Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Usled želje da poboljša fokus na osnovna poslovanja i smanji ulaganje u ona koja loše posluju, Samsung Electronics je počeo ozbiljan posao restruktuiranja u poslednjih nekoliko meseci.

Samsungova odluka da proda svoje poslovanje sa štampačima kompaniji HP za preko milijardu dolara pokazala je da je kompanija ozbiljna u naporima da postane “vitkija” organizacija. Novi izveštaj iz Južne Koreje sada tvrdi da se Samsung sprema da proda PC poslovanje kao i da je trenutno u pregovorima sa kineskim gigantom Lenovom o potencijalnom dogovoru.

Poručuje se da međunarodna advokatska firma Paul Hastings zastupa Samsung, dok Lenovo u pregovorima predstavlja Freshfields Bruckhaus Deringer. Samsung retko otkriva cifre koje se odnose na PC poslovanje, tako da je teško proceniti koliko je ono vredno. Prema izveštaju, ukoliko se dođe do dogovora, cena će biti veća od 850 miliona dolara.

Lenovo je najveći proizvođač računara na svetu u pogledu isporuka i ima jake pozicije da kupi Samsungovo PC poslovanje. Ipak, pregovori traju već neko vreme i kompanije nisu još uvek blizu dogovora.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Srbija: Za poljoprivrednike više novca iz budžeta
Next Putin se šalio sa učenikom: Ruska granica se nigde ne završava

You might also like

Kompanije 0 Comments

U Srbiji svakog meseca pokrene se 35 stečajnih postupaka

U Srbiji se u proseku svakog meseca pokrene 35 stečajnih postupaka nad firmama koje nisu u stanju da nastave sa poslovanjem, rečeno je u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Kompanije 0 Comments

Samsung: Skidanje velikih fajlova najnovijim 5G bežičnim ruterom za nekoliko minuta

Prema rečima stučnjaka, od trenutka kada 5G tehnologija bude globalno rasprostranjena, brzina internet konekcije biće dovoljna da za nekoliko minuta preuzmemo 4K filmove, igrice i softver, prenosi Business Insider.

Kompanije 0 Comments

Vodafone zabeležio neto gubitak od 5,10 milijardi evra

Pogođen visokim porezom u Luksemburgu, troškovima restrukturiranja i nepovoljnim valutnim kretanjima, britanska telekomunikaciona kompanija Vodafone zabeležila je prošle godine u neto gubitak.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply