Na Kalenić pijaci izdat lokal za 35.000 evra

Na Kalenić pijaci izdat lokal za 35.000 evra

Ova suma važi samo za prvi mesec zakupa, dok su naredne kirije niže i plaćaju se po cenovniku.

Licitiacija za zakup novih lokala na Kalenić pijaci održana je u ponedeljak, a najveća ponuđena suma bila je za lokal broj 129 koji ima 19 kvadrata od čak 4,5 miliona dinara ili 35.000 evra za prvi mesec zakupa, prenose Večernje novosti.

Ponuđena suma važi samo za prvi mesec zakupa, dok će se naredne kirije plaćati po utvrđenom cenovniku pijačnih usluga, a renovirani lokali nalaze se u Ulici Maksima Gorkog. Početna cena za sve kioske na licitaciji bila je 500.000 dinara.

Najveće interesovanje vladalo je za lokal broj 129, prati ga lokal broj 128, za koji je ponuđena suma od 2,75 miliona, dok je za lokal 123 ponuđeno nešto više od 2,4 miliona, dok je kiosk pod brojem 122 izlicitiran za 1,22 miliona, a za lokal 127 nije bilo podataka ovog gradskog preduzeća.

Preostalih 25 završenih objekata na ovoj pijaci izdato je po pravu prečeg zakupa, te su njih zauzeli prodavci koji su ranije tamo imali svoje kioske. JKP “Pijace” su, međutim, svojom odlukom, zabranile da se u pet ponuđenih objekata prodaje riba, brza hrana ili cveće, a razlog tome je, kako kažu, balans robe i raznovrsnost asortimana na pijaci.

“Dosada je pravom prečeg zakupa već izdato 25 lokala korisnicima koji su radili na Kalenić pijaci, a preostalih pet je prvi put u istoriji beogradskih pijaca oglašeno putem javne licitacije”, kažu iz JKP “Gradske pijace”. – Pijaci Kalenić trenutno je potrebna jedna mesara visoke klase, a ne prčvarnice, kakve su dosada postojale ovde.

Ribarnice, kiosci brze hrane i cvećare na ovoj pijaci su trenutno nepoželjne, kao i mesara na pijacama Vidikovac i Banovo brdo, ili ribarnica na Bajlonijevoj pijaci. Trenutno, po proceni JKP “Gradske pijace”, Kalenić prednjači po broju cvećara i ribarnica, pa bi otvaranje istih doprinelo neravnomernoj konkurenciji.

Izvor: GdeInvestirati/VečernjeNovosti
Previous Više zemalja planira graditi "solarne" puteve
Next Pirot dobio 1,2 miliona evra za četiri projekta prekogranične saradnje

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Susie Moore: Najčešće greške mladih preduzetnika

Susie Moore je imala 30 godina kada je napustila posao u prodaji, gde je zarađivala 500.000 dolara godišnje, da bi pokrenula vlastiti biznis kao life coach.

Primeri iz prakse 0 Comments

Drvene naočare: Svetski brend iz Zrenjanina

Ilija Demenesku i Istok Radovanov, drugari iz detinjstva, posle završenih studija prava i arhitekture, vratili su se u Zrenjanin i počeli da prave sunčane i dioptrijske naočare od drveta. 

Preduzetništvo 0 Comments

Nova sredstva za finansiranje malih preduzeća u Srbiji

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisao je sa kompanijom Intesa Leasing ugovor o kreditu u iznosu od 10 miliona evra sa ciljem da podstakne razvoj mikro i malih preduzeća

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply