Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Usled želje da poboljša fokus na osnovna poslovanja i smanji ulaganje u ona koja loše posluju, Samsung Electronics je počeo ozbiljan posao restruktuiranja u poslednjih nekoliko meseci.

Samsungova odluka da proda svoje poslovanje sa štampačima kompaniji HP za preko milijardu dolara pokazala je da je kompanija ozbiljna u naporima da postane “vitkija” organizacija. Novi izveštaj iz Južne Koreje sada tvrdi da se Samsung sprema da proda PC poslovanje kao i da je trenutno u pregovorima sa kineskim gigantom Lenovom o potencijalnom dogovoru.

Poručuje se da međunarodna advokatska firma Paul Hastings zastupa Samsung, dok Lenovo u pregovorima predstavlja Freshfields Bruckhaus Deringer. Samsung retko otkriva cifre koje se odnose na PC poslovanje, tako da je teško proceniti koliko je ono vredno. Prema izveštaju, ukoliko se dođe do dogovora, cena će biti veća od 850 miliona dolara.

Lenovo je najveći proizvođač računara na svetu u pogledu isporuka i ima jake pozicije da kupi Samsungovo PC poslovanje. Ipak, pregovori traju već neko vreme i kompanije nisu još uvek blizu dogovora.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Srbija: Za poljoprivrednike više novca iz budžeta
Next Putin se šalio sa učenikom: Ruska granica se nigde ne završava

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Država prodaje Hidrotehniku

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za učešće u postupku prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Hidrotehnika-hidroenergetika.

Banke i finansije 0 Comments

Vlada Velike Britanije nije više najveći akcionar u Lloyds banci

Britanska vlada je prodajom još jednog dela svojih akcija u Lloyds banking groupi, prestala da bude najveći akcionar u toj banci.

Saobraćaj 0 Comments

Turkish Airlines zainteresovan za Croatia airlines

Turkish airlines bi mogla biti zainteresovana za Croatia airlines ako se proceni da je reč o za nju dobra poslovna prilika, izjavio je Abdulkerim Cay jedan od vodećih menadžera avio turske

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply