Kompanija Skrill se povlači iz Srbije

Kompanija Skrill se povlači iz Srbije

Kompanija Skrill, koja važi za jednu od vodećih servisa za plaćanje putem Interneta, povlači se sa svih tržišta gde se transakcije ne obavljaju u evrima, čime je obuhvaćena i Srbija.

Kompanija Skrill obavestila je korisnike van jedinstvenog područja plaćanja u evrima da će od 25. novembra prestati podrška za korišćenje debitne MasterCard kartice – kako za primanja, tako i za plaćanja.

Među zemljama u kojima prestaje podrška nalazi se i Srbija, prenosi Netokracija.

Usluge kompanije Skrill (ex Moneybookers) koje podrazumevaju korišćenje MasterCard platne kartice vezane uz nalog na ovom servisu, od 25. novembra prestaće da budu funkcionalne za korisnike rezidente non-SEPA zemalja iliti država izvan jedinstvenog područja plaćanja u evrima (uključujući i Crnu Goru).

Ova vest iz kompanije o iznenadnim promenama dolazi samo dva dana pre njihovog stupanja na snagu, ostavljajući malo vremena pre svega frilenserima da se prilagode novonastaloj situaciji.

U mailu koji su korisnici dobili, navodi se:

Dear Customer,

We regret to inform you that as of 25 November 2016, we will no longer offer the Skrill Prepaid Mastercard in your country. You will not be able to use your card but your Skrill Account remains fully functional and your balance is unaffected. You can withdraw funds from your Skrill Account to your bank account or send money to any other Skrill user or online business accepting Skrill. If you have any questions, please visit our website and FAQ page.

Regards

The Skrill Team

Sajt ewallet-optimizer.com prenosi da su novim pravilima korišćenja obuhvaćeni rezidenti zemalja izvan evrozone tj. izvan jedinstvenog područja plaćanja. Novim pravilnikom obuhvaćena je i Crna Gora u kojoj je zvanična valuta plaćanja upravo evro, dok građani država članica koje su zadržale svoju valutu (poput Poljske, Češke i susedne Hrvatske) mogu neometano da koriste usluge kompanije Skrill, kao i platnu MasterCard karticu koja se vezuje uz nalog na ovom servisu, pružajući usluge plaćanja i podizanja novca.

foto: vantageb2b.com

foto: vantageb2b.com

Podizanje novca moguće uz vezivanje za platnu karticu vaše matične banke

Kompanija Paysafe u čijem je vlasništvu Skrill, kao i popularan servis NETELLER, registrovana je u Velikoj Britaniji te mnogi asociraju povlačenje usluga plaćanja karticom sa izlaskom Velike Britanije iz Evropske Unije (Brexitom) u cilju zadržavanja korisnika unutar evrozone i daljeg usklađivanja finansijske regulative uoči istorijskog poteza za koji su se građani ove države odlučili na referendumu 23. juna tekuće godine.

Iz kompanije Skrill poručuju da nalozi svih registrovanih korisnika ostaju netaknuti, kao i raspoloživ novac koji je vezan za njihov račun. Plaćanje i naplata uz Skrill i dalje su mogući pri čemu sredstva ostaju na računu dok korisnici ne povežu svoj Skrill nalog sa platnom karticom neke od finansijskih institucija registrovanom u njihovoj zemlji. Iako mnogi korisnici na globalnom nivou poručuju kako su i dalje u mogućnosti da koriste usluge ove kompanije posredstvom pomenute platne kartice, ewallet-optimizer prenosi da je to još uvek moguće u pojedinim zemljama isključivo uz staru MasterCard karticu dok poručivanje nove neće biti moguće.

Izvor: GdeInvestirati/Netokracija
Previous Greške koje mladi u Srbiji prave prilikom slanja CV-a
Next Wall Street: Dow Jones i S&P 500 postigli nove rekorde

You might also like

Samsung plaća 11,6 miliona dolara Huawei-u zbog povrede patenata

Sud u Kvanžou naredio je Samsungu da zbog povrede patenata kompaniji Huawei plati 11,6 miliona dolara. Ova suma predstavlja odštetu Huawei-u za korišćenje 4G licence za 20 uređaja, među kojima

Kompanije 0 Comments

Srpske IT kompanije uvoze radnike iz Hrvatske i Rumunije

Sve više pritužbi na kvalitet rada srpskih radnika dobija Ministarstvo privrede, kaže Dušan Korunoski, savetnik u tom Ministarstvu.

Kompanije 0 Comments

Prodaje se Budućnost iz Preševa

Minstarstvo privrede Srbije objavilo je danas javni poziv za prodaju 95,6 odsto kapitala firme za proizvodnju građevinskog materijala “Budućnost” iz Preševa po početnoj ceni od 4,1 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply