Vujović: Reformom Poreske uprave i Carine suzbićemo sivu ekonomiju

Vujović: Reformom Poreske uprave i Carine suzbićemo sivu ekonomiju

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije.

“Planiramo da sivu ekonomiju sa 30, 40 odsto koliko se (njen udeo u ekonomiji) procenjuje da je u Srbiji, spustimo na 15 odsto”, rekao je Vujović.

Ministar je u ponedeljak na predstavljanju “Bele knjige” Saveta stranih investitora (FIC) rekao da će se menjati i zakon o naknadama i da će se u njegovoj pripremi razgovarati sa lokalnim samoupravama i investitorima.

“Nadam se da ćemo sledeće godine pripremiti nacrt zakona o naknadama, a da će on moći da se primenjuje od 2018. godine. Naknade moraju biti evidentirane i objedinjene a način obračuna jasan”, rekao je Vujović.

Dodao je da je cilj reforme Poreske uprave da se ta služba reorganizuje i da inspektori promene ponašanje i da ubuduće pružaju i savetodavne usluge oko primene zakona umesto samo da kažnjavaju.

Izvor:RTS
Previous Kredit od EIB-a za unapređenje objekata pravosuđa u Srbiji
Next Saxo bank: Problem nisu Sjedinjene Države, u decembru prava opasnost po tržišta dolazi iz Evrope i Azije

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Spoljnotrgovinska razmena Srbije porasla 7,8 odsto

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za 11 meseci 2016. godine iznosila je 31,16 milijardi dolara, što je porast od 7,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je

Makroekonomija 0 Comments

Jamie Dimon: U slučaju Bexita manje radnih mesta u Britaniji

Jamie Dimon, generalni direktor američke investicione banke JP Morgan Chase & Co., danas je obavestio zaposlene u Britaniji da će potencijalni izlazak njihove zemlje iz Evropske unije značiti manje radnih mesta

Makroekonomija 0 Comments

Devizne rezerve Kine na najnižem nivou u poslednjih šest godina

Devizne rezerve Kine pale su u novembru na najniži nivo u gotovo šest godina, jer su domaće vlasti nastojale da ograniče odliv kapitala i da podignu vrednost juana u svetlu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply