Pad prodaje telefona ne brine kompaniju Xiaomi

Pad prodaje telefona ne brine kompaniju Xiaomi

Xiaomi je svetsku slavu stekao po prevazilaženju svih očekivanja kod prodaje telefona, kao i izradi pristupačnih telefona kojim preplavljuju tržište.

Kompanija se u poslednje vreme proširila i izvan Kine na druga unosna tržišta a sada pokušava da se probije i na tržište SAD. Međutim prodaja telefona opada, ali Xiaomi tvrdi da nije previše zabrinut zbog toga.

Iako je Xiaomi stalno pokušavao da izbegne odgovor na temu pada prodaje, tržišne procene pokazuju da je u prvom tromesečju ove godine pad prodaje telefona kod ove kompanije iznosio 25 posto. Procenjuje se da su u drugom tromesečju isporuke manje za čak 38 posto u odnosu na isti period prošle godine. Izveštaji sugerišu da Xiaomi gubi prodaju u Kini, i to u korist kompanije Huawei.

Potpredsednik kompanije Xiaomi Hugo Barra rekao je za Reuters da pad prodaje telefona neće povrediti dugoročni rast profita kompanije, dodajući da bi oni mogli da prodaju i deset milijardi telefona i ne naprave profit”. On je u osnovi potvrdio da Xiaomi-jev ultimativni cilj da uspostavi stalne izvore prihoda.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Poreska uprava zatvorila 100 pumpi zbog neizdavanja fiskalnih računa
Next Pju centar: Građani Srbije u 2015. poslali u inostranstvo 1,3 milijarde dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Sporazum o smanjenju proizvodnje nafte produžen do kraja 2018.

Ministri članica OPEC dogovorili su se da važenje sporazuma o smanjenju obima proizvodnje nafte bude produženo do kraja 2018. godine, rekao je ministar za naftu i plin Omana Muhamed Hamad

Transport 0 Comments

Scandinavian Airlines odložio početak letova na liniji Kopenhagen-Sarajevo

Scandinavian Airlines odložio je lansiranje svojih letova na liniji Kopenhagen-Sarajevo suočen sa malom potražnjom.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Dug Petrohemije od 105 miliona evra isplatiće država

Država će isplatiti dug Petrohemije iz Pančeva od 105 miliona evra prema Naftnoj industriji Srbije (NIS), predviđeno je zakonom koji je Vlada Srbije dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply