Vujović: Reformom Poreske uprave i Carine suzbićemo sivu ekonomiju

Vujović: Reformom Poreske uprave i Carine suzbićemo sivu ekonomiju

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije.

“Planiramo da sivu ekonomiju sa 30, 40 odsto koliko se (njen udeo u ekonomiji) procenjuje da je u Srbiji, spustimo na 15 odsto”, rekao je Vujović.

Ministar je u ponedeljak na predstavljanju “Bele knjige” Saveta stranih investitora (FIC) rekao da će se menjati i zakon o naknadama i da će se u njegovoj pripremi razgovarati sa lokalnim samoupravama i investitorima.

“Nadam se da ćemo sledeće godine pripremiti nacrt zakona o naknadama, a da će on moći da se primenjuje od 2018. godine. Naknade moraju biti evidentirane i objedinjene a način obračuna jasan”, rekao je Vujović.

Dodao je da je cilj reforme Poreske uprave da se ta služba reorganizuje i da inspektori promene ponašanje i da ubuduće pružaju i savetodavne usluge oko primene zakona umesto samo da kažnjavaju.

Izvor:RTS
Previous Kredit od EIB-a za unapređenje objekata pravosuđa u Srbiji
Next Saxo bank: Problem nisu Sjedinjene Države, u decembru prava opasnost po tržišta dolazi iz Evrope i Azije

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Evrozona pretekla SAD po rastu BDP-a

Evropska statistička agencija Eurostat potvrdila je da je ekonomija u evrozoni rasla sigurnom kvartalnom stopom od 0,5 odsto u prvom tromesečju ove godine.

Makroekonomija 0 Comments

Jakobsen: Tržište paniči oko Brexita, ali Turska je ključna

Tržište je zauzeto paničenjem oko Brexita, međutim, glavni ekonomista Saxo banke Steen Jakobsen smatra da je Turska u ovom trenutku ključna. 

Tema dana 0 Comments

Američke Federalne rezerve zadržale postojeće kamate

Američka centralna banka (Fed) zadržala je kamatne stope na postojećem nivou na svojoj prvoj sednici otkako je predsednik Donald Tramp preuzeo dužnost.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply