Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Cene nkretnina u Velikoj Britaniji mogle bi padati mnogo brže nego što pokazuju zvanični izveštaji, smatraju stručnjaci irske Državne agencije za upravljanje imovinom (NAMA).

Nakon referendumskog izglasavanja o odlasku iz EU, vrednost imovine u centru Londona pala je za više od 10 odsto i 11 odsto je ispod vrhunca dostignutog 2014. godini, kaže Frank Daly, predsednik Državne agencije ( National Asset Management Agency -NAMA), prenosi Bloomberg.

“Naše analize ukazuju da bi pad cena u Ujedinjenom Kraljevstvu mogao biti mnogo brži nego što pokazuju zvanični podaci, rekao je Daly u četvrtak govoreći pred parlamentom u Dablinu. “Analitičari predviđaju da će cene padati u narednim godinama, delimično kao odgovor na Brexit i zbog mogućnosti da će mnoge kompanije preseliti kancelarije iz Britanije.

Irski zvaničnici pažljivo prate ekonomska i tržišna kretanja u Velikoj Britaniji, koja je zajedno sa SAD, najveći trgovinski partner Irske.

Cene kancelarija u londonskom Sitiju u julu su zabeležile rekordan pad u poslednjih sedam godina, prema CBRE. Cene kuća u avgustu su pale peti mesec uzastopno, što je najveći negativni niz od 2009.godine.

Izvor:Agencije
Previous Dinar stabilan prema evru
Next Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Država prodaje poslovne i stambene nepokrenosti

Republička direkcija za imovinu oglasila je prodaju ukupno 31 nepokretnosti, među kojima su i hale koje se prodaju “u paketu” sa zemljištem.

Društvo 0 Comments

Vlada Srbije usvojila Program obnove javnih objekata

Vlada Srbije usvojila je današnjoj sednici Zaključak o utvrđivanju Programa obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

Društvo 0 Comments

Rok za uplatu druge rate poreza na imovinu 15. maj

Rok za uplatu rate za drugi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2018. godinu je 15. maj, saopšteno je danas iz Sekretarijata za javne prihode.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply