Planinka odobrila međudividendu od 700 dinara po akciji

Planinka odobrila međudividendu od 700 dinara po akciji

Kuršumlijsko hotelijersko preduzeće Planinka, poznato i po punionici „prolom“ vode, na vanrednoj skupštini akcionara održanoj 23. novembra, odobrilo je raspodelu neraspoređene dobiti.

Akcionarima koji su taj status imali 25. novembra biće isplaćena bruto dividenda od 55,6 miliona dinara odnosno 700 dinara po akciji. Dividenda će biti isplaćena u dve jednake rate (9. decembra ove godine i 5. januara 2017). Planinka je u periodu januar-jun tekuće godine zabeležila konsolidovani prihod od 961,8 miliona dinara (rast od 13,3 odsto), dok je neto dobit skočila 29,7 odsto na 257,5 miliona dinara.

Akcije ove kompanije od početka godine beleže rast vrednosti od 47,5 odsto, a po poslednjoj ceni od 29.800 dinara tržišna kapitalizacija Planinke iznosi 1,9 milijardi dinara (15,8 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati/Belex/Wisebroker
Previous EIB spreman da podrži privatizaciju beogradskog Aerodroma
Next Jedinstvo postaje 100-odstotni vlasnik firme Novi Pazar put

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Delhaize Srbija postao deo lanca Ahold Delhaize

Delhaize Srbija je današnjim spajanjem sa Ahold Delhaize postala deo novog međunarodnog trgovinskog lanca, čime je formirana jedna od najvećih svetskih kompanija u maloprodaji.

Kompanije 0 Comments

Tatjana Matić: IT stručnjake zapošljava samo 22 odsto preduzeća

Za uspešnu digitalnu transformaciju poslovanja, pored dobre zakonske regulative i infrastrukture, potrebno je i jačanje poverenja građana i privrede u elektronske servise, izjavila je na otvaranju konferencije Bizit 2016 državni

Transport 0 Comments

Jeftini low cost letovi i za 20 evra

Sve više srpskih turista, i pored skromnije usluge, zainteresovano za low cost putovanja avionom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply