Kompanija Namics zapošljava 100 softverskih inženjera u Srbiji

Kompanija Namics zapošljava 100 softverskih inženjera u Srbiji

Švajcarska softverska agencija Namics će na tržištu Srbije, u naredne četiri godine, proširiti poslovanje otvaranjem novih radnih mesta za više od 100 softverskih inženjera.

Kako je saopšteno iz Namicsa, ova odluka je usledila nakon analize poslovanja u prethodne dve godine.

Naime, iako je prvobitni plan, objavljen u decembru 2015, bio da se otvore radna mesta za 50 inženjera, kvalitet stručnjaka, potražnja na tržištu i brzina kojom se razvija poslovanje uticala je da kompanija donese odluku o udvostručivanju ovog broja.

U Švajcarsko-srpskoj privrednoj komori u ovome vide veliku šansu za razvoj softverske industrije u Srbiji.

“Ova investicija će dodatno povezati naša dva tržišta i dokaz je dobre saradnje srpske i švajcarske privrede. To što je jedna vodeća švajcarska softverska agencija kao što je Namics odlučila ne samo da održi, već i da proširi svoje poslovanje, svedoči o ozbiljnosti Srbije kad je IKT sektor u pitanju”, ističe Ana Grujović, izvršna direktorka Švajcarsko-srpske privredne komore.

Namiksovo poverenje je, kako dodaje, još jedan od primera koji pokazuje da Srbija treba da bude ponosna na svoje softverske inženjere i ugled koji oni imaju na međunarodnom tržištu.

Catherine Simon, direktorka Namicsove kancelarije u Beogradu, podseća da je cilj kompanije prilikom dolaska u Srbiju bio da do decembra 2017. zaposli oko 50 inženjera.

“Međutim, nakon dve godine poslovanja odlučili smo da povećamo broj radnih mesta. Na našu odluku uticali su velika potražnja na tržištu, dobri poslovni rezultati u prethodnoj godini, uspešna realizacija projekata, ali pre svega kvalitet stučnjaka na koji smo naišli u Srbiji”, objašnjava Simon.

U fokusu softverskih inženjera biće rad u Java, Front End i .NET tehologijama, kao i formiranje tima za razvoj mobilnih aplikacija.

Namics zapošljava više od 500 profesionalaca u Beogradu, Cirihu, Sent Galenu, Minhenu, Frankfurtu i Hamburgu, a među njihovim klijentima su ABB, BASF, Daimler, Medela, Sika, Swisscom, USB, Victorinox i Ciriški aerodrom, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Huawei sa pozicije najprofitabilnijeg Android brenda pretekao Samsung
Next Najmlađi irski milijarderi za svega 6 godina sami stvorili svoje bogatstvo

You might also like

Kompanije 0 Comments

Konsolidovani prihodi Jedinstva u pola godine skočili 52%

Montažno-proizvodno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je konsolidovane rezultate za prvih šest meseci, koji obuhvataju rezultate poslovanja matične kompanije i 12 zavisnih preduzeća, među kojima su i novoformirane podružnice u

Kompanije 0 Comments

AmCham: Srbija bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i BiH

Danas održanana tradicionalna konferencija AmCham-a Srbija je bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a gora u odnosu na susedne države koje su članice EU.

Trgovina 0 Comments

Trgopromet kupio 1,4% sopstvenih akcija

Subotička Grupa Univerexport-Trgopromet (TRGOM) saopštila je putem Beogradske berze da je u nedavno okončanoj ponudi za sticanje sopstvenih akcija kupila 15.491 komad akcija za vlastiti portfelj, odnosno 1,38% od ukupnog

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply