Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Cene nkretnina u Velikoj Britaniji mogle bi padati mnogo brže nego što pokazuju zvanični izveštaji, smatraju stručnjaci irske Državne agencije za upravljanje imovinom (NAMA).

Nakon referendumskog izglasavanja o odlasku iz EU, vrednost imovine u centru Londona pala je za više od 10 odsto i 11 odsto je ispod vrhunca dostignutog 2014. godini, kaže Frank Daly, predsednik Državne agencije ( National Asset Management Agency -NAMA), prenosi Bloomberg.

“Naše analize ukazuju da bi pad cena u Ujedinjenom Kraljevstvu mogao biti mnogo brži nego što pokazuju zvanični podaci, rekao je Daly u četvrtak govoreći pred parlamentom u Dablinu. “Analitičari predviđaju da će cene padati u narednim godinama, delimično kao odgovor na Brexit i zbog mogućnosti da će mnoge kompanije preseliti kancelarije iz Britanije.

Irski zvaničnici pažljivo prate ekonomska i tržišna kretanja u Velikoj Britaniji, koja je zajedno sa SAD, najveći trgovinski partner Irske.

Cene kancelarija u londonskom Sitiju u julu su zabeležile rekordan pad u poslednjih sedam godina, prema CBRE. Cene kuća u avgustu su pale peti mesec uzastopno, što je najveći negativni niz od 2009.godine.

Izvor:Agencije
Previous Dinar stabilan prema evru
Next Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Irska: Nastavljen rast cena stambenih nekretnina

Cene stambenih kvadrata u Irskoj porasle su početkom 2017. godine u proseku 7,9 odsto, u poređenju sa januarom prošle godine.

Najvažnije vesti 1Comments

Proverite stan koji kupujete, do 2010. u Srbiji prevareno 20.000 kupaca

Prema zvaničnim podacima, do 2010. godine o Srbiji je oko 20.000 ljudi bilo prevareno ili nije moglo da ostvari svoje pravo iz kupoprodajnog ugovora za stan, zbog čega su pravdu

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Rusi i Kinezi kupuju grčke nekretnine

Niske cene u odnosu na ostatak Evrope, mogućnost dobre zarade na iznajmljivanju turistima, ali i program dobijanja boravišta koji omogućava slobodno kretanje po Evropskoj uniji rezultirao je velikim interesovanjem ruskih

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply