Vučić: Neću kohabitaciju ni predsednika koji “zvoca”

Vučić: Neću kohabitaciju ni predsednika koji “zvoca”

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će predsednički izbori biti zapravo opredeljivanje za put kojim će Srbija ići u budućnosti.

“Hoćemo li u žabokrečinu i nelegalne privatizacije ili možda u vraćanje u vreme sukoba sa svima? Ne daje se vlast prema simpatijama, prema tome da li je neko nekome sladak već da li može budućnost da kreira, da li su vredni i odgovorni”, rekao je premijer za televiziju Prva.

Kako kaže, “ukoliko pobede oni koji su već pobedili – Janković, Jeremić, Šešelj – to će imati značajne posledice za budućnost”.

“To znači da ljudi žele promenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio”, kaže Vučić.

Ponovio je da za njega kohabitacija ne dolazi u obzir i da bi to bilo loše rešenje.

“To bi značilo da bi Srbija imala predsednika koji bi sedeo dok vlada radi. On bi svakog dana nešto zvocao, kritikovao one što rade svakog dana, imao sva prava i nikakve obaveze”, ocenio je on.

“Šta su uradili ti koji kritikuju?”, zapitao je i dodao da “u takvom haosu, u slučaju kohabitacije, te u mrcvarenju zemlje” on neće da učestvuje.

“Nema hleba preko pogače”

Vama se ne sviđa istina, a meni je savest čista, poruka je premijera Aleksandra Vučića na zbivanja i komentare vezane za nedavni protest Vojnog sindikata, uključujući i opasku predsednika Tomislava Nikolića da se na vojsci ne štedi.

Predsednik vlade je na pitanje u vezi sa protestom Vojnog sindikata rekao da oni nemaju pravo na štrajk, da imaju na proteste i da je spreman da razgovara i sasluša sve argumente, ali i da neće nikome da se dodvorava, niti da se isplaćuje više nego što je zarađeno.

“Što se tiče više novca – više novca nema” rekao je premijer i dodao da niko ne traži “preko hleba pogače”.

Kako je rekao, postajemo normalna zemlja, ne zadužujemo se, koliko radimo, toliko ćemo i isplaćivati.

“Ne sviđa vam se istina? Baš me briga, savest mi je čista” rekao je Vučić i dodao:

“Sada kada me budu smenili, ti koji dođu neće moći da za 10 godina okreče fabrike koje sam otvorio, niti da obiđu izgrađene puteve”.

Poštovaćemo zakon i međunarodne norme u saradnji sa Hagom

Povodom povlačenja oznake tajnosti s međunarodnih poternica Haškog tribuna za troje funkcionera SRS, Vučić je rekao da će Srbija pre svega poštovati svoje zakone i međunarodne norme i neće ugroziti svoje građane i svoj ugled u svetu.

„Nemojte da brinete. Srbija će, pre svega, poštovati svoje zakone i međunarodne norme i Srbija neće ugroziti ni svoje građane, ali neće ugroziti ni svoje poštovanje i svoj ugled u svetu”, izjavio je Vučić na pitanje novinara o tome kako će se Srbija odrediti u odnosu na poternice Haškog tribunala i da li će to uticati na evropske integracije.

Vučić je u Vršcu, gde je kompanija Hemofarm obeležila deset godina rada u okviru nemačkog koncerna ŠTADA otvaranjem nove fabrike za kontrolu kvaliteta proizvoda, prokomentarisao da šta god da se desi, „da izgradimo fabriku od milijardu”, uvek bi bilo nekih drugih pitanja.

„Mi smo se ponašali do sada odgovorno, ponašaćemo se uvek odgovorno. Uvek ćemo zaštiti naše nacionalne interese, brinućemo o našim građanima. Nećemo ugroziti imidž i sliku Srbije, a istovremo čini mi se da nećemo ugroziti ni prava pojedinaca”, kaže Vučić.

Navodeći da ne bi da govori o trenutku koji je i ovaj put izabran da se pusti neka informacija koja se tiče Srbije, Vučić kaže da mu je ceo taj slučaj čudan.

„Osloboditi Šešelja 21 dan pred izbore, nemojte da mi govorite da je slučajno, a onda to isto ponavljate opet pred neke druge izbore. Imam mnogo većih problema sa kojima se suočavamo na dnevnom nivou i koje možemo da rešimo”, kaže Vučić.

Sudsko veće Haškog tribunala juče je povuklo oznaku tajnosti s međunarodnih poternica raspisanih za troje srpskih radikala – Petrom Jojićem, Vjericom Radetom i Jovom Ostojićem, koji su pred tribunalom optuženi za nepoštovanje suda.

U saopštenju sudskog veća ukazano je da iako je više puta Srbija upozorena da mora da ih uhapsi i izruči Tribunalu, po toj odluci nije postupljeno.

Izvor:RTS
Previous Opštine zapošljavaju dodatne radnike na poslovima ozakonjenja objekata, plata do 35.000 dinara
Next Članice OPEC-a postigle dogovor o smanjenju proizvodnje, nafta poskupela skoro 8 odsto

You might also like

Najvažnije vesti 2 Comments

Vlada Srbije usvojila budžet sa najmanjim deficitom u istoriji

Na današnjoj sednici Vlada Republike Srbije usvojila je Predlog zakona o budžetu za 2017. godinu, koji je najniži predviđeni deficit u istoriji Srbije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Tabaković: Bankarski sistem u Srbiji stabilan i otporan na poremećaje iz međunarodnog okruženja

Bankarski sistem u Srbiji ostao je stabilan, uprkos spoljnim izazovima uključujući i Brexit, i otporan na poremećaje iz međunarodnog okruženja, izjavila je danas guvernerka Jorgovanka Tabaković.

Politika 0 Comments

Rasim Ljajić najavio kandidaturu za predsednika

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da će se kandidovati na narednim predsedničkim izborima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply