Planinka odobrila međudividendu od 700 dinara po akciji

Planinka odobrila međudividendu od 700 dinara po akciji

Kuršumlijsko hotelijersko preduzeće Planinka, poznato i po punionici „prolom“ vode, na vanrednoj skupštini akcionara održanoj 23. novembra, odobrilo je raspodelu neraspoređene dobiti.

Akcionarima koji su taj status imali 25. novembra biće isplaćena bruto dividenda od 55,6 miliona dinara odnosno 700 dinara po akciji. Dividenda će biti isplaćena u dve jednake rate (9. decembra ove godine i 5. januara 2017). Planinka je u periodu januar-jun tekuće godine zabeležila konsolidovani prihod od 961,8 miliona dinara (rast od 13,3 odsto), dok je neto dobit skočila 29,7 odsto na 257,5 miliona dinara.

Akcije ove kompanije od početka godine beleže rast vrednosti od 47,5 odsto, a po poslednjoj ceni od 29.800 dinara tržišna kapitalizacija Planinke iznosi 1,9 milijardi dinara (15,8 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati/Belex/Wisebroker
Previous EIB spreman da podrži privatizaciju beogradskog Aerodroma
Next Jedinstvo postaje 100-odstotni vlasnik firme Novi Pazar put

You might also like

Kompanije 0 Comments

Messer Tehnogas: Snažan rast profitabilnosti u prvoj polovini 2016.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, objavio je nekonsolidovane i konsolidovane rezultate za prvih šest meseci koji pokazuju snažan rast profitabilnosti ove kompanije.

Kompanije 0 Comments

EBRD pokazala interesovanje za privatizaciju Aerodroma i Telekoma

Radi poboljšanja uslova za ulaganja i privlačenje investitora Evropska banka za obnovu i razvoj od nove Vlade Srbije očekuje istrajnost u sprovođenju reformi, rekao je šef kancelarije te banke u Srbiji

Agrobiznis 0 Comments

Ferrero Rocher traži partnere za proizvodnju lešnika u Banatu

Kompanija Ferrero Rocher predstavila je u Gradskoj kući u Zrenjaninu mere podrške za proizvodnju lešnika, kao i modele za zasnivanje novih površina pod ovom biljkom, prenosi portal Zrenjaninski.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply