Branko Kovačević: EPS oštećen za 10 miliona evra, smene zbog korupcije

Branko Kovačević: EPS oštećen za 10 miliona evra, smene zbog korupcije

Unutrašnja kontrola u EPS-u otkrila je da postoji opravdana sumnja u korupcionašku aferu u kojoj je ta kompanija oštećena za desetak miliona evra, zbog čega je smenjeno ili premešteno petnaestak ljudi, potvrdio je danas predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević.

“Nameštali su cenu (na tenderima), prosto to nije bila ona cena koja je bila odobrena. Promeni li neko drugu ili treću decimalu, a u EPS-u je sve veliko i decimale se pretvaraju u milijarde, to je takav posao. Energija je jedna od najprofitablnijih oblasti, promenite malo, javite konkurenciji koliko da spusti cenu i onda idete na tender gde je glavni kriterijum najniža cena”, objasnio je Kovačević novinarima u PKS.

On smatra da takvo postupanje treba sankcionisati te napominje da 99,9 odsto ljudi u EPS profesionalno radi svoj posao i ne stoji iza takvih stvari.

“To nema veze sa EPS-om, već sa konkretnim pojedincima koje treba sankcionisati”, uveren je Kovačević.

Dodaje da Nadzorni odbor još nema zvanične informacije o svemu tome, kaže da je unutrašnja kontrola došla do nekih podataka i da na osnovu njih postoji opravdana sumnja da se radi o nameštanju, što već ulazi u neku vrstu korupcionaške afere.

“Oni su to prijavili i državni organi se time sada bave”, zaključio je Kovačević.

Izvor: Tanjug
Previous Najmlađi irski milijarderi za svega 6 godina sami stvorili svoje bogatstvo
Next Poreska uprava zatvorila 100 pumpi zbog neizdavanja fiskalnih računa

You might also like

Tema dana 0 Comments

Europol istražuje globalni sajber napad; Pogođene evropske bolnice, železnice, banke…

Policijska agencija Evropske unije Europol saopštila je da sarađuje sa zemljama pogođenim globalnim napadom kompjuterskog virusa kako bi suzbila pretnju i pomogla žrtvama.

Transport 0 Comments

General Motors: Skok prihoda u poslednja tri meseca 2016. godine

Američki automobilski div General Motors izvestio je da je u poslednjem prošlogodišnjem tromesečju zabeležio osetno više prihode, uz znatno veći broj prodatih automobila posebno na tržištu Severne Amerike.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gasovod od Aleksandrovca do Tutina koštaće 48 miliona evra

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je da je prioritet Vlade izgradnja gasovoda od Aleksandrovca, preko Raške i Novog Pazara, do Tutina, koja bi trebalo da počne u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply