Kinezi uvode dodatan porez na luksuzna vozila

Kinezi uvode dodatan porez na luksuzna vozila

Kina je uvela dodatni porez od deset odsto na kupovinu uvoznih luksuznih automobila kao što su “Ferrari”, “Bentley”, “Aston Martin” i “Rolls-Royce”.

Cilj ovog poreza, koji će se odnositi na automobile čija cena premašuje 1,3 miliona juana (189.000 dolara), jeste da se smanji emisija štetnih gasova i uštedi energija, saopštile su kineske vlasti, javlja britanski javni servis BBC.

“U cilju racionalne potrošnje i promovisanja smanjenja emisije štetnih gasova, državni Savet je odobrio dodatni porez na kupovinu ultra-luksuznih automobila”, navodi se u saopštenju kineskog ministarstva finansija, i dodaje da ovaj porez od danas stupa na snagu.

Kina je već ranije uvela porez na uvozne automobile, razrezavši porez od 25 odsto na sve automobile uvezene iz inostranstva.

Kina je, kako navodi BBC, ključno tržište za luksuzne proizvođače automobila koji se takmiče da privuku kineske kupce.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Wall Street opet u situaciji da utiče na američku ekonomiju
Next Ministarstvo građеvinarstva Srbije: Pitanje zaštićenih stanara biće rešeno na pravedan način

You might also like

Društvo 0 Comments

Austrija: Nezaposlenost raste već pet godina neprestano

Od avgusta 2011. godine neprestano raste nezaposlenost u Austriji, pa je punih pet godina broj osoba bez posla sve veći.

Društvo 0 Comments

Nezaustavljivi gubitak bogatstva industrijskog giganta

U poslednjih godinu dana više od 2,87 milijardi dolara izgubila je porodica koja je vlasnik ArcelorMittala, najvećeg evropskog proizvođača čelika.

Društvo 0 Comments

Goran Vesić: Beograd dobija 54 fontane

Beograd će dobiti 54 nove  fontane i to na mestima koja sada izgledaju zapušteno, poput kružnih tokova u Novom Beogradu i kod Bogoslovije, odnosno Topčiderske zvezde.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply