Jaguar će u Velikoj Britaniji proizvoditi električne automobile

Jaguar će u Velikoj Britaniji proizvoditi električne automobile

Samo dva dana nakon što je vlada u Londonu obećala 390 miliona funti (484 miliona dolara) podrške zelenim tehnologijama, najveći britanski proizvođač automobila, Jaguar Land Rover, najavio je danas proizvodnju električnih automobila u Britaniji.

“Želimo da proizvodimo svoja električna vozila u regionu Zapadni Midlends, koji je domovina našeg dizajna i inženjeringa”, izjavio je generalni direktor Jaguar Land Rovera, Ralf Speth, a prenosi agencija Reuters.

On je u septembru izjavio da ima smisla proizvoditi električne automobile u Britaniji ukoliko se dobiju dobri uslovi, kao i pilot testiranja i naučna podrška.

Jaguar Land Rover, koji je u vlasništvu indijske automobilske kompanije Tata Motors, želi da polovina njegovih automobila bude dostupna u električnoj verziji do kraja ove decenije, navodi Reuters.

Takođe podseća da je britanska vlada je pre nekoliko dana najavila dodatna sredstva u iznosu od 390 miliona funti kao vid podrške autonomnim i zelenim tehnologijama.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kompanija Lego u Kini otvorila prvu fabriku
Next Beogradska berza: BELEX na najvišem nivou u 17 meseci, NIS rekordan

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Gaming industrija u 2016. godini zaradila više od 90 milijardi dolara

Odavno je poznato da gaming industrija može da se izjednači sa mašinom za pravljenje novca, a prema podacima sajta SuperData Research to je potvrđeno i za ovu godinu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Alphabet Inc uskoro pokreće YouTube TV

Kompanija Alphabet Inc. tokom narednih nekoliko meseci će na svojoj platformi YouTube pokrenuti novu uslugu koja će nuditi prenos sadržaja četiri vodeće američke televizijske mreže kao i kablovskih programa, najavila je u utorak

Kompanije 0 Comments

Završena istraga EK o avio-kompaniji Air Serbia

Nakon više od dve godine, Evropska komisija okončala je istragu o vlasničkoj strukturi u avio-kompaniji Air Serbia.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply