Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

Ministarstvo finansija Srbije predložilo je Vladi da se akcize na domaća alkoholna pića ne povećavaju, a za duvan je pripremljen novi kalendar prema kojem ce akcize i narednih pet godina biti postepeno povećavane na svakih šest meseci, kao i do sada, preneo je RTS.

Neće se menjati akciza na domaće rakije, rekao je Javnom servisu ministar finansija Dušan Vujović.

Osnova za nagađanja o poskupljenju, kako se navodi, zahtev je Evropske unije da Srbija izjednači akcize na domaća i uvozna alkoholna pića.

“Brisel sistematski traži u svakoj oblasti usaglašavanje sa EU. Mi ćemo sigurno poštovati pravila EU, ali do trenutka kad to postane ograničavajući faktor. Poštovacemo politiku podržavanja domaće proizvodnje i interesa potrošaca”, rekao je ministar finansija.

Ministar Vujović poručuje da će akcize nastaviti da rastu istom dinamikom kao u prošlosti.

Akcize za električnu energiju, naftu i naftne derivate i za kafu ostaju po starom. Osim što će se kod kafe usaglašavanje ubuduće raditi godišnje, a ne na šest meseci, i što će se pojačati kontrole da bi se sprečilo izbegavanje plaćanja akciza i šverc.

Izvor:RTS
Previous Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje
Next Privatni penzioni fondovi u Srbiji: Strah od prevare i niski životni standard glavne prepreke

You might also like

Kompanije 0 Comments

FED: Velike američke banke bi izdržale još goru recesiju

Najveće banke u SAD-u bi izdržale ozbiljnu recesiju i bile bi u stanju da i dalje kreditiraju američka domaćinstva i kompanije, saopštile su Federalne rezerve (Fed).

Kompanije 0 Comments

Nedimović: Država će podneti tužbe protiv svih kompanija koje ne plaćaju ekološku taksu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović rekao je da će država podneti tužbe protiv svih kompanija koje ne plaćaju ekološku taksu za maziva i druge proizvode, uključujući i

Nemačka berza konačno dobila podršku akcionara za spajanje sa Londonskom berzom

Deutsche Boerse je konačno uspela da dobije potrebnu podršku akcionara za planirano spajanje sa Londonskom berzanskom grupom (LSE).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply