Planinka odobrila međudividendu od 700 dinara po akciji

Planinka odobrila međudividendu od 700 dinara po akciji

Kuršumlijsko hotelijersko preduzeće Planinka, poznato i po punionici „prolom“ vode, na vanrednoj skupštini akcionara održanoj 23. novembra, odobrilo je raspodelu neraspoređene dobiti.

Akcionarima koji su taj status imali 25. novembra biće isplaćena bruto dividenda od 55,6 miliona dinara odnosno 700 dinara po akciji. Dividenda će biti isplaćena u dve jednake rate (9. decembra ove godine i 5. januara 2017). Planinka je u periodu januar-jun tekuće godine zabeležila konsolidovani prihod od 961,8 miliona dinara (rast od 13,3 odsto), dok je neto dobit skočila 29,7 odsto na 257,5 miliona dinara.

Akcije ove kompanije od početka godine beleže rast vrednosti od 47,5 odsto, a po poslednjoj ceni od 29.800 dinara tržišna kapitalizacija Planinke iznosi 1,9 milijardi dinara (15,8 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati/Belex/Wisebroker
Previous EIB spreman da podrži privatizaciju beogradskog Aerodroma
Next Jedinstvo postaje 100-odstotni vlasnik firme Novi Pazar put

You might also like

Industrija 0 Comments

Usporen rast prodaje Henkela, pad akcija za 4 odsto

Nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom proizvoda za ličnu higijenu i domaćinstvo, Henkel, objavila je rezultate poslovanja za drugi kvartal u kojem je neto dobit porasla 10,3% na 631 miliona

Goša Montaža poništila 4,5 odsto sopstvenih akcija

Montažno preduzeće Goša Montaža (GMON) poništilo je 11.466 sopstvenih akcija (4,5% od ukupnog broja), na teret sopstvenog kapitala, koje je steklo od nesaglasnih akcionara pre više od tri godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

George Soros odustao od kupovine Tuša

Svetski poznati investitor i milijarder George Soros odustao je od kupovine slovenskog Tuša.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply