Kompanija Oracle preuzela Dyn u cilju jačanja “cloud” sistema

Kompanija Oracle preuzela Dyn u cilju jačanja “cloud” sistema

Američki proizvođač softvera Oracle objavio je da je za nešto više od 600 miliona dolara preuzeo kompaniju Dyn koja se bavi nadzorom internet prometa i dodelom adresa (DNS).

Dyn trenutno ima više od 3,500 velikih poslovnih korisnika i njegovi sistemi obavljaju preko 40 milijardi transakcija na dan, pa će ovom akvizicijom Oracle ojačati svoje poslovanje u oblaku.

Dynov DNS servis će, uz Oraclove cloud sisteme, klijentima doneti značajnu prednost, jer će od sada imati samo jednog pružaoca za sve usluge tipa Infrastructure-as-a-Service (IaaS) i Platform-as-a-Service (PaaS), stoji u saopštenju Oraclea.

Akvizicija Dyna smatra se, dakle, prirodnim širenjem usluga za klijente Oraclea koji će od sada imati pristup uslugama za optimizaciju troškova, povećanje profita u cloud i web uslugama, te optimizaciju rizika.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Azijske berze skočile, rast dolara usporen
Next Preduzetnice teže do posla

You might also like

Industrija 0 Comments

Impol Seval: Prvi kvartal obeležio rast proizvodnje od 14,5 odsto

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je da je ova kompanija u prvom kvartalu zabeležila bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu koja je bila jedna od najboljih poslovnih

Kompanije 2 Comments

PIO fond zakinut za 69 milijardi dinara od strane poslodavaca

Revizori su u najnovijem izveštaju o poslovanju penzijskog fonda ocenili ovaj dug kao nenaplativ i smatraju da taj iznos nikada neće biti uplaćen državi.

Kompanije 0 Comments

Srbija u Indiji ugovorila poslove vredne dva miliona evra

Kompanije iz Srbije, koje su učestvovale na međunarodnom sajmu prehrambene industrije World Food India 2017, dogovorile su nove izvozne poslove vredne oko dva miliona evra, saopštila je Privredna komora Srbije

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply