Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Cene nkretnina u Velikoj Britaniji mogle bi padati mnogo brže nego što pokazuju zvanični izveštaji, smatraju stručnjaci irske Državne agencije za upravljanje imovinom (NAMA).

Nakon referendumskog izglasavanja o odlasku iz EU, vrednost imovine u centru Londona pala je za više od 10 odsto i 11 odsto je ispod vrhunca dostignutog 2014. godini, kaže Frank Daly, predsednik Državne agencije ( National Asset Management Agency -NAMA), prenosi Bloomberg.

“Naše analize ukazuju da bi pad cena u Ujedinjenom Kraljevstvu mogao biti mnogo brži nego što pokazuju zvanični podaci, rekao je Daly u četvrtak govoreći pred parlamentom u Dablinu. “Analitičari predviđaju da će cene padati u narednim godinama, delimično kao odgovor na Brexit i zbog mogućnosti da će mnoge kompanije preseliti kancelarije iz Britanije.

Irski zvaničnici pažljivo prate ekonomska i tržišna kretanja u Velikoj Britaniji, koja je zajedno sa SAD, najveći trgovinski partner Irske.

Cene kancelarija u londonskom Sitiju u julu su zabeležile rekordan pad u poslednjih sedam godina, prema CBRE. Cene kuća u avgustu su pale peti mesec uzastopno, što je najveći negativni niz od 2009.godine.

Izvor:Agencije
Previous Dinar stabilan prema evru
Next Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Kurdistan: 80 odsto svih prodatih kuća u Erbilu kupili Arapi

Broj Arapa koji žele kupiti imovinu u glavnom gradu iračke autonomne pokrajine Kurdistan porastao je prošle godine za 20 odsto.

Turističke nekretnine 0 Comments

Poreska uprava prodaje hotel Partizan u Niškoj banji

Filijala Poreske uprave u Nišu oglasila je u postupku prinudne naplate javnih prihoda, prodaju nepokrertnosti poreskog dužnika REDWOOD iz Rume – hotel Partizan u Niškoj banji.

Banke i finansije 0 Comments

Na prodaju imovina osam banaka u stečaju

Agencija za osiguranje depozita oglasila je kao stečajni upravnik, prodaju nekretnina osam banaka u stečaju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply