Branko Kovačević: EPS oštećen za 10 miliona evra, smene zbog korupcije

Branko Kovačević: EPS oštećen za 10 miliona evra, smene zbog korupcije

Unutrašnja kontrola u EPS-u otkrila je da postoji opravdana sumnja u korupcionašku aferu u kojoj je ta kompanija oštećena za desetak miliona evra, zbog čega je smenjeno ili premešteno petnaestak ljudi, potvrdio je danas predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević.

“Nameštali su cenu (na tenderima), prosto to nije bila ona cena koja je bila odobrena. Promeni li neko drugu ili treću decimalu, a u EPS-u je sve veliko i decimale se pretvaraju u milijarde, to je takav posao. Energija je jedna od najprofitablnijih oblasti, promenite malo, javite konkurenciji koliko da spusti cenu i onda idete na tender gde je glavni kriterijum najniža cena”, objasnio je Kovačević novinarima u PKS.

On smatra da takvo postupanje treba sankcionisati te napominje da 99,9 odsto ljudi u EPS profesionalno radi svoj posao i ne stoji iza takvih stvari.

“To nema veze sa EPS-om, već sa konkretnim pojedincima koje treba sankcionisati”, uveren je Kovačević.

Dodaje da Nadzorni odbor još nema zvanične informacije o svemu tome, kaže da je unutrašnja kontrola došla do nekih podataka i da na osnovu njih postoji opravdana sumnja da se radi o nameštanju, što već ulazi u neku vrstu korupcionaške afere.

“Oni su to prijavili i državni organi se time sada bave”, zaključio je Kovačević.

Izvor: Tanjug
Previous Najmlađi irski milijarderi za svega 6 godina sami stvorili svoje bogatstvo
Next Poreska uprava zatvorila 100 pumpi zbog neizdavanja fiskalnih računa

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija iz Belgije ugrađuje radnicima čipove

Belgijska kompanija NewFusion, koja se bavi digital marketnigom predložila je radnicima da ugrade mikročip ispod kože umesto identifikacionih kartica.

Kompanije 0 Comments

Do sredine 2017. na tržište izlazi redizajnirani Fiat 500L

U kompaniji Fiat Crysler automobili Srbija juče je startovala ovogodišnja proizvodnja svih verzija modela Fiat 500L. Proizvodni proces organizuje se u dve smene, tokom kojih iz fabrike izlazi do 450

Kompanije 0 Comments

SAP preuzeo srpski Callidus Software

Nemačka kompanija SAP preuzela je kompaniju Callidus Software i tako pojačala svoje prisustvo u Srbiji, izjavio je direktor SAP servisa za Jugoistočnu Evropu Dušan Radošević.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply