Apple-u u industriji telefona pripada 90 odsto profita

Apple-u u industriji telefona pripada 90 odsto profita

Apple je u trećem tromesečju od smartfona ostvario 8,5 milijardi dolara profita, dok je u poslednjem tromesečju kompletna industrija smartfona zaradila 9,4 milijarde dolara, navode u svom najnovijem izveštaju analitičarska kompanija Strategy Analytics.

To znači da je sam Apple odgovoran za više od 90 posto profita u industriji smartfona u periodu jul-septembar.

Nakon Apple-a sledi ne velika, već ogromna praznina jer je Huawei na drugom mestu zaradio tek 200 miliona dolara u trećem tromesečju od smartfona, a to je 2,4 posto celokupne zarade industrije. Vivo i Oppo drže drugo i treće mesto sa po 2,2 procenta.

global-smartphone-profit-2016

Apple je imao veoma dobar period prodaje iPhone telefona od jula do septembra, a kompanija je pobedila procene Wall Streeta sa 45,5 miliona prodatih telefona. Zahvaljujući povećanju skladišnog prostora kod Apple iPhone 7 i Apple iPhone 7 Plus na 256 GB, prosečna prodajna cena iPhone telefona je skočila na 600 dolara. Takođe, tokom poslednjeg tromesečja, Apple je povećao prodaju iPhone telefona na 33 od 40 tržišta.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Stranci u devet meseci 2016 uložili 1,6 milijardi evra u Srbiju
Next Fond za razvoj za privrednike početnike odobrio još 30 kredita

You might also like

Oracle i Mastercard zajedničkim partnerstvom unapređuju digitalnu trgovinu

Kompanije Oracle i Mastercard sklopile su globalno strateško partnerstvo koje za cilj ima unapređenje aktivnosti u segmentu digitalne trgovine u maloprodaji i ugostiteljstvu.

Industrija 0 Comments

Philip Morris povećao profit u prvih šest meseci za 11 odsto

Niška fabrika duvana, Philip Morris Operations, zabeležila je rast profitabilnosti u prvih šest meseci, uprkos tome što je pristupila novom modelu uslužne proizvodnje.

Kompanije 0 Comments

Srbiji produžen rok otplate ruskog kredita za železnice

Rusija je produžila do 2021. godine rok otplate kredita odobrenog Srbiji 2013. godine za modernizaciju srpske železnice, objavljeno je na zvaničnom ruskom portalu za pravne informacije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply