Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Lenovo razmatra kupovinu Samsung PC poslovanja

Usled želje da poboljša fokus na osnovna poslovanja i smanji ulaganje u ona koja loše posluju, Samsung Electronics je počeo ozbiljan posao restruktuiranja u poslednjih nekoliko meseci.

Samsungova odluka da proda svoje poslovanje sa štampačima kompaniji HP za preko milijardu dolara pokazala je da je kompanija ozbiljna u naporima da postane “vitkija” organizacija. Novi izveštaj iz Južne Koreje sada tvrdi da se Samsung sprema da proda PC poslovanje kao i da je trenutno u pregovorima sa kineskim gigantom Lenovom o potencijalnom dogovoru.

Poručuje se da međunarodna advokatska firma Paul Hastings zastupa Samsung, dok Lenovo u pregovorima predstavlja Freshfields Bruckhaus Deringer. Samsung retko otkriva cifre koje se odnose na PC poslovanje, tako da je teško proceniti koliko je ono vredno. Prema izveštaju, ukoliko se dođe do dogovora, cena će biti veća od 850 miliona dolara.

Lenovo je najveći proizvođač računara na svetu u pogledu isporuka i ima jake pozicije da kupi Samsungovo PC poslovanje. Ipak, pregovori traju već neko vreme i kompanije nisu još uvek blizu dogovora.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Srbija: Za poljoprivrednike više novca iz budžeta
Next Putin se šalio sa učenikom: Ruska granica se nigde ne završava

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nemački Wieland otvara fabriku u Čačku

U Čačku je juče potpisan ugovor o investiciji nemačke kompanije Wieland koja planira da u ovom mestu otvori fabriku, prenosi Morava info.

Industrija 0 Comments

Adidasova dobit u 2016. godini veća za 60,5 odsto

Danac Kasper Rorsted, od prošlog oktobra na čelu nemačkog proizvođača sportske opreme Adidas, veruje da će firma do 2020. ispuniti svoj strateški petogodišnji plan, obzirom i na rekordnu dobit ostvarenu prošle godine.

Transport 0 Comments

Etihad: Potvrđen izbor prelaznog generalnog direktora

Upravni odbor Etihad Aviation grupe je imenovao Reja Gamela (Ray Gammell) za prelaznog generalnog direktora grupe.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply