Kina za železničko povezivanje megagrada Jing-Jin-Jia ulaže 36 milijardi dolara

Kina za železničko povezivanje megagrada Jing-Jin-Jia ulaže 36 milijardi dolara

Kina je za poboljšanje železničkih veza između glavnog grada Pekinga, lučkog grada Tianjina i susedne pokrajine Hebei, u sklopu plana povezivanja tri područja u megagrad Jing-Jin-Ji, odobrila sredstva u visini od 36 milijardi američkih dolara.

Državno ministarstvo za razvoj i reforme u izjavi objavljenoj u ponedeljak navodi da će plan spojiti devet projektata koji predviđaju izgradnju železničkih pruga ukupne dužine 1100 kilometara. Ti projekti će biti sprovedeni do 2020. a deo su većeg plana koji će se završiti do 2030, rečeno je.

Procenjuje se da je trenutna populacija na tim trima područjima oko 110 miliona ljudi a kad planovi budu dovršeni, tzv. projekt Jing-Jin-Ji pokriće područje veličine 212.000 kvadratnih kilometara ili dvostruku veličinu Južne Koreje.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Kakva prava imaju korisnici mobilnih i kablovskih usluga?
Next Izveštaj DRI: Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena na blizu 11 milijardi dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

EIB spreman da podrži privatizaciju beogradskog Aerodroma

Potpredsednik Evropske investicione banke (EIB) Dario Skanapijeko potvrdio je da je ta banka otvorena za dalju podršku projektima u Srbiji i spremna da podrži privatizaciju Aerodroma “Nikola Tesla”, saopštilo je

Kompanije 0 Comments

Hyundai i Kia bi mogle opozvati 240 hiljada vozila

Južnokorejska vlada naložila je proizvođačima automobila Hyundai i Kia Motors opoziv oko 240 hiljada automobila, nakon informacija koje je dobila od jednog uzbunjivača.

Transport 0 Comments

Raskid menadžerskog ugovora između Etihada i Air Serbia?

Etihad Airways će u narednim danima objaviti da neće obnoviti menadžerski ugovor sa Air Serbia koji ističe na kraju ove godine, preneo je list Danas pozivajući se na specijalizovani portal Exyuaviation.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply