Ministar Nedimović: Oprez pri kupovini namirnica, nepravilnosti prijaviti veterinarskoj inspekciji

Ministar Nedimović: Oprez pri kupovini namirnica, nepravilnosti prijaviti veterinarskoj inspekciji

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je večeras jačanje rada inspekcijskih službi kao i nove zakonske propise o kvalitetu i ispravnosti namirnica.

Nedimović je u izjavi za televiziju Prva najavio da se nova regulativa koja treba da zaštiti potrošače očekuje u januaru.

Ministar je i kupce pozvao na oprez, a narednih dana najavio je učestale akcije kontrole ispravnosti namirnica.

“Preporuka kupcima je da pažljivo gledaju deklaracije i da svaku nepravilnost odmah prijave veterinarskoj inspekciji”, kazao je Nedimović.

On je ukazao i da meso ne treba nabavljati na “alternativne” načine, a na poseban oprez pozvao je one koji meso kupuju na pijacama.

Prošle nedelje Uprava carina saopštila je da dobila obaveštenje o tome da je u luku Bar u Crnoj Gori stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine i da je svim carinarnicama naloženo da preduzmu mere pojačane kontrole robnog i putničkog prometa, sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu.

Izvor:Beta
Previous Požari u Izraelu namerno podmetnuti, iz Haife evakuisano 50.000 osoba
Next Dinar stabilan prema evru

You might also like

Društvo 0 Comments

Privredna komora Srbije otvorila kancelariju u Pekingu

Privredna komora Srbije otvorila je danas kancelariju u Pekingu, a sutra će početi da radi i kancelarija u Šangaju, saopšteno je iz PKS.

Politika 0 Comments

Konsultacije o sastavu nove vlade, Nikolić napustio sastanak sa radikalima nakon 30 sekundi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije o vladi sa predstavnicima lista koje su ušle u parlament.

Tema dana 0 Comments

Ubijen Oliver Ivanović

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama pošto je na njega pucano ispred prostorija stranke u svernoj Kosovskoj Mitrovici.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply