Pad prodaje telefona ne brine kompaniju Xiaomi

Pad prodaje telefona ne brine kompaniju Xiaomi

Xiaomi je svetsku slavu stekao po prevazilaženju svih očekivanja kod prodaje telefona, kao i izradi pristupačnih telefona kojim preplavljuju tržište.

Kompanija se u poslednje vreme proširila i izvan Kine na druga unosna tržišta a sada pokušava da se probije i na tržište SAD. Međutim prodaja telefona opada, ali Xiaomi tvrdi da nije previše zabrinut zbog toga.

Iako je Xiaomi stalno pokušavao da izbegne odgovor na temu pada prodaje, tržišne procene pokazuju da je u prvom tromesečju ove godine pad prodaje telefona kod ove kompanije iznosio 25 posto. Procenjuje se da su u drugom tromesečju isporuke manje za čak 38 posto u odnosu na isti period prošle godine. Izveštaji sugerišu da Xiaomi gubi prodaju u Kini, i to u korist kompanije Huawei.

Potpredsednik kompanije Xiaomi Hugo Barra rekao je za Reuters da pad prodaje telefona neće povrediti dugoročni rast profita kompanije, dodajući da bi oni mogli da prodaju i deset milijardi telefona i ne naprave profit”. On je u osnovi potvrdio da Xiaomi-jev ultimativni cilj da uspostavi stalne izvore prihoda.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Poreska uprava zatvorila 100 pumpi zbog neizdavanja fiskalnih računa
Next Pju centar: Građani Srbije u 2015. poslali u inostranstvo 1,3 milijarde dolara

You might also like

Transport 0 Comments

Wizz Air uveo četiri nove linije iz Beograda

Low cost avio kompanija Wizz Air ove sedmice je uveo četiri nove linije iz Beograda – do Fridrihshafena, Nirnberga, Hanovera i Malte.

Kompanije 0 Comments

Petar Matijević: Cena mesa skočila, ali to nije kraj

Vlasnik Industrije mesa “Matijević” poručio je da iako je cena mesa skočila, to nije kraj jer je u ponudi manji broj svinja.

Kompanije 2 Comments

Komercijalna banka ostvarila veliki gubitak u prvoj polovini 2016.

Najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna banka, zabeležila je ogroman gubitak u prvih šest meseci, nakon što je kompanija u junu sprovela “dodatne ispravke vrednosti bilansne aktive i rezervisanja

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply