Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Usled želje da poboljša fokus na osnovna poslovanja i smanji ulaganje u ona koja loše posluju, Samsung Electronics je počeo ozbiljan posao restruktuiranja u poslednjih nekoliko meseci.

Samsungova odluka da proda svoje poslovanje sa štampačima kompaniji HP za preko milijardu dolara pokazala je da je kompanija ozbiljna u naporima da postane “vitkija” organizacija. Novi izveštaj iz Južne Koreje sada tvrdi da se Samsung sprema da proda PC poslovanje kao i da je trenutno u pregovorima sa kineskim gigantom Lenovom o potencijalnom dogovoru.

Poručuje se da međunarodna advokatska firma Paul Hastings zastupa Samsung, dok Lenovo u pregovorima predstavlja Freshfields Bruckhaus Deringer. Samsung retko otkriva cifre koje se odnose na PC poslovanje, tako da je teško proceniti koliko je ono vredno. Prema izveštaju, ukoliko se dođe do dogovora, cena će biti veća od 850 miliona dolara.

Lenovo je najveći proizvođač računara na svetu u pogledu isporuka i ima jake pozicije da kupi Samsungovo PC poslovanje. Ipak, pregovori traju već neko vreme i kompanije nisu još uvek blizu dogovora.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Srbija: Za poljoprivrednike više novca iz budžeta
Next Putin se šalio sa učenikom: Ruska granica se nigde ne završava

You might also like

Kompanije 0 Comments

SAD: Veliki optimizam malih preduzeća od 1980. godine

Optimizam među malim preduzećima u SAD je u decembru porastao najbržim tempom od 1980. godine, zbog drastičnog poboljšanja njihovih očekivanja u pogledu perspektiva ekonomije nakon održavanja predsedničkih izbora.

Kompanije 0 Comments

Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta – 10 miliona dolara

Slovenački startap “Viberate” je u inicijalnoj ponudi vlastite kriptovalute vibe u manje od pet minuta prikupio 10 miliona dolara. 

Kompanije 0 Comments

Jack Daniel’s na gubitku zbog evropskih carina

Proizvođač američkog viskija Jack Daniel’s “BrownForman Corp.” osetiće “ubod” trgovinskih sporova između SAD i Evropske unije i nametnutih carina na piće, izveštava “Wall Street Journal”. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply