Beogradska berza: BELEX na najvišem nivou u 17 meseci, NIS rekordan

Beogradska berza: BELEX na najvišem nivou u 17 meseci, NIS rekordan

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je najveću vrednost tržišta akcija još od juna prošle godine, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 14,4 miliona RSD (0,12 miliona EUR).

Indeks Belex15 ojačao je 1,1% na 689,1 poen. Tokom ove nedelje indeks najlikvidnijih akcija porastao je 2,3 odsto.

Belex

Belex

Naftna industrija Srbije (NIIS) bila je ubedljivo najprometnija akcija na tržištu sa realizacijom od 6,5 miliona RSD po prosečnoj ceni od 678 RSD što je 4,2% više u odnosu na juče. Ovo je najveći dnevni skok NIS-ovim akcijama u tekućoj godini, a ujedno i najviša cena na zatvaranju u 2016. u kojoj NIS beleži pozitivan prinos od 13 odsto.

Solidan promet od 2,9 miliona RSD uz blagi rast cene na 2.833 RSD zabeležila je Galenika Fitofarmacija (FITO), dok je Energoprojekt holding (ENHL) okončao trgovanje na 1.400 RSD uz skromno trgovanje od 0,4 miliona RSD.

Najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna (KMBN), porasla je 1% na 1.697 RSD uz promet od nepunih 1 milion RSD, dok se Jedinstvo iz Sevojna (JESV) zadržalo na 4.400 RSD uz realizaciju od 0,7 miliona RSD.

Valjaonica aluminijuma, Impol Seval (IMPL), registrovala je promet od pola miliona RSD po prosečnojc eni od 2.508 RSD, dok se Tehnogas (TGAS) zadržao na 12.500 RSD uz neveliko trgovanje od 0,3 miliona RSD. Na aukcijom tržištu najprometniji je bio subotički Trgopromet (TRGOM) koji je zabeležio realizaciju od 1 milion RSD po nepromenjenoj ceni od 500 RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: Wisebroker
Previous Jaguar će u Velikoj Britaniji proizvoditi električne automobile
Next Saudijska Arabija otkazala učešće na sastanku OPEC-a i ostalih proizvođača, cena nafte pada

You might also like

Dinar obara novi rekord

Dinar će danas dostići novu rekordnu vrednost prema jedinstvenoj valuti u ovoj godini, i ojačaće prema evru za 0,1 odsto u odnosu na juče, a zvanični srednji kurs će iznositi

Svetske berze 0 Comments

Snažan rast akcija u prošloj nedelji, londonski FTSE100 ojačao 7,1 odsto

Cene akcija na svetskim berzama u prošloj su nedelji nadoknadile skoro sve gubitke nastale neposredno nakon odluke građana Velike Britanije od 24. juna da napuste Evropsku uniju.

Imlek se povlači sa Beogradske berze

Nakon skoro trinaest godina provedenih na domaćem berzanskom tržištu, akcije Imleka biće tokom leta povučene sa Beogradske berze pošto će većinski vlasnik ove kompanije postati jedini akcionar.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply