šteti u trgovanju strujom

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Mirjana Filipović rekla je danas da to ministarstvo nema informacije o tome da li je bilo špekulacija sa cenom struje u Elektroprivredi Srbije (EPS).

“Kada policija završi istragu trebalo bi da saznamo šta se desilo jer sadašnje informacije koje se mogu čuti u javnosti nisu relevantne da se izvede nekakav zaključak”, rekla je Filipović novinarima u pauzi konferencije o regionalnom tržištu električne energije.

Filipović je naglasila da to Ministarstvo nije nadležno da sprovodi istragu i da policija istražuje da li je bilo štete u trgovanju strujom.

Po pisanju medija, zbog nameštanja cene struje EPS je izgubio 300 velikih potrošača, a iz bivšeg EPS Snabdevanja, koje je pripojeno EPS-u, smenjeno je i na druga mesta premešteno 15 rukovodilaca, a navodna šteta je oko deset miliona evra.

Izvor:Beta
Previous Albanija: Nelegalna proizvodnja kanabisa dosegla 5 milijardi evra, oko polovine BDP-a zemlje
Next Gorenje: 12 miliona evra u proširenje proizvodnje u Valjevu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Froneri: Najveći proizvođač sladoleda na svetu

Froneri će biti najveća kompanija za proizvodnju sladoleda koju će osnovati Nestle i R&R, britanski lider u kategoriji sladoleda.

Društvo 0 Comments

Ana Brnabić: Još 5.000 državnih službenika ostaje bez posla

Iz javne uprave, koja obuhvata državu upravu, lokalnu samoupravu i lokalna javna preduzeća do sada je otišlo više od 23.000 ljudi, a za ovu godinu je planirano da bez posla ostane još

Transport 0 Comments

Germania Flug uvodi liniju između Ciriha i Niša od juna 2017. godine

Niški aerodrom Konstantin Veliki saopštio je da će od juna naredne godine avio-kompanija Germania Flug uspostaviti redovnu liniju između Ciriha i Niša .

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply