Kina za železničko povezivanje megagrada Jing-Jin-Jia ulaže 36 milijardi dolara

Kina za železničko povezivanje megagrada Jing-Jin-Jia ulaže 36 milijardi dolara

Kina je za poboljšanje železničkih veza između glavnog grada Pekinga, lučkog grada Tianjina i susedne pokrajine Hebei, u sklopu plana povezivanja tri područja u megagrad Jing-Jin-Ji, odobrila sredstva u visini od 36 milijardi američkih dolara.

Državno ministarstvo za razvoj i reforme u izjavi objavljenoj u ponedeljak navodi da će plan spojiti devet projektata koji predviđaju izgradnju železničkih pruga ukupne dužine 1100 kilometara. Ti projekti će biti sprovedeni do 2020. a deo su većeg plana koji će se završiti do 2030, rečeno je.

Procenjuje se da je trenutna populacija na tim trima područjima oko 110 miliona ljudi a kad planovi budu dovršeni, tzv. projekt Jing-Jin-Ji pokriće područje veličine 212.000 kvadratnih kilometara ili dvostruku veličinu Južne Koreje.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Kakva prava imaju korisnici mobilnih i kablovskih usluga?
Next Izveštaj DRI: Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena na blizu 11 milijardi dinara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Rasim Ljajić: Avionska linija Peking-Prag-Beograd od 15. septembra

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je planirano da od 15. septembra počnu letovi na liniji Peking-Prag-Beograd, a da naredne godine bude uvedena direktna aviolinija.

Kompanije 0 Comments

U petak prvi let iz Pekinga do Beograda

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekaće u petak, 15. septembra na Aerodromu “Nikola Tesla” prvi let na novouspostavljenoj avionskoj liniji između Pekinga i Beograda, najavila je  Vlada Srbije.

Kompanije 0 Comments

Rast prodaje automobila na tržištu Evrope u 2016. godini

Prodaja automobila u Evropi je porasla u 2016. godini, treću godinu uzastopno, pri čemu su sva velika tržišta evidentirala rast prodaje, pokazali su podaci Udruženja evropskih proizvođača automobila (ACEA).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply