Imovina Generali osiguranja povećana na 9,3 milijarde dinara

Imovina Generali osiguranja povećana na 9,3 milijarde dinara

Za 10 godina poslovanja Generali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima povećalo je svoju imovinu na 9,3 milijarde dinara i ostvarilo tržišno učešće od 29%, objavljeno je iz te kompanije.

Predsednik Izvršnog odbora Generali osiguranja u Srbiji Dragan Filipović rekao je novinarima da je Generali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima prvo društvo te vrste u Srbiji i upravlja fondovima Generali Basic i Generali index, koji imaju ukupno 53.000 članova.

– Od osnivanja Generali Basic ostvario je prosečan godišnji prinos od oko 10%, dok je Generali index u poslednje tri godine ostavrio prosečan godišnji prinos od oko šest odsto – rekao je on.

Član Izvršnog odbora Generali osiguranja Nataša Marjanović, ocenila je da je trenutna situacija na tržištu stabilna, a da je imovina fondova u kostantnom porastu.

Dodala je da je ova vrsta štednje potreba, a ne luksuz imajući u vidu situaciju sa javnim penzionim sistemom.

– Produžetak radnog veka, trajne kazne za prevremeni odlazak u penziju i smanjenje grejs perioda za penzije biće dodatni podsticaj za mnoge građane i poslodavce da počnu da razmišljaju o uplaćivanju doprinosa u dobrovoljne penzijske fondove – rekla je ona.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Rasim Ljajić: Prihodi od telekomunikacija 1,5 milijardi evra
Next Softverska kompanija gde radno vreme počinje tačno u 9.06

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Ministarstvo energetike Srbije nema informacija o šteti u trgovanju strujom

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Mirjana Filipović rekla je danas da to ministarstvo nema informacije o tome da li je bilo špekulacija sa cenom struje u Elektroprivredi

Kompanije 0 Comments

OPEC ne želi cenu nafte veću od 60 dolara?

Saudijska Arabija i nekoliko drugih najvećih proizvođača, poput UAE, Kuvajta i Katara, žele cenu nafte oko 60 dolara po barelu do kraja ove godine, navodi Reuters pozivajući se na nekoliko

Kompanije 0 Comments

Kompanija Tigar u 2016. imala gubitak od 307 miliona dinara

Pirotski Tigar, koji se nalazi u procesu finansijskog restrukturiranja, produbio je gubitak u prošloj godini, pokazuju finansijski izveštaji kompanije objavljeni na Beogradskoj berzi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply