Vujović: Reformom Poreske uprave i Carine suzbićemo sivu ekonomiju

Vujović: Reformom Poreske uprave i Carine suzbićemo sivu ekonomiju

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije.

“Planiramo da sivu ekonomiju sa 30, 40 odsto koliko se (njen udeo u ekonomiji) procenjuje da je u Srbiji, spustimo na 15 odsto”, rekao je Vujović.

Ministar je u ponedeljak na predstavljanju “Bele knjige” Saveta stranih investitora (FIC) rekao da će se menjati i zakon o naknadama i da će se u njegovoj pripremi razgovarati sa lokalnim samoupravama i investitorima.

“Nadam se da ćemo sledeće godine pripremiti nacrt zakona o naknadama, a da će on moći da se primenjuje od 2018. godine. Naknade moraju biti evidentirane i objedinjene a način obračuna jasan”, rekao je Vujović.

Dodao je da je cilj reforme Poreske uprave da se ta služba reorganizuje i da inspektori promene ponašanje i da ubuduće pružaju i savetodavne usluge oko primene zakona umesto samo da kažnjavaju.

Izvor:RTS
Previous Kredit od EIB-a za unapređenje objekata pravosuđa u Srbiji
Next Saxo bank: Problem nisu Sjedinjene Države, u decembru prava opasnost po tržišta dolazi iz Evrope i Azije

You might also like

Tema dana 0 Comments

Tri scenarija na sledećem sastanku OPEC-a i Rusije u Dohi

Kakav dogovor možemo da očekujemo na sledećem sastanku članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) u Dohi, razmatra analitičar Saxo banke Christipher Dembik.

Makroekonomija 0 Comments

Francuska: Oporavak privrede, rast u trećem kvartalu

Francuska privreda je ostvarila solidan rast u trećem kvartalu, što ukazuje na nastavak oporavka druge najveće ekonomije evrozone. 

Makroekonomija 0 Comments

Deset najnesrećnijih zemalja sveta

Takozvani “indeks bede”, prvobitno je stvorio ekonomista Arthur Okun, kako bi američkom predsedniku Lyndonu Johnsonu predstavio izveštaj o ekonomije. Danas, ovaj indeks se primenjuje globalno, kako bi odredio stepen nezadovoljstva u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply