Pad prodaje telefona ne brine kompaniju Xiaomi

Pad prodaje telefona ne brine kompaniju Xiaomi

Xiaomi je svetsku slavu stekao po prevazilaženju svih očekivanja kod prodaje telefona, kao i izradi pristupačnih telefona kojim preplavljuju tržište.

Kompanija se u poslednje vreme proširila i izvan Kine na druga unosna tržišta a sada pokušava da se probije i na tržište SAD. Međutim prodaja telefona opada, ali Xiaomi tvrdi da nije previše zabrinut zbog toga.

Iako je Xiaomi stalno pokušavao da izbegne odgovor na temu pada prodaje, tržišne procene pokazuju da je u prvom tromesečju ove godine pad prodaje telefona kod ove kompanije iznosio 25 posto. Procenjuje se da su u drugom tromesečju isporuke manje za čak 38 posto u odnosu na isti period prošle godine. Izveštaji sugerišu da Xiaomi gubi prodaju u Kini, i to u korist kompanije Huawei.

Potpredsednik kompanije Xiaomi Hugo Barra rekao je za Reuters da pad prodaje telefona neće povrediti dugoročni rast profita kompanije, dodajući da bi oni mogli da prodaju i deset milijardi telefona i ne naprave profit”. On je u osnovi potvrdio da Xiaomi-jev ultimativni cilj da uspostavi stalne izvore prihoda.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Poreska uprava zatvorila 100 pumpi zbog neizdavanja fiskalnih računa
Next Pju centar: Građani Srbije u 2015. poslali u inostranstvo 1,3 milijarde dolara

You might also like

Banke i finansije

Jubmes pozitivan u prvih devet meseci usled manjih otpisa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je pozitivno poslovanje u prvih devet meseci tekuće godine, uprkos velikom padu dobiti iz poslovanja, usled značajno nižih troškova po osnovu otpisa i rezervisanja.

Energetika i naftna industrija

Kompanija EKO Srbija A.D. demantuje da se nalazi na listi loših direktora

Kompanija EKO SERBIA A.D. demantuje vest koju je objavio Tanjug, 26. Jula 2016.godine, pogrešno interpretirajući listu Agencije za privredene registre (Centralna evidencija privremenih ograničenja) i bez provere podataka koji se

Kompanije

Facebook ulaže milijardu dolara u originalni video sadržaj

Već duže vreme je poznata namera Facebooka da postane zastupljeniji na tržištu video sadržaja, zato i ne čudi najnovija odluka o znatnom finansijskom ulaganju na takav sadržaj, a čije detalje