Google razmatra kupovinu HTC-a

Google razmatra kupovinu HTC-a

Sve brojnija konkurencija u poslednjih nekoliko godina s kojom veoma teško izlazi na kraj kompanija HTC, naterala ječelnike ove kompanije da razmišljaju u pravcu prodaje svog mobilnog odeljenja.

I dok su proizvodi kompanije veoma dobri, po svemu sudeći, nemoguće je takmičiti se po broju prodatih primeraka sa Samsungom i Apple-om, a ne treba zaboraviti ni veliki broj pristupačnih telefona kineskih kompanija Xiaomi, Oppo i Huawei.

To je i razlog zašto ne predstavlja iznenađenje informacija po kojoj HTC razmatra izlazak iz poslovanja sa telefonima. Glasine govore da bi HTC mogao da proda svoje mobilno odeljenje, a pojedini sugerišu da bi to moglo da bude dobro rešenje za Google, posebno jer kompanija planira još Pixel telefona u narednom periodu. Naravno, to ne znači kraj za HTC jer kompanija ima i druge sjajne proizvode kao što je HTC Vive, a podsetićemo se i da je direktor Cher Wang poručila da će virtuelna realnost u budućnosti predstavljati prioritet kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Ruski naučnici pronašli način da iz uglja izvuku zlato
Next Belgrade Venture Forum u hotelu Crowne Plaza od 5. do 7. decembra

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Stamenković: Izvoz Fiata za Rusiju “jednokratno rešenje”

Ekonomista Stojan Stamenković smatra da je Fiatu u Srbiji potreban novi model, kako bi došlo do rasta proizvodnje.

Kompanije 0 Comments

Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Xiaomi je jedan od vodećih proizvođača telefona u svetu i najveći kineski brend mobilnih telefona, ali osim time bavi se i proizvodnjom raznih drugih elektronskih uređaja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Velike naftne kompanije: Dugovi porasli za trećinu, investicioni rezovi

Neto dugovi najvećih zapadnih naftnih kompanija su narasli za trećinu tokom poslednje godine, što povećava njihovu ranjivost u slučaju novog pada cena nafte.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply