Apple-u u industriji telefona pripada 90 odsto profita

Apple-u u industriji telefona pripada 90 odsto profita

Apple je u trećem tromesečju od smartfona ostvario 8,5 milijardi dolara profita, dok je u poslednjem tromesečju kompletna industrija smartfona zaradila 9,4 milijarde dolara, navode u svom najnovijem izveštaju analitičarska kompanija Strategy Analytics.

To znači da je sam Apple odgovoran za više od 90 posto profita u industriji smartfona u periodu jul-septembar.

Nakon Apple-a sledi ne velika, već ogromna praznina jer je Huawei na drugom mestu zaradio tek 200 miliona dolara u trećem tromesečju od smartfona, a to je 2,4 posto celokupne zarade industrije. Vivo i Oppo drže drugo i treće mesto sa po 2,2 procenta.

global-smartphone-profit-2016

Apple je imao veoma dobar period prodaje iPhone telefona od jula do septembra, a kompanija je pobedila procene Wall Streeta sa 45,5 miliona prodatih telefona. Zahvaljujući povećanju skladišnog prostora kod Apple iPhone 7 i Apple iPhone 7 Plus na 256 GB, prosečna prodajna cena iPhone telefona je skočila na 600 dolara. Takođe, tokom poslednjeg tromesečja, Apple je povećao prodaju iPhone telefona na 33 od 40 tržišta.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Stranci u devet meseci 2016 uložili 1,6 milijardi evra u Srbiju
Next Fond za razvoj za privrednike početnike odobrio još 30 kredita

You might also like

SAD: Fanovi Applea kampuju ispred prodavnice

Iako iPhone 7 još nije stigao u prodavnice, mnogi fanovi već danima kampuju ispred prodavnica kako bi prvi kupili novu ‘sedmicu’.

Saobraćaj 0 Comments

Na Koridoru 11 otvoren autoput Ljig – Preljina

Danas je otvorena deonica Koridora 11 od Ljiga do Preljine dužine 40,35 kilometra za saobraćaj, a vozači će do kraja godine moći da koriste taj putni pravac bez naplate putarine.

Rejting kompanije NVIDIA ojačan posle objave rezultata

Kompanija NVIDIA je objavila rezultate bolje od očekivanih u petak što je navelo mnoge analitičare da podignu svoje rejtinge i ciljne cene za akcije ove tehnološke kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply