Kompanija Oracle preuzela Dyn u cilju jačanja “cloud” sistema

Kompanija Oracle preuzela Dyn u cilju jačanja “cloud” sistema

Američki proizvođač softvera Oracle objavio je da je za nešto više od 600 miliona dolara preuzeo kompaniju Dyn koja se bavi nadzorom internet prometa i dodelom adresa (DNS).

Dyn trenutno ima više od 3,500 velikih poslovnih korisnika i njegovi sistemi obavljaju preko 40 milijardi transakcija na dan, pa će ovom akvizicijom Oracle ojačati svoje poslovanje u oblaku.

Dynov DNS servis će, uz Oraclove cloud sisteme, klijentima doneti značajnu prednost, jer će od sada imati samo jednog pružaoca za sve usluge tipa Infrastructure-as-a-Service (IaaS) i Platform-as-a-Service (PaaS), stoji u saopštenju Oraclea.

Akvizicija Dyna smatra se, dakle, prirodnim širenjem usluga za klijente Oraclea koji će od sada imati pristup uslugama za optimizaciju troškova, povećanje profita u cloud i web uslugama, te optimizaciju rizika.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Azijske berze skočile, rast dolara usporen
Next Preduzetnice teže do posla

You might also like

Kompanije 0 Comments

Srbija postala obećana zemlja za “outsourcing” kompanije

Poslednjih godina naši ljudi su zahvaljujući odličnom poznavanju stranih jezika i obrazovanju, preuzeli od Indijaca poslove koji su u čitavom svetu poznati kao glavi izvoznici “outsourcing” usluga.

Kompanije 0 Comments

Neuspešna prodaja servisnog centra ATP Vojvodine

Stari i novi servis ATP Vojvodine u Novom Sadu, koji se nalazi u kompleksu novosagrađene autobuske stanice u tom gradu, nisu našli novog vlasnika.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Saudijska Arabija će zamrznuti proizvodnju bez učešća Irana

Saudijska Arabija je spremna da zamrzne nivo proizvodnje nafte narednog meseca bez obzira na učešće Irana u dogovoru, kazao je neimenovani predstavnik OPEC-a, prenose svetski mediji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply