Japanska kompanija ulaže u Šabac, posao za 1.700 radnika

Japanska kompanija ulaže u Šabac, posao za 1.700 radnika

Vlada Srbije i japanska kompanija Jazaki (Yazaki) potpisale su danas ugovor o ulaganju na osnovu kojeg će ta kompanija investirati 25,1 miliona evra u proizvodnju kablovskih setova za kamione kompanije Dajmler i, u prvoj fazi, zaposliti 1.700 radnika.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva privrede ugovor su potpisali državni sekretar u tom ministarstvu Dragan Stevanović i direktor Jazakija Klaus Patrik Notbruk (Claus Patrick Nottbrock).

Stevanović je istakao da je Vlada Republike Srbije uspela da obezbedi uslove da kompanija Jazaki dođe u Srbiju, investira u nju i obezbedi posao za 1.700 naših građana.

“Ponosan sam što je Srbija prepoznata kao politički i ekonomski stabilna zemlja, u kojoj smo, zahvaljujući uspešnim reformama koje sprovodi, u ovoj godini imali priliv od skoro dve milijarde evra stranih direktnih investicija“, rekao je državni sekretar.

Kompanija Jazaki je globalna kompanija sa sedištem u Japanu, prvenstveno angažovana u industriji automobilskih komponenti.

Najveći deo proizvodnog programa odnosi se na elektronske komponente koje se ugrađuju u automobile i sisteme za prenos električne energije.

Trenutno imaju proizvodne pogone u 44 zemalja sveta i 444 proizvodnih i drugih lokacija, sa blizu 280.000 zaposlenih na globalnom nivou.

“Yazaki Europe” upravlja sa 33.000 zaposlenih u 21 zemlji i sa 18 proizvodnih pogona i pet istraživačko-naučnih centara.

Kompanija ima više proizvodnih pogona u Bugarskoj i Rumuniji, gde zapošljavaju oko 7.000 radnika po zemlji, a samo u 2014. ta kompanija je ostvarila prihod od 13,8 milijardi dolara.

Izvor:Tanjug
Previous Kina i Rusija alternativa Turskoj za EU
Next Snažan rast cena nafte, Putin veruje da će biti postignut dogovor o zamrzavanju proizvodnje

You might also like

Kompanije 5 Comments

Societe Generale iskazala interesovanje za Komercijalnu banku

Francuska banka Societe Generale koja ima više od 130 ekspozitura širom Srbije iskazala je interesovanje za kupovinu Komercijalne banke, piše Blic.

Transport 0 Comments

Nemački Daimler ulaže 250 miliona evra u fabriku automobila u Rusiji

Fabrika će proizvoditi putnička vozila premijum klase, koja će biti završena do 2019. godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

Povećana proizvodnja u smederevskoj železari, od januara posao za još par stotina radnika

U smederevskoj železari rade obe visoke peći i zbog veće proizvodnje treba da se zaposli još nekoliko stotina radnika u proizvodnim pogonima, rekli su danas predstavnici sindikata železare dodajući da

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply