Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Analitičari: Cene nekretnina u V. Britaniji mogle bi padati brže nego što se očekuje

Cene nkretnina u Velikoj Britaniji mogle bi padati mnogo brže nego što pokazuju zvanični izveštaji, smatraju stručnjaci irske Državne agencije za upravljanje imovinom (NAMA).

Nakon referendumskog izglasavanja o odlasku iz EU, vrednost imovine u centru Londona pala je za više od 10 odsto i 11 odsto je ispod vrhunca dostignutog 2014. godini, kaže Frank Daly, predsednik Državne agencije ( National Asset Management Agency -NAMA), prenosi Bloomberg.

“Naše analize ukazuju da bi pad cena u Ujedinjenom Kraljevstvu mogao biti mnogo brži nego što pokazuju zvanični podaci, rekao je Daly u četvrtak govoreći pred parlamentom u Dablinu. “Analitičari predviđaju da će cene padati u narednim godinama, delimično kao odgovor na Brexit i zbog mogućnosti da će mnoge kompanije preseliti kancelarije iz Britanije.

Irski zvaničnici pažljivo prate ekonomska i tržišna kretanja u Velikoj Britaniji, koja je zajedno sa SAD, najveći trgovinski partner Irske.

Cene kancelarija u londonskom Sitiju u julu su zabeležile rekordan pad u poslednjih sedam godina, prema CBRE. Cene kuća u avgustu su pale peti mesec uzastopno, što je najveći negativni niz od 2009.godine.

Izvor:Agencije
Previous Dinar stabilan prema evru
Next Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Kazne do 50.000 dinara za neodržavanje zgrade

Kragujevačani ubrzano rade na primeni predloga novog Zakona o uređenju stambenih zgrada.

Nekretnine 0 Comments

Vlašić: Cene nekretnina skaču, svi prodaju

U proteklom periodu na bosanskohercegovačkoj planini Vlašić sve su češće na vikendicama u srcu Babanovca postavljene table o prodaji.

Nekretnine 0 Comments

Petar Matijević novi vlasnik hotela Slavija lux

Srpski biznismen Petar Matijević novi je vlasnik hotela “Slavija lux” u centru Beograda. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply