UBS: Ukupni krediti privrede, preduzetnika i stanovništva niži u oktobru

Udruženje banaka Srbije objavilo je da su na kraju oktobra u Srbiji ukupni krediti privrede, preduzetnika i stanovništva iznosili oko 2.216 milijardi dinara, što je 0,8 odsto manje nego u septembru.

Krediti preduzećima iznosili su oko 1.383 milijardi dinara i za 1,7 odsto su manji nego mesec dana ranije.

Ukupne pozajmice građana uvećane su za 0,9 odsto, na oko 785 milijardu dinara, a krediti preduzetnicima povećani su za 0,1 odsto na 46,8 milijardi dinara. Među kreditima za stanovništvo najveći rast je bio zajmova za refinansiranje, 4,3 odsto, dok su gotovinski krediti uvećani za 1,4 odsto. U padu su bili potrošački za 1,9 odsto.

Na kraju oktobra kasnila je otplata 11,2 odsto ukupnih kredita, što je isto kao i mesec dana ranije.

Udeo pozajmica pravnih lica koji kasne u otplati povećan je sa 13,2 na 13,3 odsto. U porastu su i zakašnjenja preduzetnika i iznose 15,8 odsto, a smanjena su kašnjenja kredita stanovništva na 7,1 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Veliki procenat mladih bi prihvatilo neplaćenu praksu
Next Škotska: Prodaja nekretnina u centralnoj oblasti pored Severnog mora porasla 35 odsto

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Banke u Indiji zatvorene zbog zamene novčanica

Kako bi se suzbili korupcija, finansiranje esktremista i pranje novca Indija od danas iz cirkulacije povlači novčanice u apoenima od 500 i 1.000 rupija (oko sedam odnosno 14 evra).

Banke i finansije 0 Comments

Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

Dunav dobrovoljni penzioni fond saopštio je da je imovina prešla iznos od 100 miliona evra (12,3 milijarde dinara), a u protekloj godini ostvaren je prinos od 16,26%.

Banke i finansije 0 Comments

JP Morgan Chase bi mogao da ode iz Britanije

Pošto se Velika Britanija izjasnila za izlazak iz EU, američka investiciona banka JP Morgan Chase mogla bi da izmesti poslovanje iz te ostrvske zemlje, upozoravaju iz te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply