Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Usled želje da poboljša fokus na osnovna poslovanja i smanji ulaganje u ona koja loše posluju, Samsung Electronics je počeo ozbiljan posao restruktuiranja u poslednjih nekoliko meseci.

Samsungova odluka da proda svoje poslovanje sa štampačima kompaniji HP za preko milijardu dolara pokazala je da je kompanija ozbiljna u naporima da postane “vitkija” organizacija. Novi izveštaj iz Južne Koreje sada tvrdi da se Samsung sprema da proda PC poslovanje kao i da je trenutno u pregovorima sa kineskim gigantom Lenovom o potencijalnom dogovoru.

Poručuje se da međunarodna advokatska firma Paul Hastings zastupa Samsung, dok Lenovo u pregovorima predstavlja Freshfields Bruckhaus Deringer. Samsung retko otkriva cifre koje se odnose na PC poslovanje, tako da je teško proceniti koliko je ono vredno. Prema izveštaju, ukoliko se dođe do dogovora, cena će biti veća od 850 miliona dolara.

Lenovo je najveći proizvođač računara na svetu u pogledu isporuka i ima jake pozicije da kupi Samsungovo PC poslovanje. Ipak, pregovori traju već neko vreme i kompanije nisu još uvek blizu dogovora.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Srbija: Za poljoprivrednike više novca iz budžeta
Next Putin se šalio sa učenikom: Ruska granica se nigde ne završava

You might also like

Pet sjajnih mogućnosti interneta koji su besplatni

Internet nam omogućava da komuniciramo i učimo isto što i neko s potpuno drugog kontinenta, a za to su zaslužne brojne mogućnosti, aplikacije i korisne ili zabavne stranice.

Kompanije 0 Comments

Spojili se američki IHS i britanski Markit

Procenjena tržišna vrednost nove analitičke kompanije koja prikuplja informacije od glavnih trgovaca obveznicama je 13 milijardi dolara, a sedište će biti u Londonu zbog čega će kompanija plaćati manji porez.

Kompanije 0 Comments

Huawei: Prodaja telefona u 2017. godini porasla za više od 50 odsto

Kompanija Huawei Consumer Business Group je objavila da je tokom prvog kvartala 2017. godine prodala 34,55 miliona pametnih telefona, što predstavlja povećanje od 21,6% u odnosu na prethodnu godinu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply