Beogradska berza: Blagi rast indeksa, Tehnogas najprometniji

Beogradska berza: Blagi rast indeksa, Tehnogas najprometniji

Ukupna realizacija u trgovanju na Beogradskoj berzi u četvrtak je iznosila 137,6 miliona RSD (1,1 milion EUR) uz neveliku promenu berzanskih indeksa.

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, zabeležio je blagi rast na 681,8 poena.

Foto: elmemesser.ee

Foto: elmemesser.ee

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), bio je najprometniji sa realizacijom od 3,4 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 12.500 RSD u odnosu na prethodni trgovački dan.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) oslabio je 1,5% na 601 RSD uz registrovani promet od 2,4 miliona RSD.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) registrovale su promet od 1,6 miliona RSD, uz rast cene od 0,2% na 651 RSD. Akcije NIS-a u toku trgovačkog dana fluktuirale su u rasponu od 633-665 RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) spustio se 0,8% na 1.095 RSD uz trgovanje vredno 0,8 miliona RSD. Od danas se trguje ovim akcijama bez prava na međudividendu koju je nedavno odobrio nadzorni odbor kompanije u bruto iznosu od 1,42 milijarde RSD odnosno 41,29 RSD po akciji.

Akcije Komercijalne banke (KMBN) ojačale su 1,8% na 1.680 RSD uz realizaciju od 0,1 miliona RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) ostao skoro nepromenjen na 1.399 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD.

Državna obveznica denominovana u evrima, RSO16130, koja dospeva na naplatu 25. januara 2019. zabeležila je promet od 1 milion EUR uz prinos od 1,08 odsto.

Izvor: Wisebroker
Previous Ministarstvo prosvete: Konkurs za 200 savetnika
Next ECB upozorila na rastuću nestabilnost na svetskim tržištima

You might also like

Evropske berze: Glavni indeksi u zelenom, cene nafte se oporavile

Neuspeh dogovora izvoznika nafte u Dohi o ograničavanju proizvodnje nije iznenadio investitore na globalnim tržištima kapitala. Nakon početnih gubitaka, glavni indeksi na evropskim berzama su se tokom dana oporavili i

Evropske berze nadoknađuju gubitke

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija blago su porasle, nadoknadivši deo gubitaka od prethodnog dana, a u fokusu ulagača su finansijski i rudarski sektor.

Wall Street: Indeksi skliznuli s rekordnih nivoa

Na Wall Streetu su u utorak indeksi skliznuli s rekordnih nivoa, dok ulagači analiziraju kako bi porezna reforma mogla da utiče na monetarnu politiku i kamate u idućim godinama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply