Ukrajina: Razgovori o implementaciji sporazuma iz Minska završeni bez konkretnih rešenja

Ukrajina: Razgovori o implementaciji sporazuma iz Minska završeni bez konkretnih rešenja

Sastanak ministara Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke, na kome se razgovaralo o krizi i implementaciji sporazuma o primirju u istočnoj Ukrajini, završen je bez konkretnih rešenja, ali uz saglasnost da će se razgovori nastaviti, prenele su agencije.

Nemački ministar spoljnih poslova Frank Volter Štajnmajer kazao je da su razgovori bili teški, ali značajni i neophodni, ali da je optimističan u pogledu toga da bi Rusija mogla da povuče trupe iz četiri oblasti zahvaćenih konfliktom.

Prema njegovim rečima, on se nada napretku u implementaciji sporazuma iz Minska koji bi mogao da utiče na promene sankcija prema Rusiji.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kazao je da je sastanak završen bez napretka u pronalaženju rešenja.

“Nemoguće je složiti se sa pojedinim delovima sporazuma, naročito onima koja se odnose na bezbednost i političke reforme”, rekao je on nakon sastanka.

Francuski šef diplomatije Žan Mark Ero kazao je da još mnogo toga mora da se radi na procesu prekida vatre u istočnoj Ukrajini i dodao da pregovori nisu u potpunosti prekinuti.

Predstavnici četiri zemlje sastali su se danas kako bi sastavili plan o implementaciji sporazuma o primirju postignutog prošle godine.

Izvor:Tanjug
Previous Haški tribunal izdao međunarodni nalog za hapšenje radikala
Next Zlato pojeftinilo, raste tražnja za industrijskim metalima

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Prva zajednička vojna akcija ruskih i turskih aviona

Rusija i Turska sprovele su prvi zajedničku vojnu akciju protiv terorista Islamske države u sirijskom gradu Al Bab, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Geopolitika 0 Comments

Borisov: Bugarskoj ne treba rat u Crnom moru

Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je u četvrtak da Sofija ne želi da učestvuje u stvaranju zajedničke Crnomorske flote, u čijem sastavu bi, pored nje bile Rumunija, Turska i Ukrajina,

Geopolitika 0 Comments

Venecuela: Peticija za opoziv predsednika države

Venecuelanska opozicija podnela je danas izbornim vlastima 1,85 miliona potpisa, tražeći referendum za smenu predsednika Nicolasa Madura, koga okrivljuju za duboku ekonomsku krizu u zemlji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply