Branko Kovačević: EPS oštećen za 10 miliona evra, smene zbog korupcije

Branko Kovačević: EPS oštećen za 10 miliona evra, smene zbog korupcije

Unutrašnja kontrola u EPS-u otkrila je da postoji opravdana sumnja u korupcionašku aferu u kojoj je ta kompanija oštećena za desetak miliona evra, zbog čega je smenjeno ili premešteno petnaestak ljudi, potvrdio je danas predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević.

“Nameštali su cenu (na tenderima), prosto to nije bila ona cena koja je bila odobrena. Promeni li neko drugu ili treću decimalu, a u EPS-u je sve veliko i decimale se pretvaraju u milijarde, to je takav posao. Energija je jedna od najprofitablnijih oblasti, promenite malo, javite konkurenciji koliko da spusti cenu i onda idete na tender gde je glavni kriterijum najniža cena”, objasnio je Kovačević novinarima u PKS.

On smatra da takvo postupanje treba sankcionisati te napominje da 99,9 odsto ljudi u EPS profesionalno radi svoj posao i ne stoji iza takvih stvari.

“To nema veze sa EPS-om, već sa konkretnim pojedincima koje treba sankcionisati”, uveren je Kovačević.

Dodaje da Nadzorni odbor još nema zvanične informacije o svemu tome, kaže da je unutrašnja kontrola došla do nekih podataka i da na osnovu njih postoji opravdana sumnja da se radi o nameštanju, što već ulazi u neku vrstu korupcionaške afere.

“Oni su to prijavili i državni organi se time sada bave”, zaključio je Kovačević.

Izvor: Tanjug
Previous Najmlađi irski milijarderi za svega 6 godina sami stvorili svoje bogatstvo
Next Poreska uprava zatvorila 100 pumpi zbog neizdavanja fiskalnih računa

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Čadež: PKS će pokrenuti inicijativu da se poveća kvota za izvoz suvih šljiva u Tursku

Privredna komora Srbije pokrenuće inicijativu da se već na prvom mešovitom komitetu razgovara o povećanju kvota za izvoz suvih šljiva u Tursku, izjavio je u petak predsednik Privredne komore Srbije

SAD: Fanovi Applea kampuju ispred prodavnice

Iako iPhone 7 još nije stigao u prodavnice, mnogi fanovi već danima kampuju ispred prodavnica kako bi prvi kupili novu ‘sedmicu’.

Transport 0 Comments

Ferrari na kraju 2016. godine povećao profit

Ferrari je u prošloj godini uvećao svoj profit za 38 odsto većom prodajom modela 488, koji je važan faktor razvojnog plana kompanije, objavio je danas poznati italijanski proizvođač sportskih automobila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply