Erste Card Club prostao novi vlasnik Diners Club International u Srbiji

Erste Card Club prostao novi vlasnik Diners Club International u Srbiji

Erste Card Club sa sedištem u Zagrebu preuzeo je franšizu kartičarske kuće Diners Club International u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Ugovor o preuzimanju potpisan je u Beogradu između kompanija SKB Capital S.A. iz Luksemburga i Erste Card Cluba, navodi se u zajedničkom saopštenju EČ i DCI Beograd.

U skladu s ugovorom, EČ preuzima ekskluzivno pravo izdavanja i prihvatanja Diners Club kartica, odnosno odgovornost za dalji razvoj Diners club brenda i budućeg poslovanja na području Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Završetak transakcije i konačan prenos poslovnih udela očekuje se u prvom kvartalu 2017. godine, nakon ispunjenja formalno pravnih uslova iz samog ugovora, kao i sticanja odobrenja svih regulatornih tela.

EČ je kartičarska kuća sa preko 550.000 izdatih kreditnih kartica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Deo je Erste Grupe i njenog partnera u ovom regionu, Steiermärkisće Sparkase iz Graca. 

Pored franšize Diners Cluba u Hrvatskoj, EČ je vlasnik i Dinersovih franšiza u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a prisutan je i na tržištima Mađarske, Bugarske i Rumunije u segmentu prihvata kartica, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Evropske berze zabeležile manji skok na početku trgovanja
Next Dolazak kombija na kućnu adresu biće zabranjen početkom sledeće godine

You might also like

Kompanije 0 Comments

Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

V.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić očekuje da neto dobit tog javnog preduzeća u 2015. bude 54 miliona dinara, što je devet puta više od plana.

Industrija 0 Comments

Radnicima FAP smanjuju otpremnine za 100 evra po godini staža dok su na kolektivnom odmoru

Dok je većina radnika FAP na plaćenom odsustvu, rukovodstvo pokušava da progura novi socijalni program u kojem nema dodatnih 100 evra po godini staža i obećanja o isplati zaostalih plata,

EIT Climate akcelerator objavio konkurs za regionalne startape

EIT Climate akcelerator, koji u fokusu ima klimatske promene i čistu energiju, objavio je konkurs za startape iz regiona i jugoistočne Evrope za učešće u njihovom programu akceleracije i finansiranja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply