Zlato na najnižem nivou od februara. Evro klizi prema paritetu?

Zlato na najnižem nivou od februara. Evro klizi prema paritetu?

Cena zlata u sredu je pala na najniži nivo od februara meseca nakon što je vrednost dolara dosegla novi 14-godišnji rekord.

Unca zlata je u popodnevnim satima koštala 1.187,85 dolara, što je pad za više od 2 odsto u odnosu na prethodno trgovanje. U poslednjih mesec dana cena zlata na međunarodnim tržištima pala je oko 4 odsto.

Nakon najnovijih ekonomskih podataka skoro je sigurno da će američke Federalne rezerve povećati kamatne stope na sastanku polovinom decembra, smatraju analitičari.

Danas je objavljeno da su narudžbe trajnih dobara na tržištu SAD prošlog meseca porasle 4,8 odsto, dok su analitičari rast 1,5 odsto.

Cene plemenitog metala su pod pritiskom nakon predsedničkih izbora u SAD, 8. novembra, zbog obećanja Donalda Trampa o većim fiskalnim stimulansima, koji će podstaći ekonomski rast i inflaciju, što bi na kraju dovelo do ere viših kamatnih stopa.

Trampova predizborna obećanja o većim ulaganjima u infrastrukturu pojačali su tražnju za industrijskim metalima, pa je cena bakra ovog meseca porasla oko 17 odsto.

Bakar je danas poskupeo 2,5 odsto, na 5,750 dolara po toni.

Foto:www.zerohedge.com

Foto:www.zerohedge.com

Evro klizi prema paritetu?

Na međunarodnim valutnim tržištima evro je danas oslabio 0,7 odsto, na 1,0555 dolara, najniži nivo u godini dana. Na mesečnom nivou evro je pao prema dolaru 2,34 odsto.

“Evro će slabiti i u narednim mesecima. Razlika u kamatama između Evrope i Amerike usmeriće kapital prema SAD”, mišljenje je stračnjaka Deutsche Bank.

Izvor:Agencije
Previous Dinar sutra bez promene prema evru, značajno slabiji u odnosu na dolar
Next Srbija: Rekordan broj građevinskih dozvola u septembru

You might also like

Beogradska berza: Visok promet, u fokusu akcije Galenike

Na Beogradskoj berzi je juče ostvaren visok promet, čemu je u najvećoj meri doprinelo trgovanje državnim obveznicama, dok je na tržištu akcija u fokusu investitora bila Glenika Fitofarmacija.

Jen ojačao, Banka Japana priprema nove podsticajne mere

Japanski jen ojačao je u ponedeljak na međunarodnim tržištima prema drugim značajnijim svetskim valutama nakon izveštaja o planovima japanske centralne banke, a podršku su mu pružili i najnoviji komentari američkog predsednika

Društvo 0 Comments

Rok za prijavu poreza na dohodak građana ističe 15. maja

Građani koji su u 2017. godini ostvarili u Srbiji dohodak veći od 2.375.136 dinara treba najkasnije do utorka, 15. maja, da podnesu poresku prijavu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply