Kina za železničko povezivanje megagrada Jing-Jin-Jia ulaže 36 milijardi dolara

Kina za železničko povezivanje megagrada Jing-Jin-Jia ulaže 36 milijardi dolara

Kina je za poboljšanje železničkih veza između glavnog grada Pekinga, lučkog grada Tianjina i susedne pokrajine Hebei, u sklopu plana povezivanja tri područja u megagrad Jing-Jin-Ji, odobrila sredstva u visini od 36 milijardi američkih dolara.

Državno ministarstvo za razvoj i reforme u izjavi objavljenoj u ponedeljak navodi da će plan spojiti devet projektata koji predviđaju izgradnju železničkih pruga ukupne dužine 1100 kilometara. Ti projekti će biti sprovedeni do 2020. a deo su većeg plana koji će se završiti do 2030, rečeno je.

Procenjuje se da je trenutna populacija na tim trima područjima oko 110 miliona ljudi a kad planovi budu dovršeni, tzv. projekt Jing-Jin-Ji pokriće područje veličine 212.000 kvadratnih kilometara ili dvostruku veličinu Južne Koreje.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Kakva prava imaju korisnici mobilnih i kablovskih usluga?
Next Izveštaj DRI: Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena na blizu 11 milijardi dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija Mercedes u 2016. prodala najviše luksuznih automobila

Mercedesu je u SAD-u pripalo zvanje najprodavanijeg proizvođača luksuznih automobila, pošto je u 2016. nadmašio ostale rivale uključujući i BMW koji je titulu najtraženijeg osvojio 2015. godine.

Transport 0 Comments

Evropskim proizvođačima kamiona preti istorijska tužba

Kako stvari stoje, pet najvećih evropskih proizvođača kamiona uskoro će se suočiti sa najvećom tužbom “teškom” čak 100 milijardi evra.

Transport 0 Comments

Potpisan novi sporazum Srbije i Mađarske o plovidbi Tisom

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je u ponedeljak sa ministrom za nacionalni razvoj Mađarske Miklošom Šestakom novi sporazum o plovidbi rekom Tisom, koji će otvoriti tu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply