Nova šansa za FAP, od 2017. zapošljava 200 radnika

Nova šansa za FAP, od 2017. zapošljava 200 radnika

Usvajanjem UPPR FAP-a doneto je rešenje Privrednog suda u Užicu kako bi fabrika izbegla stečaj i dobila priliku da se oporavi u narednih šest godina.

Izvršni direktor FAP-a Milan Kostić kaže da je to novi početak za FAP i da će do kraja godine ili početkom 2017. godine biti angažovano oko 200 radnika.

“FAP od danas, prema UPPR, nema više dug od oko 8,5 milijardi dinara, jer je to potraživanje poverilaca pretvoreno u kapital. Nakon ovog rešenja, FAP je u poziciji da nakon socijalnog programa i UPPR-a nema dugova i nema zaposlenih, ima proizvodni program i kapacitete i može da predstavlja kompaniju koja će biti značajna za Srbiju i region”, rekao je Kostić jutros RTS-u.

Kako je naveo, postoji akcioni plan u četiri faze, a UPPR je treća faza.

“Imamo ugovoreni posao od 2,3 miliona evra i imamo angažovano 125 radnika po privremeno-povremenim poslovima. Ocekuju se i novi poslovi koji su dogovoreni sa Ministarstvom odbrane još tolike vrednosti odnosno za još oko 22 kamiona. To znači da će 200 radnika do kraja godine ili početkom sledeće godine biti angažovano u FAP-u”, istakao je Kostić.

On je rekao da UPPR predviđa pet plus jednu godinu i da se automatski uvodi stečaj ako se taj plan ne poštuje. Kostić navodi da takav pristup stvara uslove da neće biti problem sa UPPR-om.

Prema njegovim rečima, socijalni program je isplaćen za 631 radnika od ukupno 650 radnika.

“Jedini problem FAP-a je dug prema radnicima od oko 84 miliona odnosno 2,6 zarada koje još nisu realizovane, ali postoji velika želja u državi i FAP-a da se to izmiri. FAP će postati deo namenske industrije kada se to prema radnicima izmiri”, kazao je Kostić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Evropski parlament izglasao rezoluciju o zamrzavanju pristupnih pregovora Turske i EU
Next Državne apoteke duguju 18,5 miliona evra

You might also like

Politika 0 Comments

Nikolić i Vučić nisu podržali referendum u Republici Srpskoj

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nisu danas podržali najavljeni referendum u Republici Srpskoj, ali “ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova” povodom

Makroekonomija 0 Comments

Vujović na koferenciji Euromoney u Beču: Srpske obveznice atraktivne investitorima

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da su srpske obveznice atraktivne za investitore, jer je i njima jasno da je odnos između prinosa i rizika na tim hartijama veoma

Banke i finansije 0 Comments

Neto dobit UniCredita 8,3 odsto veća

Italijanska banka UniCredit u utorak je izvestila da joj je neto dobit u drugom ovogodišnjem tromesečju porasla za 8,3 % u odnosu na isto razdoblje lani, zahvaljujući nižim operativnim troškovima te

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply