Kompanija Namics zapošljava 100 softverskih inženjera u Srbiji

Kompanija Namics zapošljava 100 softverskih inženjera u Srbiji

Švajcarska softverska agencija Namics će na tržištu Srbije, u naredne četiri godine, proširiti poslovanje otvaranjem novih radnih mesta za više od 100 softverskih inženjera.

Kako je saopšteno iz Namicsa, ova odluka je usledila nakon analize poslovanja u prethodne dve godine.

Naime, iako je prvobitni plan, objavljen u decembru 2015, bio da se otvore radna mesta za 50 inženjera, kvalitet stručnjaka, potražnja na tržištu i brzina kojom se razvija poslovanje uticala je da kompanija donese odluku o udvostručivanju ovog broja.

U Švajcarsko-srpskoj privrednoj komori u ovome vide veliku šansu za razvoj softverske industrije u Srbiji.

“Ova investicija će dodatno povezati naša dva tržišta i dokaz je dobre saradnje srpske i švajcarske privrede. To što je jedna vodeća švajcarska softverska agencija kao što je Namics odlučila ne samo da održi, već i da proširi svoje poslovanje, svedoči o ozbiljnosti Srbije kad je IKT sektor u pitanju”, ističe Ana Grujović, izvršna direktorka Švajcarsko-srpske privredne komore.

Namiksovo poverenje je, kako dodaje, još jedan od primera koji pokazuje da Srbija treba da bude ponosna na svoje softverske inženjere i ugled koji oni imaju na međunarodnom tržištu.

Catherine Simon, direktorka Namicsove kancelarije u Beogradu, podseća da je cilj kompanije prilikom dolaska u Srbiju bio da do decembra 2017. zaposli oko 50 inženjera.

“Međutim, nakon dve godine poslovanja odlučili smo da povećamo broj radnih mesta. Na našu odluku uticali su velika potražnja na tržištu, dobri poslovni rezultati u prethodnoj godini, uspešna realizacija projekata, ali pre svega kvalitet stučnjaka na koji smo naišli u Srbiji”, objašnjava Simon.

U fokusu softverskih inženjera biće rad u Java, Front End i .NET tehologijama, kao i formiranje tima za razvoj mobilnih aplikacija.

Namics zapošljava više od 500 profesionalaca u Beogradu, Cirihu, Sent Galenu, Minhenu, Frankfurtu i Hamburgu, a među njihovim klijentima su ABB, BASF, Daimler, Medela, Sika, Swisscom, USB, Victorinox i Ciriški aerodrom, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Huawei sa pozicije najprofitabilnijeg Android brenda pretekao Samsung
Next Najmlađi irski milijarderi za svega 6 godina sami stvorili svoje bogatstvo

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Javna licitacija Fabrike Šećera Bijeljina 22. marta

Stečajni upravnik Lazo Đurđević objavio je da će imovina „Fabrike šećera Bijeljina“ biti po treći put ponuđena na prodaju na javnoj licitaciji 22. marta po početnoj ceni od 11,8 miliona

Kompanije 0 Comments

Air Serbia u maju dobija prvi široko-trupni Airbus A330

Air Serbia će u maju dobiti prvi  široko-trupni avion Airbus A330 sa 254 mesta, koji će se koristiti na direktnim letovima do SAD, najavio je generalni direktor Dane Kondić.

Kompanije 0 Comments

NIS će objaviti rezultate u utorak 27. februara

NIS je najavio da će objaviti rezultate za celu 2017. godinu i četvrti kvartal u utorak 27. februara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply