Lavrov dolazi u Beograd polovinom decembra

Lavrov dolazi u Beograd polovinom decembra

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov boraviće u Beogradu 12. i 13. decembra, a sa srpskim zvaničnicima razgovaraće o aktuelnim svetskim procesima i situaciji u regionu, ali i bilateralnim odnosima, izjavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Čepurin je za Politiku rekao da će se Lavrov u Beogradu sastati sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

On je rekao da ruski šef diplomatije u Srbiju dolazi sa “jasnim temama razgovora”, a kako je ocenio, dolazak Lavrova, “jednog od ključnih ljudi u svetskoj politici” događaj je od isključive važnosti.

“To je znak poštovanja prema rukovodstvu Srbije i srpskom narodu”, rekao je ambasador i dodao da je “Lavrov u poslednje tri godine uspostavio svojevrsne odnose sa Ivicom Dačićem, kao i sa predsednikom i premijerom Srbije”.

Čepurin je podsetio da Rusija dosledno podržava Srbiju faktički u svim pitanjima, ali i onim ključnim poput Kosova i Metohije i Republike Srpske.

On je podsetio da je Lavrov duže od jedne decenije u centru međunarodnog života.

Izvor:Beta
Previous Mediji: Referendum u Italiji bi mogao da ugrozi evrozonu
Next Baltičke države: Cena stanova najbrže rasla u Vilniusu

You might also like

Politika 0 Comments

Evropska Unija preti Velikoj Britaniji

Ukoliko Britanija napusti EU, bez da osigura pun pristup jedinstvenom tržištu, banke će verovatno prebaciti deo poslovanja u ostale zemlje evropskog bloka.

Politika 0 Comments

Turski predsednik sa šest ministara i 90 privrednika u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj

Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan doputovaće danas u dvodnevnu posetu Hrvatskoj, tokom koje će imati susrete sa hrvatskim državnim vrhom, a biće održan privredni forum na kome će učestvovati predsednici

Društvo 0 Comments

Konsultacije o sastavu nove vlade, Nikolić napustio sastanak sa radikalima nakon 30 sekundi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije o vladi sa predstavnicima lista koje su ušle u parlament.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply