Beogradska berza: BELEX na najvišem nivou u 17 meseci, NIS rekordan

Beogradska berza: BELEX na najvišem nivou u 17 meseci, NIS rekordan

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je najveću vrednost tržišta akcija još od juna prošle godine, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 14,4 miliona RSD (0,12 miliona EUR).

Indeks Belex15 ojačao je 1,1% na 689,1 poen. Tokom ove nedelje indeks najlikvidnijih akcija porastao je 2,3 odsto.

Belex

Belex

Naftna industrija Srbije (NIIS) bila je ubedljivo najprometnija akcija na tržištu sa realizacijom od 6,5 miliona RSD po prosečnoj ceni od 678 RSD što je 4,2% više u odnosu na juče. Ovo je najveći dnevni skok NIS-ovim akcijama u tekućoj godini, a ujedno i najviša cena na zatvaranju u 2016. u kojoj NIS beleži pozitivan prinos od 13 odsto.

Solidan promet od 2,9 miliona RSD uz blagi rast cene na 2.833 RSD zabeležila je Galenika Fitofarmacija (FITO), dok je Energoprojekt holding (ENHL) okončao trgovanje na 1.400 RSD uz skromno trgovanje od 0,4 miliona RSD.

Najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna (KMBN), porasla je 1% na 1.697 RSD uz promet od nepunih 1 milion RSD, dok se Jedinstvo iz Sevojna (JESV) zadržalo na 4.400 RSD uz realizaciju od 0,7 miliona RSD.

Valjaonica aluminijuma, Impol Seval (IMPL), registrovala je promet od pola miliona RSD po prosečnojc eni od 2.508 RSD, dok se Tehnogas (TGAS) zadržao na 12.500 RSD uz neveliko trgovanje od 0,3 miliona RSD. Na aukcijom tržištu najprometniji je bio subotički Trgopromet (TRGOM) koji je zabeležio realizaciju od 1 milion RSD po nepromenjenoj ceni od 500 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: Wisebroker
Previous Jaguar će u Velikoj Britaniji proizvoditi električne automobile
Next Saudijska Arabija otkazala učešće na sastanku OPEC-a i ostalih proizvođača, cena nafte pada

You might also like

Azijske berze pale, dolar pod pritiskom

Na azijskim berzama u petak su cene akcija pale, kao i dan pre na Wall Streetu, dok je dolar pod pritiskom zbog neizvesnosti u vezi porezne reforme u SAD-u.

Produktna berza: Manji intenzitet trgovanja u odnosu na prethodnu nedelju

Preko novosadske „Produktne berze“ ove nedelje se trgovalo nešto manjim intenzitetom u odnosu na prethodnu nedelju.

Evropske berze u minusu, cene nafte u padu, evro stabilan prema dolaru

Jutros objavljeni trgovinski podaci iz Kine i pad cena nafte pokvarili su raspoloženje na evropskim tržištima kapitala potaknuvši tražnju za bezbednijim investicijama poput japanskog jena.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply