Beogradska berza: Državne obveznice podigle promet, Energoprojekt na višegodišnjem maksimumu

Beogradska berza: Državne obveznice podigle promet, Energoprojekt na višegodišnjem maksimumu

Današnje trgovanje na Beogradskoj berzi obeležio je odličan promet, pre svega zahvaljujući trgovanju državnim dužničkim hartijama.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 730,8 miliona RSD (5,9 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ostao skoro nepromenjen na 692,21 poen.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) bio je najprometniji sa realizacijom od 22,6 miliona RSD uz rast cene od 1,4% na 1.420 RSD što predstavlja njegov višegodišnji maksimum.

Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) oslabile su 1,3% na 2.801 RSD uz solidan promet od 12,3 miliona RSD.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) blago su ojačale 0,3% na 674 RSD uz trgovanje vredno 5 miliona RSD, dok beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) beleži pad već četvrti uzastopni dan, oslabivši danas 0,4% na 1.088 RSD uz promet od 1,8 miliona RSD.

Alfa Plam iz Vranja (ALFA) zabeležio je pad od skoro 4% na 32.662 RSD uz registrovani promet od 0,8 miliona RSD.

Foto: www.srbijadanas.com

Foto: www.srbijadanas.com

Veliki doprinos današnjem prometu dale su državne obveznice.

Obveznica denominovana u dinarima, RSO1470, koja dospeva na naplatu 1. aprila 2017. godine zabeležila je promet od skoro 460 miliona RSD uz prinos od 3,76%, dok je dinarska obveznica RSO15109, koja dospeva na naplatu 6. aprila 2017. godine ostvarila prinos od 3,85% uz promet od 151,8 miliona RSD.

Državna obveznica RSO1482, takođe denominovana u dinarima ostvarila je promet 65,3 miliona RSD uz prinos od 4,1%, a na naplatu dospeva 10. jula 2017. godine.

Izvor: Wisebroker

Previous Tunisu preko milijardu dolara pomoći za oporavak ekonomije
Next Nafta u padu, valute zemalja izvoznika pod pritiskom

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Polovični rast indeksa

Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks oslabio zbog pada cena akcija u energetskom sektoru, dok je Dow Jones indeks došao do novog rekordnog nivoa šesti dan zaredom.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Šesti uzastopni rast indeksa

Na azijskim berzama indeksi su porasli šesti dan zaredom, nastavivši tako nadoknađivati gubitke od prvog dela februara, dok se vrijednost dolara prema korpi valuta stabilno kreće nedaleko najnižeg nivoa u tri

Svetske berze 0 Comments

Dolar ojačao prema jenu, stabilan prema evru uoči objave Fedovog zapisnika

Dolar je u sredu blago ojačao prema jenu na međunarodnim deviznim tržištima, no ostao je više-manje nepromenjen u odnosu na evro, uoči objave zapisnika sa zadnje sednice američke centralne banke

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply