Kompanija Oracle preuzela Dyn u cilju jačanja “cloud” sistema

Kompanija Oracle preuzela Dyn u cilju jačanja “cloud” sistema

Američki proizvođač softvera Oracle objavio je da je za nešto više od 600 miliona dolara preuzeo kompaniju Dyn koja se bavi nadzorom internet prometa i dodelom adresa (DNS).

Dyn trenutno ima više od 3,500 velikih poslovnih korisnika i njegovi sistemi obavljaju preko 40 milijardi transakcija na dan, pa će ovom akvizicijom Oracle ojačati svoje poslovanje u oblaku.

Dynov DNS servis će, uz Oraclove cloud sisteme, klijentima doneti značajnu prednost, jer će od sada imati samo jednog pružaoca za sve usluge tipa Infrastructure-as-a-Service (IaaS) i Platform-as-a-Service (PaaS), stoji u saopštenju Oraclea.

Akvizicija Dyna smatra se, dakle, prirodnim širenjem usluga za klijente Oraclea koji će od sada imati pristup uslugama za optimizaciju troškova, povećanje profita u cloud i web uslugama, te optimizaciju rizika.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Azijske berze skočile, rast dolara usporen
Next Preduzetnice teže do posla

You might also like

Kompanije 0 Comments

Banke u evrozoni očekuju jaču potražnju za kreditima

Banke u evrozoni očekuju dalji rast potražnje građana i preduzeća za kreditima u trećem tromesečju, uz paralelno ublažavanje standarda kreditiranja, pokazalo je u petak objavljeno tromesečno istraživanje Evropske centralne banke

Uber budućnost prevoza vidi u malim električnim avionima

Američka kompanija Uber, koja putem mobilne aplikacije nudi usluge prevoza, iznela je plan razvoja letećeg taksi prevoza.

Kompanije 1Comments

Hesteel naredne godine investira u smederevsku Železaru 120 miliona dolara

Grupacija Hesteel investiraće u Železaru Smederevo 120 miliona dolara u 2017. godini, izjavio je danas predsednik te grupacije Ju Jong nakon razgovora sa ministrom privrede Goranom Kneževićem.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply