Imovina Generali osiguranja povećana na 9,3 milijarde dinara

Imovina Generali osiguranja povećana na 9,3 milijarde dinara

Za 10 godina poslovanja Generali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima povećalo je svoju imovinu na 9,3 milijarde dinara i ostvarilo tržišno učešće od 29%, objavljeno je iz te kompanije.

Predsednik Izvršnog odbora Generali osiguranja u Srbiji Dragan Filipović rekao je novinarima da je Generali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima prvo društvo te vrste u Srbiji i upravlja fondovima Generali Basic i Generali index, koji imaju ukupno 53.000 članova.

– Od osnivanja Generali Basic ostvario je prosečan godišnji prinos od oko 10%, dok je Generali index u poslednje tri godine ostavrio prosečan godišnji prinos od oko šest odsto – rekao je on.

Član Izvršnog odbora Generali osiguranja Nataša Marjanović, ocenila je da je trenutna situacija na tržištu stabilna, a da je imovina fondova u kostantnom porastu.

Dodala je da je ova vrsta štednje potreba, a ne luksuz imajući u vidu situaciju sa javnim penzionim sistemom.

– Produžetak radnog veka, trajne kazne za prevremeni odlazak u penziju i smanjenje grejs perioda za penzije biće dodatni podsticaj za mnoge građane i poslodavce da počnu da razmišljaju o uplaćivanju doprinosa u dobrovoljne penzijske fondove – rekla je ona.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Rasim Ljajić: Prihodi od telekomunikacija 1,5 milijardi evra
Next Softverska kompanija gde radno vreme počinje tačno u 9.06

You might also like

Industrija 1Comments

Kompanija Goša Montaža pozitivno završila 2015. godinu

Montažno preduzeće Goša Montaža okončalo je prethodnu godinu u plusu, iako je u prvih šest meseci iste godine iskazalo veliki gubitak od 241,3 miliona dinara.

Kompanije 1Comments

Za Komercijalnu banku zainteresovani Turci, Mađari i Kostić

Za kupovinu Komercijalne banke zainteresovana je mađarska OTP banka, jedna turska, ali i biznismen Miodrag Kostić, koji u vlasništvu ima već dve banke u Srbiji.

Kinezi napravili najmoćniji računar na svetu

Najmoćniji superračunar u svetu je kineski i u poptunosti je izrađen od domaćih delova, navodi se u studiji objavljenoj u ponedeljak.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply