Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Cene nkretnina u Velikoj Britaniji mogle bi padati mnogo brže nego što pokazuju zvanični izveštaji, smatraju stručnjaci irske Državne agencije za upravljanje imovinom (NAMA).

Nakon referendumskog izglasavanja o odlasku iz EU, vrednost imovine u centru Londona pala je za više od 10 odsto i 11 odsto je ispod vrhunca dostignutog 2014. godini, kaže Frank Daly, predsednik Državne agencije ( National Asset Management Agency -NAMA), prenosi Bloomberg.

“Naše analize ukazuju da bi pad cena u Ujedinjenom Kraljevstvu mogao biti mnogo brži nego što pokazuju zvanični podaci, rekao je Daly u četvrtak govoreći pred parlamentom u Dablinu. “Analitičari predviđaju da će cene padati u narednim godinama, delimično kao odgovor na Brexit i zbog mogućnosti da će mnoge kompanije preseliti kancelarije iz Britanije.

Irski zvaničnici pažljivo prate ekonomska i tržišna kretanja u Velikoj Britaniji, koja je zajedno sa SAD, najveći trgovinski partner Irske.

Cene kancelarija u londonskom Sitiju u julu su zabeležile rekordan pad u poslednjih sedam godina, prema CBRE. Cene kuća u avgustu su pale peti mesec uzastopno, što je najveći negativni niz od 2009.godine.

Izvor:Agencije
Previous Dinar stabilan prema evru
Next Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Nekretnine jeftinije u Mariboru nego u Ljubljani

Slovensko tržište nekretnina trebalo bi ove godine da doživi novi rast cena, smatra direktorka Stan nepremičnine Stanka Solar.

Rezidencijalne nekretnine 1Comments

Novi Sad: Izbeglicama za kupovinu seoskih kuća do 9.500 evra

Grad Novi Sad će za kupovinu 30 seoskih kuća sa okućnicama odobriti izbeglicama finansijsku pomoć od po 9.500 evra, odnosno po 1.500 evra za nabavku građevinskog materijala i opreme, kako bi

Nekretnine 0 Comments

Vinarija Kovačević planira gradnju novog vinskog podruma

Ugledna iriška porodica Kovačević svoju vinsku priču gradi već čitav vek.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply